Toni Petrea îi apără pe Man și Tănase: “Au jucat foarte bine la echipa națională”

Cosmin Crăciun   
în FCSB
22/11/2020, 14:43
Toni Petrea îi apără pe Man și Tănase: “Au jucat foarte bine la echipa națională”
Toni Petrea îi apără pe Man și Tănase: "Au jucat foarte bine la echipa națională". Sursa foto: SportPictures.eu

Antrenorul echipei FCSB, Toni Petrea, le-a răspuns contestatarilor și îți apără pe Dennis Man și Florin Tănase. Tehnicianul susține că cei doi au jucat excelent în meciul României din Irlanda de Nord. 

Roș-albaștrii au trimis nu mai puțin de opt fotbaliști la loturile echipelor naționale ale României pentru duelurile cu Danemarca, la U21, și cu Irlanda de Nord, la seniori.

Antrenorul a anunțat și că se teme înaintea finalului de an, deoarece pentru FCSB urmează o serie dificilă. El crede că meciul cu Gaz Metan Mediaș va fi greu din cauza defensivei solide a ardelenilor.

Toni Petrea îi apără pe Man și Tănase: „I-am felicitat, au jucat foarte bine”

Căpitanul echipei FCSB, Florin Tănase, și cel pe care Gigi Becali vrea să îl vândă pe 15 milioane de euro, Dennis Man, au fost criticați de unele voci pentru prestația din remiza 1-1 înregistrată de România pe terenul Irlandei de Nord. Deși a fost autorul singurului șut pe poartă al „tricolorilor” din prima repriză, Man a fost aproape invizibil în restul partidei, în vreme ce Tănase nu s-a văzut înaintea pasei decisive oferite lui Eric Bicfalvi pentru golul de 1-1, din minutul 81.

Cu toate că Man și Tănase au avut evoluții în nota echipei, fără a ieși în vreun fel în evidență pe parcursul unui meci slab al „tricolorilor”, antrenorul Toni Petrea s-a declarat mulțumit de prestațiile celor doi. El a dezvăluit că i-a velicitat pe toți cei care au făcut parte din loturile României la ultimele acțiuni.

„Ținând cont de perioada de lipsă de la echipa națională a lui Florin Tănase și Dennis Man, eu cred că s-au descurcat foarte bine. Fiecare este liber să spună ce vrea, dar eu sunt mulțumit de cum au jucat acolo. I-am felicitat și pe cei de la tineret care s-au calificat pentru a doua oară consecutiv. Mă bucur pentru ei”, a spus Toni Petrea.

Antrenorul FCSB anunță un final greu de an: „Sper să ne priască pregătirea suplimentară”

Tehnicianul revenit la FCSB, după ce a fost secundul lui Laurențiu Reghecampf la precedentele două mandate ale fostului antrenor al roș-albaștrilor, a dezvăluit că a intensificat antrenamentele fizice pe parcursul pauzei pricinuite de meciurile echipelor naționale.

Petrea a anunțat și că vechii absenți din tabăra FCSB-ului, respectiv Dragoș Nedelcu, Florinel Coman, Lucian Filip și Robert Ion nu s-au refăcut și rămân în continuare în afara planurilor sale. Totodată, Petrea a spus că se teme de finalul anului 2020, care se anunță a fi unul încărcat și dificil pentru FCSB.

Înainte de duelurile din decembrie, FCSB trebuie să treacă de Gaz Metan Mediaș pentru a-și recâștiga poziția de lider. Antreorul roș-albaștrilor susține că ardelenii sunt foarte puternici din punct de vedere defensiv și periculoși pe contre.

„Întâlnim un adversar cu moral bun, care vine după două victorii în deplasare, contra campioanei și contra UTA. E o echipă periculoasă, care stă bine pe zona defensivă și este foarte periculoasă pe contraatac și la fazele fixe. Trebuie să fim atenți la aceste aspecte și să încercăm să ne impunem stilul de joc și să câștigăm.

Perioada de pauză competițională a fost benefică pentru cei care au rămas la echipă. Am mai completat lotul și cu juniori și cu cei de la echipa a doua, ne-am descurcat. A fost o perioadă bună pentru cei pe care i-am avut la dispoziție să acumuleze din punct de vedere fizic. Sper ca nivelul nostru de pregătire să fie unul destul de ridicat, pentru că ne așteaptă un final de sezon foarte dificil.

După acest meci, jucăm în Cupa României, iar ultimele patru meciuri din decembrie sunt cu echipele din plutonul fruntaș. Trebuie să fim la un nivel ridicat și sper ca prin perioada pe care am avut-o la dispoziție pentru pregătire și prin ceea ce urmează să facem în continuare să fie cât mai bine. Din păcate, pentru mâine vor lipsi aceiași jucători care au avut și până acum probleme medicale. Ei sunt încă în programul de recuperare. Nu am reușit să îi aducem lângă noi pe niciunul dintre ei”, a mai spus Petrea.


  • (P) Cota BETANO pentru Gaz Metan Mediaş – FCSB: 3,20 este cota pentru „gazdele marchează primul gol”. Vezi aici toate cotele!

Închide ×