News

Tonel Pop susține că DIICOT i-ar putea deschide dosar penal: “Mi-au prezentat o hotărâre judecătorească”

26.09.2019 | 16:03
Tonel Pop sustine ca DIICOT iar putea deschide dosar penal Miau prezentat o hotarare judecatoreasca
ADVERTISEMENT

Tonel Pop, avocatul familiei Luizei Melencu, tânăra de 19 ani care a căzut victimă psihopatului din Caracal,Gheorghe Dincă, susține că procurorii DIICOT i-ar putea deschide dosar penal pentru obstrucționarea justiției, în cazul în care nu o convinge pe mama fetei să ofere probele biologice solicitate de anchetatori.

Tonel Pop riscă dosar penal pentru că mama Luizei refuză să dea probele biologice

Aproape toți procurorii de caz au fost de față și mi-au prezentat o hotărâre judecătorească privitor la recoltarea de noi probe biologice privind-o pe doamna Melencu. Nu mi-au pus la dispoziție nicio altă ordonanță sau cerere care a stat la baza acestei hotărâri, a fost luată fără citarea părților, fără citarea noastră.

ADVERTISEMENT

Au ținut (n.r. procurorii) foarte mult să-mi pună în vedere tot felul de dispoziții penale, în sensul că îmi vor face un dosar penal – dacă nu explic sau nu spun sau nu mă raliez poziției dânșilor, în sensul în care să o conving pe doamna Melencu să se prezinte și să i se ia probe biologice. Atunci îmi vor face un dosar penal, explicându-mi care sunt prevederile penale privind obstrucționarea justiției”, a declarat Tonel Pop la ieșirea din sediul DIICOT.

Monica Melencu, mama Luizei, amendată pentru refuzul de a oferi noi probe biologice. Sursa foto: digi24.ro
Monica Melencu, mama Luizei, amendată pentru refuzul de a oferi noi probe biologice. Sursa foto: digi24.ro

Mama Luizei, amendată de DIICOT

Întrucât a refuzat să se prezinte la citația procurorilor pentru prelevarea de noi probe biologice necesare în această anchetă, Monica Melencu, mama Luizei, s-a ales cu o amendă în valoare de 5.000 de lei, pragul maxim admis de lege. În replică, femeia susține că și-a pierdut definitiv încrederea în autorități și nu va mai accepta să ofere alte probe care, în opinia sa, ar putea duce la închiderea cazului fiicei sale.

ADVERTISEMENT

Întrucât situația finaciară nu-i permite să achite o astfel de sumă, Tonel Pop propune organizarea unui teledon, pentru ca populația să poată dona banii necesari. „Dacă (n.r. procurorii) le dă amendă, o să facem un teledon prin intermediul dumneavoastră – populaţia, poporul să-i ajute să poată să plătească amendă. Sunt oameni săraci, amărâţi, se simt şi rău, nu au nici maşină cu ce să vină”, a mai spus avocatul.