ADVERTISEMENT
News

Tone de haine contrafăcute, confiscate dintr-un cunoscut centru comercial din București. Percheziții de amploare ale polițiștilor români și italieni

Peste 400 de polițiști au confiscat tone de haine dintr-un complex comercial din București.
Autor: Anca Flondor | 30.06.2021 | 15:39
Tone de haine contrafăcute, confiscate dintr-un cunoscut centru comercial din București. Percheziții de amploare ale polițiștilor români și italieni
Tone de haine contrafăcute, confiscate dintr-un cunoscut centru comercial din București. Percheziții de amploare ale polițiștilor români și italieni. Sursa foto: Inquam/Justinel Stavaru

114 percheziții au fost efectuate într-un centru comercial din București, situat lângă Podul Basarab. Au existat informații că la unele standuri se vindea marfă contrafăcută. La această acțiune au participat peste 400 de polițiști.

ADVERTISEMENT

Percheziții de amploare s-au făcut și în județul Iași, concomitent cu altele făcute de carabinierii din Bergamo. Persoanele vizate sunt acuzate de trafic de persoane și spălare de bani.

Tone de haine contrafăcute, confiscate dintr-un cunoscut centru comercial din București

Peste 400 de polițiști au descins miercuri, la unul dintre cele mai mari centre comerciale din București. Au fost efectuate 114 percheziții la standurile unde procurorii și polițiștii aveau informații că se vinde marfă contrafăcută.

ADVERTISEMENT

“Poliția Capitalei și Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 efectuează 114 percheziții la punctele de lucru ale unor societăți comerciale, în cadrul unui dosar penal privind punerea în circulație a unor produse purtând o marca identică sau similară cu o marca înregistrată.

Aproximativ 400 de polițiști sunt în desfășurarea acestor activități, pe raza sectorului 1. Bunurile identificate sunt ridicate, urmând a fi dispuse măsuri legale”, a transmis Poliția Capitalei, printr-un comunicat.

ADVERTISEMENT

Tone de haine au fost confiscate și urmează să fie distruse.

Percheziții de amploare ale polițiștilor români și italieni

Procurorii DIICOT au efectuat 5 percheziții în județele Iași și Suceava. Polițiștii au mers la locuințele unor persoane suspectate că are face parte dintr-o rețea de trafic de persoane și trafic de minori.

În același timp, carabinierii din Bergamo au descins la locuințele unor suspecți care colaborau cu persoanele din România. În urma raziei s-a efectuat o arestare.

ADVERTISEMENT

Se pare că în perioada 2015 – 2019 mai multe persoane au traficat 11 tinere în vederea practicării prostituției, atât în România, în municipiul Pașcani cât și în Italia, în orașul Bergamo.

Au mai fost identificate 20 de victime care au împrumutat bani de la membrii grupării, iar apoi înapoiau sumele cu dobânzi de peste 30%. În urma cercetărilor s-a descoperit că din anul 2019 și până în prezent au fost indisponibilizate bunuri și imobile de peste 500.000 de euro.

ADVERTISEMENT

“Scopul acțiunii a fost acela de a obține probe în cauzele penale și de a îndeplini procedura de sechestru asigurator cu privire la mai multe imobile”, a precizat Inspectoratul General al Poliției Române

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!