Life

Top 10 cele mai frecvente greșeli când coci prăjituri. Sfaturi de la cofetari importanți

Top 10 cele mai întâlnite erori atunci când vrei să coci deserturi pentru cei dragi. Trucuri utile de la cofetari de renume.
04.03.2025 | 15:25
Top 10 cele mai frecvente greseli cand coci prajituri Sfaturi de la cofetari importanti
Greșeli care apar când coci prăjituri. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Rezultatul final în cazul unui preparat depinde enorm de pașii de care țin cont gospodinele. Iată un top 10 cele mai frecvente greșeli când coci prăjituri pentru o festivitate sau pentru un alt eveniment. Sfaturi de la cofetari importanți pe care trebuie să le știe toată lumea.

Acestea sunt cele mai întâlnite erori când coci deserturi

Ți s-a întâmplat vreodată să faci un desert și să nu iasă așa cum te-ai așteptat? Cel mai probabil acest lucru a avut loc din cauza unor erori care se petrec de multe ori. Specialiștii au realizat un top 10 al celor mai întâlnite.

ADVERTISEMENT

În clasamentul celor mai dese greșeli se găsește, potrivit publicației Blick, încălzirea incorectă a cuptorului. Coacerea are nevoie de precizie maximă, de la măsurarea ingredintelor până la aparatele care se utilizează.

Gospodinele trebuie neapărat să preîncălzească cuptorul până când atinge temperatura potrivită pentru prăjituri. O altă greșeală majoră constă în folosirea nepotrivită a cantităților. Rețeta trebuie să se respecte întocmai.

ADVERTISEMENT

A treia greșeală când coci prăjituri este strâns legată de temperatura ingredientelor. Toate produsele care se folosesc la deserturi trebuie să fie scoase de la frigider înainte de a te apuca de treabă. Untul, laptele și ouăle trebuie să fie la temperatura camerei.

Singura excepție în acest caz o face aluatul fraged, care trebuie folosit rece. A patra greșeală când coci prăjituri este ordinea incorectă a ingredientelor. Rețetele trebuie să respecte pașii astfel încât preparatul să fie unul de nota 10.

ADVERTISEMENT

Greșeli pe care s-ar putea să le faci când coci deserturi

Pe locul 5 se află frământarea excesivă sau insuficientă a aluatului pentru prăjituri. Cofetarii cu experiență recomandă amestecarea manuală pentru a simți mai bine consistența. În schimb, un mixer electric poate duce ușor la frământare excesivă.

ADVERTISEMENT

Greșeala cu numărul 6 atunci când coci este legată de forma de copt nepotrivită. Ține cont de produsul finit și alege recipientele ideale. De asemenea, specialiștii spun că timpul de coacere este unul care nu trebuie trecut cu vederea.

Mai mult, cofetarii internaționali le îndeamnă pe gospodine să nu deschidă ușa cuptorului în timpul coacerii. Scăpați de acest obicei neplăcut pentru că prăjiturile sunt sensibile la schimbările de temperatură.

Greșeala cu numărul 9 este răcirea desertului direct în cuptor. De cele mai multe ori gospodinele îl „uită” în interior, când ar trebui să nu stea mai mult de câteva minute. Odihnirea prăjiturii este, de asemenea, un factor extrem de important înainte de a fi tăiată.

Tags: