Fotbal intern

Toni Petrea explică ratările din UTA – FCSB 0-1: „Mă bucură că măcar ne-am creat ocazii”

13.03.2021 | 22:14
Toni Petrea explica ratarile din UTA  FCSB 01 Ma bucura ca macar neam creat ocazii
ADVERTISEMENT

FCSB s-a impus cu 1-0 la Arad, contra celor de la UTA, și și-a asigurat fotoliul de lider cel puțin pentru încă o săptămână. Toni Petrea se declară mulțumit de rezultat.

Succesul a fost unul mai categoric decât o arată scorul. Arădenii au jucat mai bine de o repriză în inferioritate numerică, după eliminarea lui Isac, din minutul 43, iar oaspeții au ratat multe ocazii pe finalul jocului.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, FCSB putea fi egalată în prelungirile partidei, dar Andrei Vlad a reușit să respingă lovitura cu capul expediată de Miculescu din careu.

Toni Petrea, după UTA – FCSB 0-1: „Importante sunt punctele”. Și-a băgat jucătorii în ședință chiar pe gazon

FCSB a mai câștigat o săptămână de liniște după succesul cu 1-0 de la Arad, dar lipsa de inspirație a oamenilor lui Toni Petrea în fața porții a fost una care l-a exasperat pe tehnicianul roș-albaștrilor. Cu toate acestea, el se declară mulțumit că a câștigat toate punctele.

ADVERTISEMENT

„Trei puncte, asta ne-a interesat. Important este că am reușit să câștigăm. Ne-am creat o sumedenie de ocazii în repriza a doua, dar le-am tratat cu lejeritate. Uneori, fotbalul te poate pedepsi. Din fericire, în seara asta nu s-a întâmplat așa și nu am primit gol la penultima fază.

Trebuie să învățăm din aceste jocuri și să decidem partidele mult mai rapid. Ocaziile trebuie fructificate. Dacă reușeam asta, altul ar fi fost rezultatul. I-am atenționat de la pauză că vreau să tratăm meciul la fel de serios ca la 0-0 și ca în 11 contra 11.

ADVERTISEMENT

Am avut mici nesincronizări, dar mă bucură că ne-am creat mai mult esituații decât în trecut. Că n-am reușit să marcăm ține de concentrare și de lejeritatea cu care am tratat unele faze de poartă”, a spus Petrea la Digisport.

De altfel, antrenorul roș-albaștrilor și-a exprimat nemulțumirile și în fața jucătorilor, chiar pe gazonul stadionului de la Arad. Petrea i-a adunat în cerc la finalul partidei și i-a mustrat, imaginile fiind surprinse și de camerele de luat vederi ale televiziunilor.

ADVERTISEMENT

Crede că urmează trei dueluri de foc, dar totul se decide în play-off

Tehnicianul a vorbit și despre partida cu CFR Cluj, pe care o consideră la fel de importantă precum celelalte două pe care le va mai juca liderul până la finalul sezonului regulat. Antrenorul este de părere că totul se va decide, oricum, în play-off.

„E un meci important cel cu CFR, la fel ca toate celelalte rămase din campionat. Dar nu cred că va fi decisiv, ținând cont că se vor înjumătăți punctele în play-off. Cred că va fi o luptă acerbă. Ne dorim să câștigăm cu CFR, iar apoi să ne pregătim de ultimele două jocuri și de play-off. 

Vom vedea dacă cine termină prima sezonul regulat ia campionatul. Ne dorim asta, dar mai avem trei meciuri foarte grele, cu CFR, Craiova și Sepsi. Sunt trei echipe care sunt lângă noi, chiar dacă în spatele nostru.

Încercăm să tratăm la fel toate meciurile și să scoatem meciurile. Ar fi foarte bine să fie o diferență de puncte față de locul doi la finalul sezonului regular. Dar chiar și așa, totul se va juca în play-off”, a mai spus antrenorul.

Risto Radunovic nu va juca împotriva lui CFR Cluj. Toni Petrea, nemulțumit

Pentru FCSB urmează derby-ul campionatului, cu CFR Cluj. Ardelenii vor veni pe Național Arena din postura formației clasate pe locul secund. Campioana joacă duminică, împotriva lui Poli Iași.

Din păcate pentru Toni Petrea, el nu se va putea baza pe Risto Radunovic contra principalei sale urmăritoare. Croatul a văzut cartonașul galben în minutul 40 al meciului cu UTA și va fi suspendat pentru duelul cu ardelenii.

„Radunovic va sta, într-adevăr, cu CFR. Mi s-a părut un cartonaș galben dat foarte ușor și lui, dar și lui Antal. A fost un contact ușor, nu trebuia luată o astfel de măsură. E un jucător important, dar cred că avem soluții pentru a-l înlocui la meciul cu CFR”, a spus Petrea.

Pe lângă Radunovic, mai erau în pericol Vlad, Crețu, Octavian Popescu, Ovidiu Popescu, Tănase, Haruț și Olaru. Toți vor fi disponibili pentru meciul cu CFR. Nici Edi Iordănescu nu este privat de probleme de efectiv.

Tehnicianul ardelenilor nu se va putea baza pe trei jucători de bază, infectați cu coronavirus. FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că este vorba despre Rondon, Debeljuh și Costache.

De asmenea, sunt în pericol de suspendare, din tabăra CFR-ului, Cristi Manea, Ciprian Deac, William Soares, Alexandru Chipciu și Mateo Susic, dintre fotbaliștii apți pentru duelul cu Poli Iași, de duminică.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – CFR Cluj: 3,35 este cota pentru „meci egal”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT