Sport

Toni Petrea, prima conferință de presă în noul mandat la FCSB: „Îmi plac provocările, o luăm pas cu pas”. Ce le transmite suporterilor care îl contestă

Toni Petrea a dezvăluit motivul pentru care a acceptat să revină pe banca roș-albaștrilor și i-a îndemnat pe suporterii care îl contestă să rămână alături de echipă.
20.11.2021 | 18:26
Toni Petrea prima conferinta de presa in noul mandat la FCSB Imi plac provocarile o luam pas cu pas Ce le transmite suporterilor care il contesta
ADVERTISEMENT

Instalat pentru a doua oară pe banca tehnică a FCSB-ului, în locul lui Edi Iordănescu, care nu a fost pe placul patronului, Toni Petrea s-a arătat încântat de oportunitatea ce i s-a oferit și a dat asigurări că va face tot ce-i stă în putință ca echipa o evoluție cât mai bună și să cucerească primul titlu după șase ani de „secetă”. Asta deși nu-l așteaptă o misiune deloc ușoară, pentru că rivalii de la CFR Cluj s-au instalat confortabil pe prima poziție a clasamentului, cu opt puncte avans.

La debutul în noul mandat, antrenorul de numele căruia se leagă cel mai recent trofeu din palmaresul roș-albaștrilor – Cupa României 2020, câștigată la limită, scor 1-0, în fața celor de la Sepsi – va da piept cu FC Botoșani. Meciul este programat duminică, 21 iulie, de la 20:30, pe Arena Națională.

ADVERTISEMENT

Toni Petrea, primul discurs după revenirea la FCSB. Vrea să întrerupă hegemonia CFR-ului

Nu mă gândeam că o să revin atât de repede pe banca echipei, după plecarea mea din vară. Am acceptat această propunere venită din partea patronului, pentru că este o provocare pentru mine. Îmi plac provocările.

Mă aștept ca evoluția echipei să fie din ce în ce mai bună, iar ușor, ușor să ne apropiem cât mai repede de locul 1. Lotul de jucători era altul, acum au apărut alți jucători.

ADVERTISEMENT

Nu ar fi fair-play din partea mea să vorbesc despre colegii mei, ceilalți antrenori care au lucrat aici. Nu am venit aici să mă gândesc la plecare, tocmai am sosit, gândurile mele se îndreaptă doar către ce trebuie să fac acum.

Vreau să imprim echipei o evoluție cât mai bună, rezultatele să vină și să o luăm pas cu pas. Ținând cont că CFR Cluj este acum pe primul loc, cu o diferență destul de mare de puncte, va fi dificil să ne luptăm cu ei.

ADVERTISEMENT

Dar eu cred că mai multe echipe pot emite pretenții la titlu în acest sezon. Va fi greu, dar nu imposibil”, a declarat Toni Petrea în cadrul primei sale conferințe de la revenirea pe banca roș-albaștrilor.

Mesaj pentru suporterii care îl contestă: „Jucătorii au nevoie de susținere”

De asemenea, tehnicianul a vorbit despre momentul reîntâlnirii cu jucătorii pe care i-a pregătit și în primul mandat, și-a exprimat convingerea că nu va întâmpina probleme în relația cu patronul și, nu în ultimul rând, a făcut un apel la suporteri să rămână alături de echipă, chiar dacă nu sunt de acord cu revenirea sa.

ADVERTISEMENT

Revederea cu jucătorii a fost plăcută, emoționantă. Am primit câteva semnale de la ei în această perioadă şi mă bucur că am revenit.

Am avut o discuție cu patronul înainte să semnez. Nu le pot face publice, sunt private, însă am convingerea că lucrurile vor decurge așa cum trebuie și echipa nu va avea de suferit. Asta e cel mai important, la asta trebuie să ne gândim.

Port un respect deosebit suporterilor. Am purtat și voi purta tot timpul. Nu vreau să comentez nimic vizavi de aceste lucruri (n.r. suporterii au spus că îl vor contesta la fiecare meci), îmi doresc doar ca ei, suporterii noștri, să susțină echipa, jucătorii, pentru că ei au nevoie de susținere”, a adăugat Toni Petrea.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – FC Botoșani: 2,10 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: