Sport

Toni Petrea schimbă radical linia de fund a FCSB. Ce surprize pregătește pentru derby-ul cu Dinamo. Exclusiv

FCSB schimbă radical formula de joc pentru derby-ul cu Dinamo. Față de meciul cu CFR Cluj, Toni Petrea va alinia contra marii rivale o linie defensivă în care revin trei jucători importanți.
27.01.2022 | 12:05
Toni Petrea schimba radical linia de fund a FCSB Ce surprize pregateste pentru derbyul cu Dinamo Exclusiv
ADVERTISEMENT

FCSB a încasat trei goluri în derby-ul cu CFR Cluj. Acest lucru ar putea fi evitat în ”Derby de România”, pe care „roș-albaștrii” îl vor aborda cu toată ”artileria grea” din defensivă.

Din informațiile FANATIK, un singur titular din apărare, din primul joc din noul an, se va regăsi în formula de start în disputa cu marea rivală Dinamo.

ADVERTISEMENT

FCSB va alinia formula standard în defensivă, contra lui Dinamo

Defensiva „roș-albaștrilor” a fost un veritabil dezastru în derby-ul cu CFR Cluj. Nu e mai puțin adevărat că vorbim de o formulă de joc serios improvizată.

Niciunul dintre fundașii de bandă folosiți împotriva CFR-ului nu sunt de meserie ”laterali”, iar evoluția lor a fost mai mult decât modestă. De altfel, primul gol al ardelenilor a fost marcat după o gafă a lui Ovidiu Popescu, în flancul drept.

ADVERTISEMENT

Nici pe partea stângă lucrurile nu au stat mai bine, Denis Haruț fiind și el depășit de miza înfruntării. Pe cale de consecință, apărarea „roș-albatstră” va fi schimbată din temelii în ”Derby de România”.

Flancurile vor fi acoperite de titularii de drept, Valentin Crețu (dreapta), respectiv Risto Radunovic (stânga) Și în axul central se va produce o modificare importantă.

ADVERTISEMENT

Alături de Iulian Cristea va evolua din primul minut Paulo Vinicius. Brazilianul a intrat în repriza a doua cu CFR Cluj și a dat siguranță defensivei lui Toni Petrea.

Dacă Valentin Crețu și Risto Radunovic au fost suspendați pentru duelul cu CFR, cei doi încasând cartonașe galbene în ultimul joc din 2021, cu Sepsi Sfântu Gheorghe, Vinicius nu a fost titular pentru că și-a amânat revenirea în România după ce și-a petrecut Sărbătorile în țara natală.

ADVERTISEMENT

FCSB are a doua cea mai slabă apărare din Top 6

Problemele în defensiva „roș-albaștrilor” nu sunt noi, vicecampioana țării având a doua cea mai slabă defensivă dintre echipele clasate pe primele șase locuri în Casa Pariurilor Liga 1.

Echipa lui Toni Petrea a încasat 20 de goluri în cele 22 de meciuri disputate până acum în campionat, la care trebuie adăugate și cele trei goluri din meciul de Cupă cu Corvinul Hunedoara.

Dintre echipele clasate pe loc de play-off, doar Universitatea Craiova stă mai prost la capitolul goluri încasate. În schimb, „roș-albaștrii” excelează în atac cu 41 de goluri marcate, cele mai multe dintre competitoarele din Liga 1.

”Derby de România, Dinamo – FCSB se joacă duminică, de la ora 20:00, pe stadionul din Ștefan cel Mare.


  • (P) Cota BETANO pentru Dinamo – FCSB: 2,45 este cota pentru „ambele echipe înscriu și peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT