Simona Halep

Top 10 cele mai bine plătite sportive în 2020. Câți bani a câștigat Simona Halep

01.12.2020 | 11:29
Top 10 cele mai bine platite sportive in 2020 Cati bani a castigat Simona Halep
ADVERTISEMENT

Simona Halep se situează pe locul doi în ierarhia WTA, însă din punct de vedere al câștigurilor ocupă doar locul patru în clasamentul fetelor. 

În vârstă de 29 de ani, Simona Halep câștigă, totuși, o sumă impresionantă și devansează în clasament alte sportive celebre la nivel global.

ADVERTISEMENT

Cea mai bine plătită sportivă din lume este Naomi Osaka, japoneza care câștigă o sumă absolut astronomică din contracte publicitare.

Câți bani a câștigat Simona Halep în 2020. A primit mai mult din tenis

Deși nu este tenismena cu cei mai mulți bani câștigați în 2020, Simona Halep este pe locul doi atunci când vine vorba despre sumele primite din tenis. Ea a câștigat nu mai puțin de 6,9 milioane de dolari americani în urma rezultatelor obținute pe parcursul competițiilor din acest an, anunță Forbes.

ADVERTISEMENT

La capitolul câștigurilor realizate din contracte de publicitate, Halep stă mult mai slab și are doar patru milioane de dolari americani în cont. În total, românca a adunat 10,9 milioane de dolari americani pe parcursul acestui an și se clasează pe locul 4 în ierarhia celor mai bine plătite sportive din lume.

Simona Halep a transmis un mesaj românilor cu ocazia Zilei Naționale și a publicat pe Instagram o fotografie cu Arcul de Triumf, monument decorat în data de 1 decembrie cu simboluri naționale.

ADVERTISEMENT

Cum arată Top 10. Sumă uriașă încasată de Naomi Osaka și Serena Williams din contracte de publicitate

Dacă Simona Halep ocupă doar locul patru în clasamentul celor mai bine sportive din lume, podiului este format din trei tenismene din afara Europei. În mod interesant, din top 10 face parte o singură sportivă care nu practică sportul alb.

Naomi Osaka și Serena Williams au înregistrat câștiguri absolut colosale, fiind la mare distanță de Ashleigh Barty, sportiva de pe locul 3. Însă Barty a făcut cei mai mulți bani din sport. Osaka și Williams și-au bazat câștigurile pe veniturile din contractele de publicitate

ADVERTISEMENT
  1. Naomi Osaka – tenismenă din Japonia – a câștigat în total 37,4 milioane de dolari. 3,4 milioane din tenis și 34 din contracte de publicitate.
  2. Serena Williams – tenismenă din SUA – a câștigat în total 36 de milioane de dolari. 4 milioane din tenis și 32 de milioane din contracte de publicitate.
  3. Ashleigh Barty – tenismenă din Australia – a câștigat în total 13,1 milioane de dolari. 10,1 milioane din tenis și 3 milioane din contracte de publicitate.
  4. Simona Halep – tenismenă din România – a câștigat în total 10,9 milioane de dolari. 6,9 milioane din tenis și 4 milioane din contracte de publicitate.
  5. Bianca Andreescu – tenismenă din Canada – a câștigat în total 8,9 milioane de dolari. 4,9 milioane din tenis și 4 milioane din contracte de publicitate.
  6. Garbine Muguruza – tenismenă din Spania – a câștigat în total 6,6 milioane de dolari. 2,1 milioane din tenis și 4,5 milioane din contracte de publicitate
  7. Elina Svitolina – tenismenă din Ucraina – a câștigat în total 6,5 milioane de dolari. 5,4 milioane din tenis și 1 milion din contracte de publicitate
  8. Sofia Kenin – tenismenă din SUA – a câștigat în total 5,8 milioane de dolari. 4,8 milioane din tenis și 1 milion din contracte de publicitate
  9. Angelique Kerber – tenismenă din Germania – a câștigat în total 5,3 milioane de dolari. 4 milioane din tenis și 1,3 milioane din contracte de publicitate.
  10. Alex Morgan – fotbalistă din SUA – a câștigat în total 4,6 milioane de dolari. 400 de mii din fotbal și 4,2 milioane din contracte de publicitate.
ADVERTISEMENT