Life

Top 10 cele mai bogate orașe din întreaga lume. Surpriza mare pe locul 1, nu te-ai fi gândit că e tocmai acest oraș

Care sunt cele mai bogate orașe din întreaga lume? Locul 1 s-ar putea să îi surprindă pe toți cei care vor să călătorească.
24.05.2023 | 12:48
Top 10 cele mai bogate orase din intreaga lume Surpriza mare pe locul 1 nu teai fi gandit ca e tocmai acest oras
Top 10 cele mai bogate orașe din întreaga lume. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cele mai bogate orașe din întreaga lume sunt unele la care cu siguranță nu te așteptai. Poate de unele nici măcar nu ai auzit, însă în realitate, acestea reușesc să facă față cu brio recesiunii și crizei financiare actuale.

Top 10 cele mai bogate orașe din întreaga lume

Un nou raport al unei companii de consultanţă pentru migraţia investiţiilor prezintă top 10 cele mai bogate orașe din întreaga lume. Pe primul loc avem un oraș din China, de care poate nici nu ai auzit. Aici sunt numeroși oameni care o duc bine din punct de vedere financiar.

ADVERTISEMENT

Sursa citată arată că primul în topul celor mai bogate orașe din întreaga lume este orașul Hangzhou. Ce are atât de special aceasta? Raportul realizat arată că în acest oraș, în ultimii zece ani, numărul persoanelor care locuiesc acolo şi care deţin active investibile în valoare de peste 1 milion de dolari a crescut cu 105%.

De asemenea, la finele anului trecut, în jur de 30.400 de persoane care locuiau în oraș se aflau în această categorie. Iar alte două orașe din China vor fi mai fi regăsite în top zece, așa că pregătiți-vă.

ADVERTISEMENT

Pe locul doi în top 10 cele mai bogate orașe din lume avem Austin, adică capitala statului Texas. Aici, raportul arată că în ultimii zece ani, populația milionarilor a reușit să crească cu mai bine de 102%.

Trebuie menționat totuși că spre deosebire de alte orașe de pe glob, Austin a avut numeroase beneficii din sectorul tehnologic. Asta în condițiile în care numeroase companii importante şi-au mutat operaţiunile acolo în ultimii ani.

ADVERTISEMENT

Orașul unde numărul oamenilor bogați a crescut cu 98%

Pe locul trei avem tot un oraș din China. Este vorba despre Shenzhen. Aici, numărul oamenilor super bogați a crescut în ultimii 10 ani cu 98%. Iar o situație similară o regăsim și în West Palm Beach din Florida, care ocupă locul 4 în top 10 cele mai bogate orașe din întreaga lume.

Aici vorbim despre o creștere de 90% a oamenilor bogați. Locul cinci este ocupat de Scottsdale din Arizona, cu o creştere de 88%. Chiar și experții recunosc ascensiunea Statelor Unite în special când vine vorba de sectorul tehnologic.

ADVERTISEMENT

Pe ultimele locuri din clasament avem de asemenea ceva surprize. Orașul Guangzhou din China se află pe locul șapte și a consemnat o creștere de 86% în ultimii zece ani. Următoarele orașe pe listă sunt Beijing și Shanghai, urmate de Sydney, din Australia, pe ultimul loc.

Interesant este însă că, la polul opus, în Moscova, situația este cu totul alta. Aici, numărul oamenilor bogați a scăzut în ultimii zece ani. Este vorba despre o scădere de 44% în Capitala țării și de 38% în Sankt Petersburg, acestea fiind unele dintre consecințele războiului din Ucraina.

ADVERTISEMENT