Fotbal international

Top 10 cele mai scumpe transferuri perfectate în această vară. Granzii Europei au plătit aproape un miliard de Euro

03.09.2019 | 11:01
Top 10 cele mai scumpe transferuri perfectate in aceasta vara Granzii Europei au platit aproape un miliard de Euro

Vara lui 2019 a reprezentat una dintre cele mai spectaculoase perioade de mercato din ultimii ani în Europa. Marile cluburi din Spania, Anglia, Italia și Germania au aruncat sume uriașe pe jucători. Într-un top 10 al celor mai scumpe transferuri, granzii s-au apropiat, la cheltuieli, de 1 miliard de Euro.

Top 10 cele mai scumpe transferuri din Europa

Fereastra de transferuri din vara lui 2019 s-a încheiat în marea majoritate a campionatelor din Europa. Din nou, echipele din Spania și Anglia au dominat piața. S-au înregistrat mutări spectaculoase între granzi, iar în top 3 tranzacții avem jucători de peste 100 de milioane de Euro. Barcelona și Manchester City apar cu cei mai mulți jucători în acest top 10 al celor mai scumpe transferuri, însă pe locul 1 e o surpriză: Atletico Madrid.

Atletico Madrid, Barcelona și Real Madrid, echipele care domină La Liga de ani buni încoace, conduc topul cu trei mutări de peste 100 de milioane de Euro fiecare. Surprinzător, Atletico Madrid e ”câștigătoarea” perioadei de mercato din vara lui 2019 cu achiziția lui Joao Felix. Pentru puștiul de 19 ani de la Benfica, trupa lui Diego Simeone a plătit 126 de milioane de Euro. Mare parte din sumă a provenit din vânzarea lui Antoine Griezmann la Barcelona. Pentru campionul mondial, campioana Spaniei a achitat 120 de milioane de Euro. Top 3 e închis de Real Madrid. Galacticii au achitat ”doar” 100 de milioane de Euro pentru starul lui Chelsea, Eden Hazard.

  • 326 de milioane de Euro au plătit Atletico, Barcelona și Real pe Felix, Griezmann și Hazard

Următorul transfer ca valoare este cel al unui fundaș. Englezii au doborât din nou recordul în acest sens. Astfel, Manchester United a achitat 87 de milioane de Euro pentru Harry Maguire de la Leicester, ceea ce înseamnă cea mai scumpă sumă de transfer din istorie pentru un apărător. Până la Maguire, recordul de cel mai scump fundaș transferat vreodată era deținut de olandezul Virgil van Dijk, care a fost achiziționat de Liverpool de la Southampton pentru 84,5 milioane de euro.

Frenkie de Jong, de la Ajax la Barcelona
Frenkie de Jong, de la Ajax la Barcelona. Sursa foto: skysports.com

Ajax, o sursă importantă de jucători pentru granzi

Lista celor mai scumpe transferuri continuă cu alți doi fundași. Matthijs de Ligt, revelația sezonului în Champions League cu Ajax, a ajuns la Juventus pentru 85,5 milioane de Euro, iar Lucas Hernandez a lăsat Atletico Madrid pentru Bayern Munchen. A costat 80 de milioane.

  • 252,5 milioane de Euro au costat fundașii din top 10

Cel mai scump jucător plecat din Ligue 1 în acest sezon, Nicolas Pepe, pentru 80 de milioane de Euro – de la Lille la Arsenal, ocupă locul 7 în acest top. El este urmat de un alt tânăr de la Ajax, Frenkie de Jong (22 de ani). Acesta a lăsat ”lăncierii” pentru o mutare spectaculoasă la Barcelona. Suma de transfer: 75 de milioane de Euro.

Nu puteau lipsi din acest top 10 cei de la Manchester City. Guardiola a comandat doar două transferuri importante în această vară: Rodrigo Hernandez de la Atletico pentru 70 de milioane de Euro și Joao Cancelo de la Juventus pentru 65 de milioane de Euro. Top 10 e încheiat, la egalitate cu Cancelo, de Romelu Lukaku. United l-a vândut pe belgian la Inter Milano pentru 65 de milioane de Euro.

Top 10 cele mai scumpe transferuri din Europa în vara lui 2019:

  • Joao Felix, 126 de milioane de Euro, de la Benfica la Atletico
  • Antoine Griezmann, 120 de milioane de Euro de la Atletico la Barcelona
  • Eden Hazard, 100 de milioane de Euro, de la Chelsea la Real Madrid
  • Harry Maguire, 87 de milioane de Euro, de la Leicester la Manchester United
  • Matthijs de Ligt, 85,5 milioane de Euro, de la Ajax la Juventus
  • Lucas Hernandez, 80 de milioane de Euro, de la Atletico la Bayern
  • Nicolas Pepe, 80 de milioane de Euro, de la Lille la Arsenal
  • Frenkie de Jong, 75 de milioane, de la Ajax la Barcelona
  • Rodrigo Hernandez, 70 de milioane de Euro, de la Atletico la Manchester City
  • Joao Cancelo, 65 de milioane, de la Juventus la Manchester City
  • Romelu Lukaku, 65 de milioane de Euro, de la Man. United la Inter

 

  • 933,5 de milioane de Euro s-au plătit pe cei 10 jucători din top
Tags: