Fotbal international

Toni Kroos stârneşte furtuna la Real Madrid. “Reducerea salariilor e ca o donaţie către club”

08.04.2020 | 17:12
Toni Kroos starneste furtuna la Real Madrid Reducerea salariilor e ca o donatie catre club
ADVERTISEMENT

Fanii lui Real Madrid şi ziarele de casă din capitala Spaniei râdeau de scandalul care există la marea rivală Barcelona de mai multă vreme şi la care se adaugă continuu noi episoade tensionate.

Germanul a făcut declaraţii incendiare în ţara sa

Acum nu mai au de ce să râdă de problemele duşmanului, pentru că le au pe ale lor. Furtuna a stârnit-o unul dintre cei mai disciplinaţi şi constanţi jucători din lotul pregătit de Zinedine Zidane, germanul Toni Kroos.

ADVERTISEMENT

Mijlocaşul metronom al Realului a făcut declaraţii pentru publicaţia germană online SWR Sports Podcast, declaraţii care, cu siguranţă, îl transformă brusc într-un personaj detestat la Madrid inclusiv între suporteri.

Cere ca jucătorii să decidă unde să trimită banii, pentru a da ajutor

“O reducere a salariului este ca o donaţie către club sau către nimic. Nu agreez deloc această soluţie. Corect era să ni se plătească salariul întreg şi apoi noi să decidem cât şi pentru ce dorim să dăm bani.

ADVERTISEMENT

Oricine este rugat, îndemnat acum să ajute acolo unde este necesar şi sunt o mulţime de locuri unde chiar e necesar să se dea ajutor şi sunt foarte de acord cu asta. Dar vreau să fiu eu lăsat să decid pe cine şi cum ajut, nu în acest fel.”

Variantă blândă de reducere a salariilor la Real Madrid

Toni Kroos câştigă pe Santiago Bernabeu 175.000 de euro pe săptămână, 700.000 pe lună, 8,4 milioane pe an. Cei de la Real au propus două variante, mult mai blânde ca la Barcelona şi Atletico Madrid, unde s-au tăiat 70 la sută.

ADVERTISEMENT

Conducerea lui Real propune 15 la sută diminarea salariilor dacă La Liga se va relua şi 20 la sută dacă sezonul va fi închis fără a se mai juca. Mult mai puţin decât la rivale.

Toni Kroos se teme că vor dispărea multe cluburi mici

Toni Kroos spune că există acum un pericol real ca unele cluburi să se desfiinţeze datorită problemelor economice apărute.

ADVERTISEMENT

“Dacă se va relua în mai o vom scoate la capăt şi vor putea supravieţui şi cluburile mai mici, dar dacă se va merge până spre iarnă mă tem că deja până atunci vom avea deja dispariţia unor cluburi”.

ADVERTISEMENT