Fotbal international

Top 10 al celor mai umilitoare eșecuri din fotbal. Meciul cu 31 de goluri, Barcelona a prins două locuri + partidele istorice de la Mondiale. Video

12.04.2020 | 14:44
Top 10 al celor mai umilitoare esecuri din fotbal Meciul cu 31 de goluri Barcelona a prins doua locuri  partidele istorice de la Mondiale Video
top 10 eșecuri umilitoare. Brazilia - Germania 1-7 în 2014, semifinala CM, e considerat marele șoc. Foto: The Independent.co.uk
ADVERTISEMENT

Publicația Givemesport.com face un interesant top al celor mai umilitoare înfrângeri din lumea fotbalului. Sunt trecute în revistă atât meciuri din cadrul fotbalului englez, partide din alte campionate și meciuri oficiale interțări.

Top 10 eșecuri care au produs multă furie și tristețe pentru fani

Este vorba de un top 10 al celor mai ciudate rezultate ca dimensiuni ale scorului, rezultate care evident că la vremea respectivă au produs multă furie și tristețe fanilor echipelor desființate pe teren de adversarele lor.

ADVERTISEMENT

Vom încerca să facem o trecere în revistă a acestor meciuri, evident pornind de la locul 10 în acest top până la evenimentul care a fost creditat cu locul 1.

Bayern Munchen, exemplu de pragmatism

10. Tottenham – Bayern Munchen 2-7

Meciul cel mai proaspăt din memorie este și cel care se află pe ultimul loc în acest top. Este vorba de un meci disputat chiar în acest sezon în grupele Champions League, la Londra, pe noua bijuterie de stadion a lui Spurs. A fost cea mai mare umilință pentru antrenorul Mauricio Pochettino, germanii șutând de 10 ori pe poartă și marcând de șapte ori! Și ca durerea să fie mai mare fostul jucător al lui Arsenal, Serge Gnabry, a dat patru goluri.

ADVERTISEMENT

9. Manchester City – Watford 6-0

Un eșec firesc, doar proporțiile scorului au fost mari pentru o finală de Cupa Angliei, jucată și ea destul de recent, în vara anului 2019. Diferența de valoarea dintre cele două echipe a fost mult prea evidentă și City practic a făcut un antrenament cu public în această finală.

Dulcea răzbunare a Portocalei mecanice

8. SUA – Thailanda 13-0

Vorbim despre un meci de fotbal feminin jucat la turneul final al CM din iunie 2019. Americancele sunt una dintre cele mai bune naționale feminine din lume, câștigând titlul suprem, dar acesta este cel mai mare scor înregistrat vreodată la un mondial pentru fete. Alex Morgan a înscris de cinci ori, dar ea și colegele sale au fost criticate pentru excesul de bucurie manifestat la fiecare gol.

ADVERTISEMENT

7. Spania – Olanda 1-5

Cea mai dulce răzbunare posibilă pentru Portocala mecanică după ce a pierdut în fața ibericilor dinala CM 2010, din Africa de Sud. Răzbunarea a venit la exact patru ani de la acea finală, în cadrul turneului CM din Brazilia, în grupa B. Spania a rămas cu consolarea că a fost echipa care a deschis scorul.

You will never walk alone

6. Manchester United – Manchester City 1-6

Un eșec absolut neașteptat, petrecut în 2011 pe Old Trafford, în condițiile în care pe banca diavolilor roșii era încă Sir Alex Ferguson. Mario Balotelli a marcat de două ori, iar Edin Dzeko și Dario Silva au punctat de trei ori în intervalul 90-90+3!

ADVERTISEMENT

5. Liverpool – Barcelona 4-0

Semifinala retur a Champions League 2019, ediție ce avea să fie câștigată de Liverpool. După 3-0 pentru catalani în tur acest rezultat de pe Anfield Road reprezintă una dintre cele mai spectaculoase întoarceri de scor din istoria competiției. Golul patru, al calificării, a venit în urma unei faze uluitoare la un corner bătut de Trent Alexander Arnold prin surprindere și belgianul Origi a înscris.

Imposibilul nu există pe Nou Camp

4. Manchester United – Arsenal 8-2

2011 pare a fi fost anul contrastelor pentru Manchester United. Învinsă acasă cu 1-6 de rivala concitadină City dar ân schimb a spulberat pe Arsenal cu 8-2 în august, în primele etape. Wayne Rooney, de trei ori și Ashley Young, de două ori, au fost autorii a cinci din cele opt reușite pentru echipa de pe Old Trafford.

3. Barcelona – PSG 6-1

Meci retur în optimile de finală ale Champions League, disputat pe Nou Camp pe 8 martie 2017. Cu Neymar cel mai bun de pe teren (culmea, în vară avea să plece chiar la PSG!) Barca a reușit cea mai mare remontada din istoria Champions League, pentru că la Paris fusese 4-0 pentru gazde! Nimeni până atunci care câștigase primul meci cu 4-0 nu fusese eliminat. E drept că și arbitrul german Deniz Aytlekin a avut nedorita sa contribuție, comițând grave erori, toate în favoarea catalanilor.

Brazilia, pentru a doua oară în lacrimi

2. Australia – Samoa americană 31-0

Pe 11 aprilie 2001 a avut loc meciul în preliminariile CM 2002 și reprezintă cel mai mare scor înregistrat vreodată în preliminarii de CM. Archie Thompson a marcat 13 goluri în acel meci, dar FIFA a decis apoi să aibă loc meciuri eliminatorii în zona Oceania, pentru a se evita astfel de dezastre.

1. Brazilia – Germania 1-7

8 iulie 2014 este data când pentru a doua oară, după 1950, au fost îngropate speranțele Braziliei la titlul mondial în calitate de țară gazdă a turneului final. Neymar și colegii au fost pur și simplu călcați în picioare la Belo Horizonte de o Germanie perfectă, care avea deja cinci goluri marcate până la pauză.

ADVERTISEMENT