Sport

Toni Petrea, presiune pe jucători înainte de FCSB – Chidnia: “Trebuie să facem maximum de puncte până la final”

FCSB și Chindia Târgoviște se înfruntă, duminică, iar antrenorul Toni Petrea le-a transmis jucătorilor săi că nu mai acceptă nici un pas greșit. Antrenorul vrea maximum de puncte până la finalul sezonului regulat.
12.02.2022 | 15:35
Toni Petrea presiune pe jucatori inainte de FCSB  Chidnia Trebuie sa facem maximum de puncte pana la final
ADVERTISEMENT

Duelul dintre FCSB și Chindia Târgoviște, programat duminică, de la ora 20:00, în Casa Pariurilor Liga 1, este unul dintre cele mai interesante ale rundei.

Față în față se vor afla echipa cea mai ofensivă – FCSB, și una dintre cele mai redutabile formații pe faza defensivă – Chindia.

ADVERTISEMENT

Toni Petrea: ”Nu e suficient ca CFR să se încurce, dacă noi să nu câștigăm”

Revenit lângă echipă după ce a trecut peste perioada de izolare, din cauză că s-a infectat cu COVID, antrenorul Toni Petrea este decis să nu mai lase nimic la voia întâmplării.

Tehnicianul vicecampioanei a mărturisit că este mulțumit cu diferența de șase puncte pe care campioana CFR Cluj o are avans în clasament, și că își dorește ca aceasta să fie chiar mai mică la finalul sezonului regulat.

ADVERTISEMENT

Pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie ca roș-albaștrii să nu mai piardă nici un punct în cele cinci etape care mai sunt de jucat până la intrarea în play-off.

”Avem un moral bun, suntem pregătiți, ne dorim să ținem cât mai strânsă lupta pentru primul loc. Nu e suficient ca CFR să se încurce, iar noi să nu câștigăm. Până la finalul sezonului regulat noi trebuie să facem maximum de puncte”, le-a transmis Petrea, jucătorilor lui.

ADVERTISEMENT

Antrenorul roș-albaștrilor a mai spus că liderul campionatului, CFR Cluj, nu arată ca o echipă obosită, chiar dacă nu a câștigat nici un meci în 2022 și pune seria de patru remise consecutive pe faptul că resimt presiunea, în condițiile în care FCSB nu a mai pierdut de 18 etape în Casa Pariurilor Liga 1.

”Nu cred că CFR e obosită. N-au reușit să câștige, e adevărat, dar asta și pentru că simt presiunea, dar nu sunt obosiți, sunt o echipă bună. Noi trebuie să fim inteligenți să ne câștigăm punctele. Nici noi nu suntem obosiți.

ADVERTISEMENT

Mai sunt cinci etape, important este ca noi să păstrăm această distanță de 6 puncte. La intrarea în play-off vom vedea ce calcule vom face”, a mai spus Petrea.

Toni Petrea știe cum poate ”desface” apărarea celor de la Chindia

Tehnicianul echipei FCSB și-a studiat adversarul de duminică și a dezvăluit în cadrul conferinței de presă de dinaintea partidei cu Chindia, cum poate fi ”desfăcut” sistemul ultra defensiv gândit de Emil Săndoi.

Petrea cere concentrare maximă din partea jucătorilor lui și îi avertizează asupra forței echipei oaspete în jocul pe contraatac.

”Este o partidă grea, cu un adversar care luptă pentru o poziționare cât mai bună. I-am studiat foarte bine, știm că din 6 victorii, 4 le-au obținut în deplasare. Au o apărare foarte bună și sunt extrem de activi pe contraatac.

Sper să avem răbdare, să construim, și dacă reușim să-i plimbăm și să găsim spații libere, să fim și inspirați. Eu cred că nu se va apăra (Chindia Târgoviște – n.r.), cred că vor juca un fotbal agresiv”, a mai spus Toni Petrea.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Chindia Târgoviște: 4,80 este cota pentru ”1 și sub 1,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT