Sport

Toni Petrea, antrenorul etapei a 12-a din SuperLiga. FCSB dă cei mai mulți jucători în echipa ideală

Toni Petrea este desemnat antrenorul etapei a 12-a din SuperLiga de LPF. Antrenorul Chindiei le-a adus dâmbovițenilor prima victorie în campionat.
04.10.2022 | 14:59
Toni Petrea antrenorul etapei a 12a din SuperLiga FCSB da cei mai multi jucatori in echipa ideala
Toni Petrea a fost desemnat antrenorul etapei a 12-a din SuperLiga, distincție oferită de Liga Profesionistă de Fotbal. Sursă foto: Sport.pictures.eu
ADVERTISEMENT

Cu Toni Petrea pe bancă, Chindia Târgoviște a obținut prima victorie a sezonului în SuperLiga. Echipa dâmbovițeană a câștigat împotriva Rapidului, scor 2-1 în etapa a 12-a din SuperLiga. Toni Petrea a obținut premiul de antrenorul rundei.

Toni Petrea, desemnat antrenorul etapei a 12-a din SuperLiga

Victoria Chindiei Târgoviște nu a rămas nerăsplătită. Pe lângă cele 3 puncte obținute, Chindia Târgoviște a oferit și 2 jucători în echipa ideală a etapei cu numărul 12 din SuperLiga.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre Doru Popadiuc, care a evoluat excelent până în minutul 84 al meciului cu Rapid, când a fost schimbat, și Daniel Popa, autorul golului care a deschis scorul în partida cu giuleștenii. Mai mult decât atât, Chindia Târgoviște dă și antrenorul etapei cu numărul 12 din SuperLiga.

Toni Petrea a ajuns la a doua victorie consecutivă pe banca târgoviștenilor, după 2-1 cu CSA Steaua în Cupa României Betano și 2-1 cu Rapid București.

ADVERTISEMENT

FCSB, cei mai mulți fotbaliști în echipa etapei a 12-a din SuperLiga

FCSB are în componența echipei ideale din etapa a 12-a din SuperLiga nu mai puțin de 3 fotbaliști. Vicecampioana României a câștigat al doilea meci al sezonului, scor 3-2 cu FC Argeș.

Alexandru Pantea, Malcom Edjouma și Andrea Compagno sunt fotbaliștii remarcați de LPF în partida cu FC Argeș. Andrea Compagno a înscris o „dublă” și a devenit golgeterul din SuperLiga. De asemenea, vârful italian a fost inclus și în categoria „Vedetele etapei”, propusă de LPF.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, Edjouma a oferit o pasă senzațională la primul gol al lui Compagno și a avut prestații solide la mijlocul terenului. Alexandru Pantea a avut nevoie de doar o repriză pentru a prinde un loc în primul „11” ideal din SuperLiga în etapa a 12-a.

Fundașul stânga, intrat în a doua repriză în locul lui Sorin Șerban, a oferit pasa decisivă la golul victoriei pentru „roș-albaștrii”, marcat de Andrei Cordea în minutul 87.

ADVERTISEMENT

Echipa ideală a etapei cu numărul 12 din SuperLiga

PORTAR

Mihai Popa (FC Voluntari / 21 de ani) – „A avut patru intervenţii prin care a contribuit decisiv la punctul scos de ilfoveni pe stadionul Ion Oblemenco.

FUNDAŞI

Cristian Manea (CFR Cluj / 25 de ani) – Graţie golului marcat de experimentatul fundaş dreapta, CFR a reuşit a patra victorie consecutivă, succes care o apropie la doar un punct de podium.

Denis Ciobotariu (Sepsi OSK / 24 de ani) – A înscris pentru întâia oară în tricoul covăsnenilor. A devenit un jucător de bază în sistemul gândit de Cristiano Bergodi.

Ionuț Larie (Farul / 35 de ani) – Din postura de căpitan, Larie şi-a condus echipa spre un nou succes, unul care o distanţează pe Farul în clasament.

Alexandru Pantea (FCSB / 19 ani) – Introducerea tânărului fundaş de bandă la startul părţii secunde s-a dovedit a fi o mutare inspirată, asta deoarece a oferit pasa decisivă la golul victoriei reuşit de Cordea.

MIJLOCAŞI

Malcom Edjouma (FCSB / 25 de ani) – Mijlocaşul roş-albaştrilor a dominat centrul terenului. A oferit una dintre cele mai frumoase pase de gol din acest sezon.

Vlad Achim (FC U 1948 / 33 de ani) – Deşi a evoluat mai puţin de 50 de minute, s-a remarcat printr-o nouă prestaţie consistentă. A reuşit şi un gol frumos.

Doru Popadiuc (Chindia / 27 de ani) – Pasă de gol şi multe alte momente în care a fost la înâlţime.

ATACANŢI

Daniel Popa (Chindia / 27 de ani) – A fost principalul pericol pentru poarta giuleştenilor. A înscris pentru a 30-a oară în Superliga României.

Andrea Compagno (FCSB / 26 de ani) – A înscris de două ori şi s-a distanţat în clasamentul golgheterilor, ierarhie în care a ajuns la cota 9.

Alexandru Buziuc (CS Mioveni / 28 de ani) – A făcut cel mai bun meci din acest sezon. A reuşit o dublă în una dintre cele mai spectaculoase partide din runda a 12-a.

ANTRENORUL ETAPEI

Anton Petrea (Chindia / 47 de ani) – A reuşit să le ridice moralul jucătorilor şi să bifeze, alături de elevii săi, prima victorie a Chindiei din ediţia curentă, un succes în faţa celei mai bune defensive din campionat”, se arată pe site-ul LPF.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 3,95 este cota pentru „2” la Silkeborg – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT