Fotbal intern

Toni Petrea, un nou duel cu Sepsi la cinci luni de la debutul său cu trofeu în Cupa României!

21.12.2020 | 10:47
Toni Petrea un nou duel cu Sepsi la cinci luni de la debutul sau cu trofeu in Cupa Romaniei
ADVERTISEMENT

Luni, de la 20:30, FCSB primeşte vizita lui Sepsi Sf. Gheorghe în etapa a 15-a din Casa Pariurilor Liga 1. Va fi prima confruntare dintre cele două după finala Cupei României din sezonul precedent, meci care i-a adus lui Toni Petrea primul trofeu ca antrenor principal.

După o carieră de secund al lui Laurenţiu Reghecampf la 7 cluburi din 4 ţări diferite, Anton Petrea a fost numit de Gigi Becali A1 la FCSB pe 15 iulie 2020. O săptămână mai târziu, pe 22 iulie, echipa roş-albastră a disputat ultimul act al Cupei.

ADVERTISEMENT

Pe un stadion „Ilie Oană“ din Ploieşti lipsit de spectatori, din cauza pandemiei de coronavirus, FCSB s-a impus cu scorul de 1-0, gol marcat de Dennis Man în minutul 60, iar Toni Petrea a reuşit o performanţă rară în fotbal: a cucerit un trofeu major la debutul în cariera de antrenor principal.

Toni Petrea a debutat ca antrenor principal cu trofeu contra lui Sepsi

De un singur meci a avut nevoie Toni Petrea în cariera sa de antrenor principal pentru a obţine primul trofeu din carieră. Se întâmpla în urmă cu 5 luni, într-o confruntare cu Sepsi Sf. Gheorghe, ultimul adversar din 2020 pentru FCSB.

ADVERTISEMENT

Antrenorul lui FCSB şi-a început cariera de principal pe 15 iulie, iar după şapte zile şi-a condus echipa în primul meci: finala Cupei României 2020 contra celor de la Sepsi.

Emoţiile nu au lipsit la debut, iar Toni Petrea a fost stresat, panicat, agitat, dar şi învingător la prima lui partidă ca principal.

ADVERTISEMENT

Golul înscris de Dennis Man în minutul 60 a stabilit scorul final şi a consemnat o premieră în epoca FCSB: trofeu câştigat la primul meci.

Palmares bun pentru Toni Petrea pe banca lui FSCB

De când a preluat Toni Petrea echipa, FCSB a disputat 21 de partide, dar antrenorul principal a lipsit la 3 dintre ele din cauza infectării cu virusul SARS-COV2. A ratat epopeea cu Backa Topola (4-4 după 90 de minute, 6-6 după 120 de minute şi victorie la lovituri de departajare), victoria cu 3-0 în faţa lui FC Argeş din runda a patra a Ligii 1 şi eliminarea din Europa în faţa lui Liberec (0-2).

ADVERTISEMENT

Palmaresul lui Toni Petrea în cele 18 jocuri conduse de pe margine este de 14 succese şi 4 eşecuri, fără niciun rezultat de egalitate. Două dintre înfrângerile suferite au venit în faţa rivalei CFR Cluj.

Înaintea ultimului meci al anului 2020, FCSB se află pe primul loc al clasamentului Ligii 1, cu 33 de puncte, două mai multe decât Universitatea Craiova şi trei peste CFR Cluj. Cele două se vor înfrunta pe 22 decembrie, de la 21:00.


(P) Cota BETANO pentru FCSB – Sepsi: 1,66 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: