Sport

Tomas Ryde, prima reacție după succesul lui CSM București cu Esbjerg: “Nu este meritul meu!” Ce spune despre demisie

08.10.2019 | 11:13
Tomas Ryde prima reactie dupa succesul lui CSM Bucuresti cu Esbjerg Nu este meritul meu Ce spune despre demisie
ADVERTISEMENT

CSM București a debutat cu dreptul în grupele EHF Champions League după ce a învins cu 24-22 în deplasare pe Esbjerg. Săptămâna trecută a fost furtună la club după ce Tomas Ryde a demisionat din funcție, invocând motive personale. Echipa a fost preluată de Adrian Vasile, “secundul” echipei, care a reușit să mobilizeze echipa pentru debutul în EHF Champions League.

Tomas Ryde, prima reacție după succesul lui CSM București cu Esbjerg: “Victorie superbă”

Tomas Ryde a dat pe Instagram prima reacție după succesul lui CSM București în grupele Ligii Campionilor: “Un weekend grozav. Nu este meritul meu, dar este o victorie superbă”, a fost reacția selecționerului României.

ADVERTISEMENT

Întrebat de un fan pe rețelele de socializare despre motivele pentru care a plecat de la echipă, Tomas Ryde a răspuns scurt: “A fost decizia mea!”. Unul dintre motivele pentru care suedezul și-ar fi dat demisia este legat de restanțele salariale de la club. La CSM București au existat probleme privind plata salariilor la timp în ultimele luni și Ryde a amenințat că pleacă încă din perioada pregătirilor.

Tomas Ryde, prima reacție după succesul lui CSM București cu Esbjerg: "Nu este meritul meu!" Ce spune despre demisie
Tomas Ryde, prima reacție după succesul lui CSM București cu Esbjerg: “Nu este meritul meu!” Ce spune despre demisie FOTO: Adrian Vasile si Thomas Ryde in meciul de handbal feminin dintre CS Minaur Baia Mare si CSM Bucuresti, in cadrul Ligii Florilor, desfasurat in Sala Lascar Pana din Baia Mare

“Decizia lui Tomas Ryde m-a surprins un pic, deşi sunt convins că a luat decizia pe care a considerat-o cea mai bună”

Nu a făcut-o atunci, însă cu mai puțin de o săptămână înainte de debutul în Champions League, Ryde a anunțat că pleacă. Adrian Vasile a preluat echipa din mers și a reușit să obțină prima victorie în Ligă, la primul meci ca “principal”: “Este un nou drum pentru mine şi ar fi culmea să spun că nu sunt emoţii. Decizia lui Tomas Ryde m-a surprins un pic, deşi sunt convins că a luat decizia pe care a considerat-o cea mai bună. Însă decizia conducerii în ceea ce mă priveşte mă bucură, nu mă surprinde.

ADVERTISEMENT

Cred că acest club a avut încredere în mine în ultimul timp, inclusiv cu a merge la Master Coach, cu a trece de la pregătirea fizică spre postul de antrenor secund. Aşa că lucrurile mergeau uşor-uşor în direcţia asta. Că s-a întâmplat acum, că se întâmpla peste cinci-şase luni sau un an, nu mai contează. Dar aşa s-a întâmplat şi nimeni nu a forţat acest lucru, totul s-a întâmplat natural.

Tomas Ryde, prima reacție după succesul lui CSM București cu Esbjerg: "Nu este meritul meu!" Ce spune despre demisie
Tomas Ryde, prima reacție după succesul lui CSM București cu Esbjerg: “Nu este meritul meu!” Ce spune despre demisie FOTO: Adrian Vasile in meciul de handbal feminin dintre SCM Craiova si CSM Bucuresti, contand pentru Liga Florilor, desfasurat in sala Polivalenta din Craiova

Dacă lucrurile ar fi simple la acest nivel, atunci toţi am fi cei mai buni antrenori şi cei mai buni jucători. Dar e normal să fie presiune la nivelul ăsta. Toată lumea e obişnuită cu asta şi cred că trebuie să o acceptăm”, a spus Adi Vasile când a fost numit antrenor la CSM București.

ADVERTISEMENT