Fotbal intern

Toni Conceicao, demis o oră de la CFR Cluj! Ce s-a întâmplat în vestiar după 0-2 cu Dudelange

26.08.2018 | 15:27
Toni Conceicao demis o ora de la CFR Cluj Ce sa intamplat in vestiar dupa 02 cu Dudelange

Toni Conceicao, demis o oră de la CFR Cluj. Lucrurile nu sunt deloc liniștite la campioana CFR Cluj. Portughezul Toni Conceicao a rămas timp de o oră fără post după rușinea pe care echipa sa a suferit-o în Luxemburg, unde CFR Cluj a fost învinsă de Dudelange cu 2-0 în prima manșă a play-off-ului Europa League.

Evoluția jucătorilor lui Conceicao, dar mai ales scorul l-au determinat pe omul care se ocupă de finanțele clubului, Neluțu Varga, să reacționeze la nervi imediat după ultimul fluier al partidei din Marele Ducat. Conform informațiilor FANATIK.RO, Varga a pus mâna pe telefon și a discutat direct cu cei implicați, aflați în vestiar!

Toni Conceicao, demis o oră de la CFR Cluj. Reacția la nervi a lui Neluțu Varga

Varga le-a transmis președintelui Iuliu Mureșan și antrenorului Toni Conceicao ce decizie a luat. Anume, la reîntoarcerea la Cluj, să se semneze rezilierea contractului cu portughezul, iar acesta să fie plătit până la finalul lunii în curs. Pe moment, niciunul dintre cei doi nu a avut nimic de obiectat, astfel că, timp de circa o oră, decizia lui Varga a stat în picioare.

Apoi, pe măsură ce lucrurile începeau ușor-ușor să se calmeze, președintele Iuliu Mureșan a încercat să îndrepte situația măcar pe moment. Într-adevăr, eșecul cu 0-2 în Luxemburg, primul al unei echipe de club românești în fața uneia din Ducat, era poate cea mai mare rușine din istoria CFR-ului, dar mai există și o partidă retur.

Toni Conceicao, demis o oră de CFR Cluj. Iuliu Mureșan a detensionat momentan situația

Președintele Mureșan a luat legătura cu Neluțu Varga, care se mai liniștise și el, cerându-i să amâne luarea unei decizii radicale până după returul cu Dudelange de la Cluj. Argumentele șefului executiv din Gruia s-au referit nu doar la faptul că mai e o șansă ca lucrurile să fie îndreptate și CFR să ajungă la potul din grupele Ligii Europa, dar și la o nouă schimbare de antrenor într-un timp extrem de scurt.

Abia am schimbat antrenorul. Ajungem la al treilea antrenor în doar o lună și nu este deloc în regulă”, ar fi sunat discursul lui Mureșan către Varga, care, momentan, s-a lăsat convins.

Conceicao e „pa” dacă ratează calificarea!

Dar eventuala demitere a lui Toni Conceicao pare doar o amânare. Dacă, joi, CFR Cluj nu va reuși să întoarcă acel 0-2 din tur și nu se va califica în grupele Europa League, soarta lui Conceicao e pecetluită. Este decizia pe care Neluțu Varga a luat-o în noaptea de joi spre vineri, pe care i-a transmis-o președintelui Iuliu Mureșan și apoi tehnicianului.

Iuliu Mureșan a fost alături de Toni Conceicao la prezentarea acestuia din 26 iulie 2018
Iuliu Mureșan a fost alături de Toni Conceicao la prezentarea acestuia din 26 iulie 2018

Toni Conceicao a venit la CFR Cluj imediat după ce campionii au pierdut partida tur cu Malmo din turul 2 preliminar al Ligii Campionilor. Edi Iordănescu a fost dat afară de Neluțu Varga după doar 3 partide, una fiind Supercupa României câștigată în fața celor de la CS U Craiova, apoi remiza de acasă, din prima etapă a Ligii 1 Betano, 1-1 cu Botoșaniul, și amintita întâlnire cu campioana Suediei, Malmo.

Toni Conceicao este la al treilea mandat la CFR Cluj, după cele din aprilie-noiembrie 2009 și sezonul 2015/2016. Și la prima, și la a doua colaborare în Gruia, portughezul a câștigat Cupa României. În 2009 după o finală cu FC Timișoara, iar în 2016 după un ultim act adjudecat pe Arena Națională în fața lui Dinamo.

10.000 de euro lunar este salariul lui Toni Conceicao la CFR Cluj, care a semnat până în 2020

3 trofee a câștigat portughezul cu CFR, Supercupa în 2009 și Cupa, în 2009 și 2016