Sport

Tomas Ryde pune umilințele de la Campionatul Mondial pe seama scandalului de dopaj de la Corona Brașov: „Am pierdut patru jucătoare, a trebuit să improvizez”

11.12.2019 | 13:06
Tomas Ryde pune umilintele de la Campionatul Mondial pe seama scandalului de dopaj de la Corona Brasov Am pierdut patru jucatoare a trebuit sa improvizez
ADVERTISEMENT

România a terminat în genunchi Campionatul Mondial de handbal feminin, înfrângere la 17 goluri diferență cu Japonia. După ultimul meci din grupa principală, Tomas Ryde a pus umilințele suferite de „tricolore” pe seama scandalului de dopaj ce a izbucnit înaintea Mondialului și pe lipsa de experiență a multora dintre jucătoare.

Reacția lui Tomas Ryde după eliminarea de la Mondial

România a pierdut și al treilea meci din cadrul grupelor principale de la Mondialul din Japonia și a încheiat competiția pe locul 12. După înfrângerea la 17 goluri cu Japonia, selecționerul Tomas Ryde declară că s-a obținut maximum posibil având în vedere schimbările care au trebuit aduse în lotul României după scandalul de dopaj de la Corona Brașov.

ADVERTISEMENT

Felicitări pentru echipa noastră națională pentru acest turneu, suntem mulțumiți că am ajuns în faza grupelor principale. Japonia are viteză, are tehnică. Am pierdut patru jucătoare din cauza scandalului de dopaj chiar înainte de Mondial, a trebuit să improvizez. 

În meciul cu Japonia am jucat fără opt jucătoare pe care voiam să mă bazez. Elena Dache și Anca Polocoșer au ajuns la echipă cu o zi înainte de primul meci, sunt mândru de ele pentru ce au reușit în acest condiții. N-am avut nicio șansă aici, am avut jucătoare fără experiență”, a declarat Tomas Ryde la conferința de presă.

ADVERTISEMENT

„Am avut o situație grea”

Discursul lui Tomas Ryde a fost continuat și de Mădălina Zamfirescu, prezentă la conferința de presă de după înfrângerea cu Japonia. Jucătoarea de la Râmnicu Vâlcea susține că situația apărută cu doar câteva zile înaintea startului Campionatului Mondial a dus la rezultatele modeste înregistrate.

Vreau să felicit echipa adversă, au arătat mult mai bine decât noi, am avut o situație grea (n.r. scandalul de dopaj de la Corona Brașov), a trebuit să schimbăm din mers, cu câteva zile înainte de plecare”, susține Mădălina Zamfirescu.

ADVERTISEMENT

Urmează turneul preolimpic

România a încheiat pe ultimul loc în grupa principală a Campionatului Mondial, fără niciun punct, după cele trei înfrângeri cu Rusia, Suedia și Japonia.

Selecționata lui Tomas Ryde a terminat grupa 2 principală cu cel mai slab atac, 102 goluri marcate, și cea mai slabă defensivă, primind 156 de goluri.

ADVERTISEMENT

După eliminarea de la Campionatul Mondial din Japonia, pentru România urmează turneul preolimpic din martie. „Tricolorele” și-au aflat primul adversar de la competiția din primăvara anului viitor, Coreea de Nord, iar grupa va fi completată de locurile patru și cinci de la Mondialul.

ADVERTISEMENT