News

ARS cu 60.000 euro, Chiricheş e MIC COPIL! A ratat top 10!

Conform celor de la DailyStar, Vlad Chiricheş a fost amendat de Tottenham cu 60.000 de euro pentru beţia cruntă din Bucureşti, care a făcut înconjurul planetei, dar şi cu scoaterea din lotul...
03.02.2014 | 00:06
ARS cu 60000 euro Chiriches e MIC COPIL A ratat top 10
ADVERTISEMENT

Conform celor de la DailyStar, Vlad Chiricheş a fost amendat de Tottenham cu 60.000 de euro pentru beţia cruntă din Bucureşti, care a făcut înconjurul planetei, dar şi cu scoaterea din lotul echipei pentru deplasarea de la Hull.

Poate că escapada fostului stelist nu a fost privită cu ochi buni de către publicul autohton, însă în fotbalul britanic beţiile jucătorilor, şi nu numai, sînt la ordinea zilei sau, mai bine spus, a nopţii. Chiri nu poate să se plîngă pentru amenda primită, fiindcă alţii au fost “spoliaţi” mult mai dur pentru escapadele lor. Balotelli a cumulat amenzi de peste un milion de lire sterline în cei trei ani petrecuţi în Premier League, la Manchester City! Alte prezenţe constante în top sînt Joey Barton şi Luis Suarez. Mai jos aveţi topul celor mai mari 10 amenzi din Premier League, unde atacantul lui AC Milan este lider, cu o “pedeapsă” foarte scumpă.

ADVERTISEMENT

10. Rio Ferdinand (Manchester United) – 80.000 de euro

Unul dintre cei mai buni fundaşi din istoria lui Manchester United a fost amendat de Federaţia engleză de fotbal în 2003 cu 80.000 de euro pentru că a refuzat să se prezinte la un control antidoping.

9. Joey Barton (Newcastle) – 100.000 de euro

Unul dintre cei mai controversaţi jucători care au trecut prin campionatul englez a fost amendat cu 100.000 de euro de şefii “coţofenelor” în 2011 dintr-un motiv incredibil: jucătorul a postat pe twitter un mesaj în care ironiza decizia clubului de a-l da afară.

ADVERTISEMENT

8. Kevin Nolan (West Ham) – 120.000 de euro

Căpitanul “ciocănarilor”, Kevin Nolan a rămas fără salariul pe două săptămîni, adică 120.000 de euro! Managerul Sam Allardyce l-a amendat după ce a încasat cel de-al doilea cartonaş roşu în ultimele 4 partide, pe 1 ianuarie 2014, contra lui Fulham.

7. Joey Barton (QPR) – 145.000 de euro

Excentricul jucător englez se află şi pe poziţia a 7-a în topul amenzilor, de data aceasta pentru o sancţiune primită la QPR, club la care a plecat de la Newcastle. Aici a fost amendat cu 145.000 de euro pentru că a fost eliminat într-o partidă cu Manchester City, în 2012.

ADVERTISEMENT

6. Mario Balotelli (Manchester City) – 182.000 de euro

Unul dintre cei mai nebuni jucători care au trecut prin Premier League a fost amendat de Roberto Mancini, în decembrie 2012, deoarece a fugit din camera sa şi s-a dus să mănînce cu prietenii la un restaurant indian. Italianul a pierdut toată noaptea acolo, chiar dacă în mai puţin de 48 de ore urma un meci foarte important, cu Chelsea.

Balotelli-pillado-en-un-club-de-striptease-de-Liverpool

5. Luis Suarez (Liverpool) – 200.000 de euro

Vîrful uruguayan al celor de la Liverpool, Luis Suarez, a fost amendat anul trecut cu 200.000 de euro de clubul englez pentru gestul din meciul cu Chelsea, cînd l-a muşcat de mînă pe Ivanovici. Pe lîngă această amendă, Suarez a fost suspendat şi de Federaţia Engleză.

ADVERTISEMENT

4. Ashley Cole (Chelsea) – 245.000 de euro

Fundaşul englez Ashley Cole a fost sancţionat pentru că şi-a înşelat nevasta. Astfel, în 2012, el a fost amendat de Chelsea cu 245.000 de euro, din cauza scandalului provocat de viaţa sa amoroasă agitată.

cheryl-ashley-cole-h1n-net

3. Wayne Rooney (Manchester United) – 250.000 de euro

Presa engleză scria la începutul anului 2012 că jucătorul a fost pedepsit pentru că a fost “letargic” la antrenamentul din 27 decembrie 2011, după ce a petrecut în oraş de Boxing Day, zi de sărbătoare în Anglia. Mai mult, managerul din acea perioadă, Sir Alex Ferguson, îi menţionase jucătorului că nu are voie să iasă în oraş.

2. Mario Balotelli (Manchester City) – 305.000 de euro

La începutul anului 2012, mai exact pe 1 martie, Super-Mario a fost amendat de Manchester City cu 305.000 de euro pentru că a fost fotografiat într-un club de striptease din Liverpool, la o oră foarte tîrzie din noapte. Mai mult, la doar o zi după ce a fost fotografiat “cetăţenii” aveau meci.

1. Mario Balotelli (Manchester City) – 415.000 de euro

Cea mai mare amendă din fotbalul britanic a încasat-o tot atacantul italian Mario Balotelli, la sfîrşitul anului 2012. După ce a primit mai multe avertismente şi amenzi, cei de la City au decis să-i dea o amendă imensă, de aproape jumătate de milion de euro, pentru a-l învăţa minte. Această sancţiune venea ca un ultim avertisment după alte 4 amenzi primite de jucător de la club. Iniţial, Balotelli a vrut să dea în judecată clubul pentru această amendă, dar a retras plîngerile pînă la urmă, declarînd că respectă decizia clubului şi acceptă amenda, mai ales că dorea să continue la Manchester City. La doar 6 luni de la acest incident Balotelli a fost vîndut la AC Milan.

