News

Tonel Pop, acuze dure la audierile lui Gheorghe Dincă: “Avocatul l-a mângâiat şi l-a ţinut de mâini”

10.09.2019 | 17:01
Tonel Pop acuze dure la audierile lui Gheorghe Dinca Avocatul la mangaiat si la tinut de maini

Ancheta în cazul crimelor de la Caracal este departe de a se fi încheiat. În cursul zilei de marți, a avut loc o nouă audiere a lui Gheorghe Dincă, omul acuzat că a răpit, sechestrat și probabil ucis două tinere de 15, respectiv 18 ani. Prezent la sediul central al DIICOT, Claudiu Lascoschi, avocatul monstrului și-a ieșit din minți, făcând o adevărată criză de nervi. Acesta a început să tremure brusc, motiv pentru care oamenii legii s-au văzut nevoiți să întrerupă interogatoriul.

Gheorghe Dincă a încercat să-și calmeze avocatul

Într-un interviu acordat la scurt timp după aceste audieri, Tonel Pop, avocatul familiei Luizei Melencu, una dintre victimele psihopatului, a dezvăluit că inculpatul și-a luat avocatul de mână și l-a mângâiat, pentru a-l liniști. Lascoschi a părăsit, însă, camera de anchetă, lăsându-și clientul fără asistență, după cum prevede legea.

Domnul avocat din oficiu al lui Dincă a făcut o criză de nervi, a început să tremure. Culmea, domnul Dincă l-a mângâiat şi l-a ţinut de mâini. Repetându-se aceste lucruri, am fost nevoiţi să întrerupem ancheta. Se va viziona caseta. Aceste lucruri, faptul că părăseşte camera de anchetă şi nu îi asigură asistenţă aşa cum codul de procedură i-ar impune, s-a întâmplat şi în zilele precedente. Pentru a se lămuri aceste aspecte, s-a încheiat ancheta la acest moment. Urmează ca procurorul de caz să ia măsuri corespunzătoare. Din punctul meu de vedere, este posibil ca procurorul de caz să nu fi observat plecarea repetată a domnului Lascoschi, lăsându-l fără asistenţă în timpul audierilor. Audierile nu s-au întrerupt, s-au desfăşurat în continuare pentru că domnul procuror are foarte multe hârtii şi îşi notează foarte atent. Vorbeşte cu inculpatul, nu cu avocatul. A făcut chestii foarte grave, ameninţări, tremură… Are un comportament deviant”, a declarat Tonel Pop.

Claudiu Lascoschi, avocatul lui Gheorghe Dincă a acuzat stări de rău în timpuyl audierilor. L-a liniștit chiar monstrul din Caracal. Sursa foto: antena3.ro
Claudiu Lascoschi, avocatul lui Gheorghe Dincă a acuzat stări de rău în timpul audierilor. L-a liniștit chiar monstrul din Caracal. Sursa foto: antena3.ro

Monstrul din Caracal refuză să coopereze cu anchetatorii

Totodată, avocatul familiei Melencu a dezvăluit că atitudinea lui Gheorghe Dincă nu s-a schimbat absolut deloc față de momentul declanșării anchetei în acest caz cutremurător. Monstrul din Caracal refuză în continuare să coopereze cu autoritățile, însă are unele scăpări, enervat de anumite întrebări venite din partea procurorilor sau avocaților părților.

Din punctul meu de vedere, el nu cooperează, ci are scăpări. Oferă noi detalii prin faptul că are scăpări, se enervează şi el la anumite observaţii, întrebări… Rămâne a fi exploatate de organul de anchetă şi de noi, atât cât ne permite”, a mai spus avocatul familiei Luizei.