News

Toni Greblă are o pensie de top, de la stat. Noul prefect al Capitalei încasează zeci de mii de euro lunar

Toni Greblă, noul prefect al Capitalei, este unul dintre cei mai bogați pensionari din România. Fostul judecător de la CCR câștigă mii de euro pe lună.
16.06.2022 | 09:04
Toni Grebla are o pensie de top de la stat Noul prefect al Capitalei incaseaza zeci de mii de euro lunar
Toni Greblă, cel mai bogat prefect al Capitalei din ultima vreme / Foto: INQUAM Photos Ilona Andrei
ADVERTISEMENT

Fost judecător la Curtea Constituțională a României, Toni Greblă a fost numit prefect al Capitalei la începutul lui mai 2022, iar în urmă cu câteva zile și-a depus prima declarație de avere, în această funcție.

Toni Greblă încasează 27.620 de lei doar din pensii

În vârstă de 68 de ani, Toni Greblă se poate lăuda cu o carieră prodigioasă, care i-a adus azi și o pensie extrem de mare. Noul prefect al Capitalei ar putea intra lejer în topul celor mai mari pensii din România, în condițiile în care, cu mici excepții, a continuat să lucreze chiar și după ce a împlinit vârsta legală de pensionare.

ADVERTISEMENT

Conform declarației de avere depusă în 2022, Toni Greblă a avut, anul trecut, trei venituri din pensii: una de la Senat, în valoare de 47.150 lei, una specială – de 12.300 de lei și o indemnizație de revoluționar (conform legii 341/2004, de recunoștință față de eroii-martiri și luptătorii care au contribuit la victoria Revoluției române din decembrie 1989) – de 272.000 de lei. Asta înseamnă că Toni Greblă a încasat lunar, doar din pensii, circa 27.620 lei, adică 5.520 de euro.

Venit lunar uriaș pentru familia Greblă

Anul trecut, Toni Greblă a mai primit, însă, 116.808 lei, ca președinte de secție la Consiliul Legislativ (instituție subordonată direct Parlamentului României). De asemenea, soția lui, Mihaela Greblă, a avut venituri din pensii de 45.700 lei și 54.271 lei din onorarii de avocat. Asta înseamnă că venitul lunar mediu al familiei Greblă, în anul 2021, a fost de circa 7.200 de euro.

ADVERTISEMENT

Dovada prosperității soților Greblă e reprezentată de conturile pline pe care cei doi le au. Conform documentului amintit, aceștia dețin 771.032 lei și 151.000 euro, în bănci.

Toni și Mihaela Greblă au o casă de 180 mp și un teren de 700 mp în Târgu Jiu, în timp ce soția prefectului a mai moștenit, în 2021, o vilă de 140 mp și un teren de 510 mp, în aceeași localitate.

ADVERTISEMENT

Greblă și-a cumpărat o mașină de lux, în urmă cu 4 ani

Toni Greblă nu are datorii la bancă și nici împrumuturi de recuperat, nu are bijuterii de valoare, dar în schimb, în 2018 și-a făcut cadou un autoturism Mercedes GLC, pe care îl deține în paralel cu un Peugeot fabricat în 2003.

Averea lui Toni Greblă a crescut considerabil față de anul trecut, când avea o singură casă, un singur teren, mai puține conturi și venituri mai mici. În 2020, soția actualului prefect i-a vândut fiicei o casă și un teren care a aparținut soacrei sale, Viorica Tănăsescu, pentru 50.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Cariera spectaculoasă a noului prefect al Capitalei

Toni Greblă a absolvit Facultatea de Drept București în 1978, iar înainte de Revoluția din 1989 a activat ca avocat. Ulterior, din 1990, el a devenit prefect la Gorj, prim secretar la Oficiul European al Națiunilor Unite și consilier al Ministrului Administrației și Internelor.

Între 2005 și 2008, Greblă a ocupat poziția de director general al Asociației Patronale Miniere din România. În 2012, el a devenit senator, iar un an mai târziu a fost numit judecător la Curtea Constituțională.

A stat aici până în 2015, când DNA l-a acuzat de fapte de corupție, într-un dosar în care a fost achitat definitiv în 2019. Totuși, între septembrie 2018 și noiembrie 2019, el a fost Secretar general al Guvernului, după care s-a mutat la Consiliul Legislativ, organ consultativ de specialitate al Parlamentului României, care are sarcina de a aviza proiecte și acte normative.

ADVERTISEMENT
Tags:
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Și-a luat bagajele și a plecat: decizia lui Radu Drăgușin, la o lună...
Și-a luat bagajele și a plecat: decizia lui Radu Drăgușin, la o lună de la transferul la Tottenham
Medic român, anchetat în UK pentru ce le făcea băieților în cabinet, pentru...
Medic român, anchetat în UK pentru ce le făcea băieților în cabinet, pentru „plăceri sexuale”. Acum lucrează în România
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți...
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți cum îi zic eu?”
DOCUMENT Taxele și impozitele locale din București cresc din nou
DOCUMENT Taxele și impozitele locale din București cresc din nou
Bătrâna de 85 de ani care a provocat un accident cu 3 morţi...
Bătrâna de 85 de ani care a provocat un accident cu 3 morţi în 2019, condamnată
„Nu vă puneți iPhone-ul într-o pungă de orez”: avertismentul oficial de la Apple....
„Nu vă puneți iPhone-ul într-o pungă de orez”: avertismentul oficial de la Apple. Ce ar trebui să faceți dacă se udă telefonul, de fapt?
Mama lui Navalnîi a dat autoritățile ruse în judecată. Putin îi pedepsește crunt...
Mama lui Navalnîi a dat autoritățile ruse în judecată. Putin îi pedepsește crunt pe bărbații care l-au omagiat pe opozant
Scandal uriaș la procesul lui Vlad Pascu. Judecătoarea a întrebat dacă una dintre...
Scandal uriaș la procesul lui Vlad Pascu. Judecătoarea a întrebat dacă una dintre victime este în sală. Reacția imeediată a tatălui
Gabriela Firea, trădată de Florentin Pandele. A aflat în direct
Gabriela Firea, trădată de Florentin Pandele. A aflat în direct
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Andreea Mantea, anunţ cu ochii în lacrimi: „Cât să stau să plâng, cât...
Andreea Mantea, anunţ cu ochii în lacrimi: „Cât să stau să plâng, cât să stau să sufăr? Trebuia să-mi văd de viață”
Toată sala a încremenit la procesul lui Vlad Pascu. Judecătoarea a verificat dacă...
Toată sala a încremenit la procesul lui Vlad Pascu. Judecătoarea a verificat dacă e prezent și studentul ucis în accidentul de la 2 Mai
De ce ușa de la baie trebuie ținută închisă mereu? Explicația la care...
De ce ușa de la baie trebuie ținută închisă mereu? Explicația la care nimeni nu se aștepta