Fotbal intern

Toni Petrea, premieră în epoca FCSB! Trofeu câştigat la primul lui meci ca antrenor principal: “Nu credeam aşa ceva”

22.07.2020 | 22:42
Toni Petrea premiera in epoca FCSB Trofeu castigat la primul lui meci ca antrenor principal Nu credeam asa ceva
Toni Petrea, premieră în epoca FCSB! Trofeu câştigat la primul lui meci ca antrenor principal (sursă foto: sportpictures.eu)
ADVERTISEMENT

Toni Petrea, noul antrenor de la FCSB, a reuşit o performanţă unică în istoria echipei – de când poartă acest nume. A câştigat un trofeu la primul meci pe bancă.

FCSB a învins-o pe Sepsi Sf. Gheorghe în finala Cupei României, cu scorul de 1-0. Acesta este primul trofeu obţinut de formaţia patronată de Gigi Becali în 4 sezoane. 2016 a fost anul în care FCSB a luat Cupa Ligii, iar 2014-2015 a fost ultimul an competiţional în care FCSB a câştigat Cupa României. Atunci a făcut tripla campionat – Cupa României – Cupa Ligii, cu Gâlcă pe bancă.

ADVERTISEMENT

FANATIK a anunţat în exclusivitate faptul că Toni Petrea o va antrena pe FCSB, iar startul a fost unul reuşit. Pentru Toni Petrea nu a fost doar primul meci ca antrenor principal la FCSB, ci debutul în cariera de antrenor principal. Până acum, el nu a mai condus nicio altă formaţie. Aşadar, trofeu la debutul în antrenorat!

Toni Petrea: “Abia ne-am cunoscut”

“Nu credeam aşa ceva (n.r. întrebat dacă se gândea că va câştiga un trofeu la primul meci), dar mă bucură deznodământul. În prima repriză am avut ceva probleme. Miza a fost mare pentru unii dintre ei. Am avut viteză în a doua reprriză şi au apărut ocaziile.

ADVERTISEMENT

Îi felicit pe băieţi. Abia ne-am cunoscut, încă nu ştim câte meciuri vom juca. Sunt convins că jucătorii sunt surprinşi de noul mod de lucru. Încercăm să ne adaptăm. A fost o bucurie imensă când m-am întors aici”, a declarat antrenorul FCSB-ului.

Dacă ţinem cont de toată istoria roş-albastră, primul antrenor care a reuşit să ia un trofeu de la primul meci pe bancă a fost Ţiţi Dumitriu, în sezonul 1994-1995, când a câştigat Supercupa României. Atunci, Supercupa a fost prima partidă programată în anul competiţional, iar Dumitriu, proaspăt instalat pe banca Stelei, s-a impus, după prelungiri, în faţa Gloriei Bistriţa.

ADVERTISEMENT

Dumitru Dumitriu a mai reuşit o performanţă notabilă, câştigând campionatul după ce a condus Steaua doar 3 etape. Se întâmpla în sezonul 2004-2005. Cu trei etape înainte de final, Walter Zenga a fost demis, fiind înlocuit cu Ţiţi Dumitriu, care a adus 3 victorii consecutive (2-0 cu FCM Bacău, 1-0 cu FC Braşov şi 2-1 cu Poli Timişoara). La final, Steaua a avut un punct în plus faţă de Dinamo.

În istoria recentă, Dan Petrescu, Edward Iordănescu şi Cristiano Bergodi au mai reuşit să câştige un trofeu la primul lor joc pe banca unei formaţii româneşti. Iordănescu a condus CFR Cluj spre Supercupă în 2018, într-un meci contra Craiovei. Ardelenii s-au impus cu 1-o, dar antrenorul a fost demis după încă două partide.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu a luat şi el Supercupa, în 2015, cu ASA Tg. Mureş, 1-0 cu Steaua. A fost singurul meci în care a condus-o pe ASA.

În 2007, Cristiano Bergodi, actualmente la Universitatea Craiova, aducea Rapidului Supercupa. Rapid termina 0-0 după 90 de minute şi 1-1 după 120 de minute cu Dinamo, dar se impunea la lovituri de departajare.


  • (P) Cota BETANO pentru Gaz Metan Mediaş – FCSB: 1,95 este cota pentru “peste 2,5 goluri marcate”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: