Sport

Top 10 cei mai valoroși jucători din lume! Schimb de generații în fruntea ierarhiei

Topul celor mai valoroși jucători din lume la ora actuală a suferit modificări. Jumătate din cei mai valoroși 10 jucătoari din lume au sub 25 de ani!
29.09.2022 | 15:36
Top 10 cei mai valorosi jucatori din lume Schimb de generatii in fruntea ierarhiei
Top 10 cei mai valoroși jucători din lume! Schimb de generații în fruntea ierarhiei! FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

În fiecare an, topul celor mai valoroși jucători din lume se schimbă. Platforma transfermarkt.de e cea care fixează valorile de piață ale fotbaliștilor, iar în acest moment, în top 10 cei mai valoroși jucători se află mulți fotbaliști tineri. Unii care nu au împlinit nici măcar 23 de ani!

Top cei mai valoroși jucători din lume. Tinerii preiau conducerea

Până mai în urmă cu 3-4 sezoane, Ronaldo și Messi conduceau totate ierarhiile. Inclusiv cea a celor mai valoroși fotbaliști de pe piață. Ambii au valorat peste 100 de milioane de euro, dar în acest moment lucrurile s-au schimbat.

ADVERTISEMENT

Nici portughezul și nici argentinianul nu se mai află în top 10 cei mai valoroși jucători ai lumii! Mulți dintre fotbaliștii din top 10 cei mai valoroși sunt născuți după anul 2000, unii dintre aceștia neîmplinind nici 20 de ani.

Mai mult decât atât, cei mai în vârstă fotbaliști din acest top au 30 și 29 de ani. Mohamed Salah, de la Liverpool și Harry Kane, de la Tottenham. Cei doi sunt “veteranii” acestui top!

ADVERTISEMENT

Podiumul e format din jucători sub 24 de ani

Primii trei jucători din acest top nu au mai mult de 24 de ani. Primul loc e ocupat de vedeta celor de la PSG, Kylian Mbappe, care e cotat la 160 de milioane de euro.

Atacantul francez tocmai a semnat prelungirea cu campioana Franței și cu siguranță va domina topurile fotbalului mondial în următorii 7-8 ani. Mbappe va împlini 24 de ani în luna decembrie.

ADVERTISEMENT

Următorul în top e atacantul celor de la Manchester City, Erling Haaland, care e cotat la 150 de milioane de euro. Vedeta „cetățenilor” e în plină ascensiune după transferul la campioana Angliei și la cei doar 22 de ani, e unul din cei mai buni fotbaliști din lume.

Podiumul e completat de un alt star mondial, Vinicius Jr., de la Real Madrid. Brazilianul a împlinit și el 22 de ani anul acesta și e cotat la 120 de milioane de euro. La fel ca și celelalte două staruri, Vini va fi și el unul din jucătorii care vor conduce topurile în următorii ani.

ADVERTISEMENT

Mai jos, topul celor mai valoroși jucători la ora actuală:

  •  Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain; Franța; 23 de ani) – 160 milioane de euro
  • 2. Erling Haaland (Manchester City; Norvegia; 22 de ani) – 150 milioane de euro
  • 3. Vinicius Junior (Real Madrid; Brazilia; 22 de ani) – 120 milioane de euro
  • 4. Pedri (Barcelona; Spania; 19 ani) – 90 milioane de euro
  • 4. Jude Bellingham (Dortmund; Germania; 19 ani) – 90 milioane de euro
  • 4. Phil Foden (Manchester City; Anglia; 22 de ani) – 90 milioane de euro
  • 4. Mohamed Salah (Liverpool; Egipt; 30 de ani) – 90 de milioane de euro
  • 4. Harry Kane (Tottenham; Anglia; 29 de ani) – 90 de milioane de euro
  • 9. Dusan Vlahovic (Juventus; Serbia; 22 de ani) – 85 milioane de euro
  • 9.Bruno Fernandes (Manchester United; Portugalia; 28 de ani) – 85 milioane de euro
  • 9. Kevin De Bruyne (Manchester City; Belgia; 31 de ani) – 85 milioane de euro
  • 10. Jamal Musiala (Bayern; Germania; 19 ani)/ Aurelien Tchouameni (Franța; Real Madrid; 22 de ani)/ Federico Valverde (Uruguay; Real Madrid; 24 de ani)/ Declan Rice (West Ham; Anglia; 23 de ani), Rodri (Manchester City; Spania; 26 de ani), Christopher Nkunku (Leipzig; Franța; 24 de ani), Trent Alexander-Arnold (Liverpool; Anglia; 23 de ani), Bernardo Silva (Manchester City; Portugalia; 28 de ani), Joshua Kimmich (Bayern; Germani; 27 de ani)  – 80 de milioane de euro.

Singurii fotbaliști din acest top care nu evoluează la nici o forță a mapamondului sunt Rice, de la West Ham și Nkunku, de la Red Bull Leipzig. În această categorie mai poate fi inclus și Harry Kane, care are însă o anvergură mult mai mare, însă evoluează încă la Tottenham, formație care nu e nici pe departe la nivelul celor de la Real Madrid, Barcelona, City, Bayern sau  Liverpool.

ADVERTISEMENT