Ronaldo, cîştigătorul premiului pentru “Cea mai penibilă amendă”

Cristiano Ronaldo a fost amendat cu 11.000 de euro în perioada în care a evoluat la Manchester United, motivul fiind incredibil: starul portughez scria un SMS în timpul unui antrenament. Sir Alex Ferguson a luat foc în momentul în care a văzut că tînărul mijlocaş este cu capul în altă parte şi l-a dat afară din antrenament şi a decis să fie sancţionat şi financiar.

Amenzi ca în Premier League şi în România

Sancţiunile financiare precum cele din Anglia nu le sînt străine nici românilor, avînd în vedere că în Liga 1 s-au dat de-a lungul timpului mai multe amenzi de multe zeci de mii de dolari sau euro, în funcţie de perioada în penalizările au fost aplicate. FANATIK.RO vă prezintă cele mai cunoscute cazuri în ordine cronologică.

Florin Axinia – fostul atacant al Ceahlăului a intrat în conflict cu conducerea clubului nemţean în anul 2003, atunci cînd a început să-şi caute altă echipă la care să joace. Furioşi pentru iniţiativa sa, oficialii au stabilit ca jucătorul să fie amendat cu o sumă incredibilă, mai ales la acea vreme: 120.000 de dolari!

Alin Savu – tot în 2003, un alt fotbalist din prima ligă a fost ars serios la buzunar de gruparea de care aparţinea. Conducătorii Petrolului au luat foc cînd au aflat că mijlocaşul a semnat cu Digenis Morphou fără permisiunea clubului, astfel că au decis să îl amendeze cu 21 de salarii a cîte 7.000 de dolari. Prin urmare, a rezultat o sancţiune de 150.000 de dolari!

Gabriel Tamaş – actualul fundaş al lui Doncaster a strîns cîteva amenzi şi pe vremea în care juca la Dinamo, dar cea mai mare primită a venit din Rusia, în momentul în care juca pentru Spartak Moscova. Ca urmare a unei nopţi în care a consumat mult alcool, şefii echipei din capitala Rusiei l-au amendat drastic cu 125.000 de euro, adică cu peste 25 la sută din salariul pe un sezon.

Gabriel Torje, Adrian Ropotan şi Cristi Pulhac – la finalul anului 2008, cei trei dinamovişti au fost înregistraţi în timp ce, sub influenţa alcoolulului pe care îl consumaseră, cîntau o manea dedicată marii rivale din Ghencea, “Steaua e numai una!”. Cu toate că imaginile lor şi a clubului din “Ştefan cel Mare” au avut mult de suferit, cei trei au primit sancţiuni mai mult simbolice din partea conducerii, de cîte 5.000 de euro fiecare.

Ousmane N’Doye – numeroasele abateri disciplinare pe care le-a avut în perioada în care a îmbrăcat tricoul lui Dinamo i-a determinat pe oficialii “cîinilor” să îi treacă în contract, în 2010, o clauză conform căruia acesta va pierde 20 la sută din salariu, adică 24.000 de euro dacă nu se supune programului echipei sau dacă face vreo declaraţie la adresa staff-ului tehnic.

Marius Şumudică şi Marius Constantin – în 2011 cei doi au avut un conflict monstru care s-a soldat cu amenzi usturătoare. Primul, antrenor al Rapidului, a făcut o remarcă deocheată la adresa soţiei jucătorului său. Acesta, înfuriat peste măsură, a sărit să-i aplice o corecţie fizică tehnicianului. Pînă la urmă, cei doi au fost despărţiţi, dar şi amendaţi. Şumudică cu 10 la sută din salariu, adică aproximativ 12.000 de euro, în timp ce Constantin a fost “ars” cu un sfert, ceea ce însemna cam 50.000 euro!

Stefan Nikolici – adus din postura de mare promisiune la Steaua, muntenegreanul s-a remarcat mai mult prin escapadele avute. Din această cauză, el a ratat atît prima de calificare în grupele Ligii Europa în 2012, cît şi pe cea pentru accederea în grupele Ligii Campionilor din 2013, acestea transformîndu-se într-o amendă totală de aproape 140.000 euro. În plus, pe vremea în care echipa din Ghencea era pregătită de Ilie Stan, Nikolici a fost sancţionat cu 1.000 de euro după o ieşire nervoasă la un antrenament.

uluitor-nikolici-i-matei-de-la-steaua-vomita-pe-rupte-intr-un-taxi-dupa-o-noapte-de-baut-in-club-foto-62249

Gabi Matei – în toamna lui 2012, fundaşul dreapta a tras o beţie de pomină alături de Stefan Nikolici, totul culminînd cu imaginile apărute ulterior în presă în care cei doi vomită în plină stradă. Dacă muntenegreanul a fost deposedat de prima pentru calificare în grupele Ligii Europa, nici Matei nu a fost iertat, acesta fiind nevoit să achite 30.000 de euro.

Gabi Iancu – ultimul caz important este cel al tînărului mijlocaş al Stelei. El a fost implicat într-un scandal cu tehnicienii naţionalei de tineret, Bogdan Stelea şi Florin Constantinovici şi, chiar dacă clubul i-a luat apărarea în presă, l-a sancţionat cu 120.000 de euro, adică contravaloarea primei pe care ar fi trebuit să o achite pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT