News

Procurorii DIICOT vor să-l reclame la Barou pe avocatul Tonel Pop, după ce şi-a făcut poză acasă la Gheorghe Dincă

07.08.2019 | 18:10
Procurorii DIICOT vor sal reclame la Barou pe avocatul Tonel Pop dupa ce sia facut poza acasa la Gheorghe Dinca

Procurorii DIICOT care lucrează la cazul din Caracal vor să sesizeze Baroul în privinţa avocatului familiei Luizei, Tonel Pop. Asta după ce acesta a fotografiat casa lui Gheorghe Dincă şi a făcut şi un selfie, susín surse judiciare pentru Mediafax. Pop susține însă că măsura oamenilor legii este una exagerată și adaugă că şi-a făcut poză pentru că i s-a părut haios echipamentul în care a fost îmbrăcat pentru cercetări.

Tonel Pop, reclamat la barou la DIICOT pentru un selfie selfie acasă la Gheorghe Dincă

Autoritățile susțin că avocatul ar fi făcut mai multe fotografii în câmpul infracțional, adică în casa lui Gheorghe Dincă, motiv pentru care a fost îndepărtat de la cercetări. Tonel Pop contrazice autoritățile și spune că nu se afla în zona delimitată de ei: „Am cerut şefului criminaliştilor de aici să-mi facă o fotografie cu combinizonul pentru că era haios au făcut o fotografie în faţa prelatei. Cu combinezonul.(…) Pentru că era haios. Dânşii au făcut o poză pe o prelată. Nu se vede nicio frunză. (…) Era haioasă cu combinezonul cu toate, cu mănuşi şi am vrut să fac o poză cu acel costum deosebit. Acea fotografie nu e în câmpul delimitat, ci e la corp”, a spus Pop.

„Există un câmp delimitat de dânşii, care se numeşte zic ei câmpul infracţional. Eu eram la 30 de metri, unde sunt corturile, nu e câmpul infracţional. Deci nu are nicio legătură. Aşa-zisa poză e făcută acolo unde sunt corturile, unde urmează să se desfăşoare operaţiunile informatice, iar poza am făcut-o după ce am cerut voie”, au mai fost explicațiile avocatului familiei Luizei Melencu.

Tonel Pop, reclamat la barou de către DIICOT
Tonel Pop, reclamat la barou de către DIICOT *foto: pro tv

Tonel Pop crede că anchetatorii vor să îi închidă gura

Tonel Pop s-a remarcat drept una dintre sursele spațiului public cu privire la crimele din Caracal, în contextul în care autoritățile au fost zgârcite în cee ace privește comunicarea. El susține că anchetatorii vor acum să îl intimideze: „Aţi înţeles ce minciună ordinară? Şi le-am şi şters. Ştiţi ce vor? Vor să facă o manevră: ar putea să îmi caute şi mie în telefon, să vadă ce spun. Atenţie! Fotografia aceea este în afara câmpului delimitat şi făcută după ce mi-au interzis să intru, nu înainte”, a declarat Tonel Pop.

Totodată, apărătorul a mai spus că nu mai are voie să participe la anchetă pentru că procurorii nu vor ca el să afle cum decurge urmărirea penală: „Nu le convine ce spun despre dumnealor, nu le convine să ştie nimeni ce fac, ce nu fac sau fac prost”, a mai zis Pop.