News

Top 10 cei mai bogați oameni din lume. Ce averi au, de fapt, Elon Musk şi Jeff Bezos

Cum arată, în acest moment, topul 10 al mai bogați oameni din lume. În 2022, averile marilor afaceriști ai lumii, printre care Elon Musk, Jeff Bezos sau Bill Gates au scăzut considerabil.
03.07.2022 | 14:33
Top 10 cei mai bogati oameni din lume Ce averi au de fapt Elon Musk si Jeff Bezos
Top 10 cei mai bogați oameni din lume. Ce averi au, de fapt, Elon Musk şi Jeff Bezos. Sursa foto: colaj Fanatik / Hepta
ADVERTISEMENT

Anul 2022 nu este deloc unul profitabil pentru cei mai bogați oameni de pe planetă. Majoritatea celor din top 10 au avut pierderi considerabile, de ordinul zecilor de miliarde de dolari.

Top 10 cei mai bogați oameni din lume

În toamna anului trecut, lupta pentru locul I în topul celor mai bogați oameni din lume a fost una acerbă între fondatorul Amazon Jeff Bezos și Elon Musk.

ADVERTISEMENT

Oficial, de pe 27 septembrie 2021, antreprenorul Tesla și SpaceX a devenit cel mai bogat din lume și a treia persoană din istorie care are o avere de peste 200 de miliarde de dolari.

În total, cei mai bogaţi 10 oameni din lume au suferit o pierdere de avere netă de 250 de miliarde de dolari în acest an.

ADVERTISEMENT

Din acest top, doar doi miliardari au avut câștiguri în 2022: Gautam Adani (președintele Grupului Adani) și Mukesh Ambani (președintele Reliance Industries).

Elon Musk și Jeff Bezos, magnații care conduc top 10 al celor mai bogați oameni de pe planetă, au înregistrat cele mai uriașe pierderi în acest an.

ADVERTISEMENT

Averea lui Musk a scăzut în primele 6 luni din 2022 cu aproape 62 de miliarde de dolari, conform Bloomberg Index.

Rivalul său, Jeff Bezos, este mai ”sărac” cu aproximativ 63 de miliarde de dolari. Averea netă a lui Mark Zuckerberg de la Facebook a fost redusă la mai mult de jumătate, iar a lui Bill Gates cu circa 23 de miliarde de dolari.

ADVERTISEMENT
Top 10 cei mai bogați oameni din lume. Sursa foto: bloomberg.com

Ce averi au, în acest moment, Elon Musk şi Jeff Bezos

Averea lui Elon Musk continuă să fie una în zona celor 200 de miliarde de dolari, mai exact 208 miliarde dolari.

La distanță foarte mare de fondatorul Tesla și SpaceX se află Jeff Bezos, cu 130 de miliarde de dolari. Podiumul bogaților lumii este completat de Bernard Arnault, cea mai bogată persoană din Franţa, cu o avere de 128,7 miliarde de dolari, urmat de Bill Gates, cu 114,8 miliarde de dolari, potrivit datelor Bloomberg.

Cei 4 de mai sus sunt singurii care au o avere de peste 100 de miliarde de dolari. De notat că la începutul anului, 10 persoane din întreaga lume depășeau această sumă, inclusiv Zuckerberg, care se află acum pe locul 17 pe lista averilor, cu aproape 60 de miliarde de dolari.

ADVERTISEMENT
Tags: