Fotbal international

Toni Petrea și FCSB, caz fericit. Un club din Spania are doar doi jucători disponibili

10.11.2020 | 17:59
Toni Petrea si FCSB caz fericit Un club din Spania are doar doi jucatori disponibili
ADVERTISEMENT

Gruparea de primă ligă din Spania, Granada, a rămas doar cu doi jucători disponibili după ce restul s-au accidentat, sunt în carantină sau au fost convocați la diverse echipe naționale. 

Situația este una dezastruoasă pentru clubul din Andaluzia, inclusiv staff-ul tehnic fiind infectat cu noul coronavirus. Clubul este blocat total în acest moment și nu poate pregăti meciul din următoarea etapă din La Liga.

ADVERTISEMENT

Singurii jucători disponibili sunt francezul Maxime Gonalons și camerunezul Yan Eteki, ambii mijlocași. În rest, toți oamenii de la clubul clasat pe locul cinci în ierarhia din Spania sunt loviți de diferite probleme.

Toni Petrea și FCSB, probleme minore față de ce e la Granada

Pauza dedicată echipelor naționale, într-un sezon cu un program și așa sufocant, vine cum nu se poate mai prost pentru foarte multe cluburi din Europa. Inclusiv în România există antrenori care vor fi puși în încurcătură.

ADVERTISEMENT

Cosmin Contra va trebui să abordeze restanța pe care Dinamo o are de jucat împotriva Astrei Giurgiu, în weekend, fără Ricardo Grigore și Alexander Gonzalez, covoncați la naționala U21 a României, respectiv cea a Venezuelei.

Toni Petrea, antrenorul celor de la FCSB, nu se va putea baza la antrenamente, în cele două săptămâni de pauză, pe Dennis Man, Florin Tănase, Valentin Crețu și Iulian Cristea, chemați de Mirel Rădoi la naționala mare a României. Nici Adi Mutu nu l-a „iertat” pe managerul FCSB-ului și i-a chemat și el pe Andrei Vlad, Gabriel Simion și Olimpiu Moruțan la reprezentativa U21, astfel că Petrea a declarat că va rămâne cu puțini jucători alături de care să poată pregăti duelul din etapa viitoare, cu Gaz Metan Mediaș.

ADVERTISEMENT

„Vom avea puțin jucători la antrenamente, avem o listă sumară, dar vom mai aduce de la echipa a doua și de la juniori, ne descurcăm”, a declarat Petrea după meciul FCSB – FC Botoșani 4-1.

Din nefericire pentru spaniolii de la Granada, ei ar putea chiar să fie invidioși pe problemele antrenorului de la FCSB. Doar doi fotbaliști sunt disponibili, în acest moment, din întreg lotul formației clasate pe locul cinci în La Liga: Maxime Gonalons și Yan Eteki.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu restul fotbaliștilor: accidentări, coronavirus și convocări

Singura veste bună pentru andaluzi, anunță Mundo Deportivo, este că se pregătește revenirea lui Robert Kenedy, aripă braziliană, dar și a atacanților Jorge Molina și Roberto Soldado. Aceștia au fost accidentați, însă sunt foarte aproape să își revină. De asemenea, sunt așteptați să revină la antrenamente și Ramon Azeez, Victor Diaz, Joaquin Marin și Neyder Lozano, care au lipsit preț de câteva săptămâni. Doar primii trei sunt aproape să revină, în vreme ce columbianul Lozano mai are de așteptat.

Pe lângă accidentări, absențele provocate de coronavirus sunt și ele dureroase pentru andaluzi. Sunt în izolare zece jucători de la club, în frunte cu Jesus Vallejo și Antonio Puertas, cei care au fost depistați recent pozitiv cu COVID-19.  Pe lângă Vallejo și Puertas, mai sunt în izolare Aaron Escandell, German Sanchez, Carlos Neva, Dimitri Foulquier, Angel Montoro, Luis Milla, Fede Vico și Alberto Soro. Acești fotbaliști vor fi retestați duminica viitoare, în data de 15 noiembrie, și este sigur că nu vor putea face niciun antrenament mai devreme de luni, 16 noiembrie.

Situația lor a fost una complicată, după ce au călătorit în Cipru pentru meciul pe care Granada l-a disputat împotriva Omoniei Nicosia. La întoarcere, fotbaliștii numiți anterior au intrat în carantină deoarece au fost considerați contacți direcți ai lui Puertas și Vallejo. Granada a cerut oficial amânarea meciului programat pentru 8 noiembrie, cu Real Sociedad, însă cererea clubului a fost refuzată. Sociedad a câștigat cu 2-0 în fața unor andaluzi decimați.

Ultimul grup de absenți este reprezentat de oamenii convocați la diverse echipe naționale, șase la număr. Este vorba despre argentinianul Nehuen Perez, venezuelenii Dawrin Machis și Yangel Herrera, portughezii Rui Silva și Domingos Duarte, dar și columbianul Luis Suarez.

Colac peste pupăză, și dacă ar fi fost mai mulți jucători disponibili, nu ar fi avut cine să îi antreneze. Asta pentru că tot staff-ul tehnic, în afara antrenorului cu portarii Juan Carlos Fernandez, se află în izolare. Inclusiv antrenorul principal Diego Martinez este în carantină. Cu toții vor fi retestați duminică.

În aceste condiții, Granada nu va putea începe mai devreme de luni, 16 noiembrie, pregătirile pentru duelul din următoarea etapă a campionatului spaniol, programat pentru duminică, 22 noiembrie, împotriva lui Real Valladoid.

ADVERTISEMENT