Fotbal intern

Toni Conceicao, dezvăluiri despre ultima plecare de la CFR Cluj: „Cu o săptămână înainte să mă dea afară, m-a sunat președintele să prelungim pe cinci ani! Nu e normal!”

21.03.2020 | 16:57
Toni Conceicao dezvaluiri despre ultima plecare de la CFR Cluj Cu o saptamana inainte sa ma dea afara ma sunat presedintele sa prelungim pe cinci ani Nu e normal
ADVERTISEMENT

Antonio Conceicao a fost antrenor în trei perioade la CFR Cluj, reușind să obțină, printre altele, două titluri de campion. Tehnicianul portughez dezvăluie, la un an de la ultima experiență în fotbalul românesc, că oficialii formației din Gruia i-au propus prelungirea contractului, cu o săptămână înainte să fie demis.

Antonio Conceicao, dezvăluiri din fotbalul românesc

Antonio Conceicao a fost numit antrenor principal, pentru a treia oară, la CFR Cluj în startul sezonului trecut, după demiterea lui Edi Iordănescu, însă, după mai puțin de opt luni, a fost dat afară, deși echipa era pe primul loc.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul portughez dezvăluie că i-a fost propusă o prelungire a contractului pentru încă cinci ani chiar cu o săptămână înainte să fie demis și acuză mentalitatea conducătorilor din fotbalul românesc.

În România, am câștigat tot ce se putea ca antrenor: două campionate, trei Cupe și o Supercupa. Este o țară în care mi-a plăcut să trăiesc, chiar dacă mentalitatea nu e întotdeauna cea mai corectă.

ADVERTISEMENT

Acest lucru dă naștere unor situații bizare. Ca de exemplu, ultima plecare de la Cluj. Eu și staff-ul meu am fost concediați când echipa era pe primul loc în campionat. Asemenea lucruri nu sunt normale.

Pot să mărturisesc că, cu o săptămână înainte de aceasta întâmplare, președintele clubului ne-a sunat și ne-a spus ca vrea să mai continuăm și în următorii cinci ani. După ceva timp, președintele celor de la Cluj m-a sunat și mi-a spus că a greșit că a renunțat la noi.

ADVERTISEMENT

Oamenii mă cunosc ca antrenor, cred că am deja o carieră destul de lungă, care vorbește de la sine. Nu pot să accept să apară intervenții în activitatea tehnică a echipei, apar independența si libertatea”, a declarat Antonio Conceicao pentru portughezii de la TVI24.

Este selecționerul Camerunului

Din luna septembrie a anului trecut, la jumătate de an după despărțirea de CFR Cluj, Antonio Conceicao a devenit selecționerul Camerunului, înlocuindu-l pe Clarence Seedorf.

ADVERTISEMENT

Conceicao a pregătit naționala Camerunului în patru partide amicale și două oficiale, din preliminariile Cupei Africii pe Națiuni, înregistrând patru remize și două victorii.

ADVERTISEMENT