Sport

Top 10 cele mai tari galerii din lume în 2022. Marocanii le-au luat fața tuturor. Video

FANATIK prezintă un top zece al celor mai tari suporteri din 2022. Prezențe surprinzătoare. Care e cea mai tare galerie din lume.
31.12.2022 | 15:10
Top 10 cele mai tari galerii din lume in 2022 Marocanii leau luat fata tuturor Video
ADVERTISEMENT

Fotbalul fără galerii și fără suporteri nu ar mai avea niciun farmec, iar ultrașii sunt sarea și piperul sportului rege.

Top 10 cei mai tari suporteri din fotbalul mondial. Cine sunt fanii care creează cea mai frumoasă atmosferă din lume

FANATIK prezintă un top zece al celor mai frumoase galerii din fotbalul mondial, realizat de cei de la Ultras World. În top își fac loc nume surprinzătoare, iar orice microbist ar trebui să fie prezent măcat o dată în viață pe aceste stadioane, pentru un spectacol total.

ADVERTISEMENT

Locul 10. AC Milan – Echipa lui Zlatan Ibrahimovic a avut un sezon destul de bun. „Diavolii” au revenit în Liga Campionlor, iar echipa se află pe locul doi în Serie A, la opt punct de Napoli. Parcursul bun se datorează în mare măsură și fanilor, care au umplut „Giuseppe Meazza” la majoritatea meciurilor și au creat o atmosferă superbă.

Locul 9. Eintracht Frankurt – Ultrașii lui Eintracht Frankfurt sunt unii dintre cei mai temuți din Europa, iar în acest sezon a fost prăpăd la meciurile din cupele europene, dar au și creat scenografii extrem de spectaculoase.

ADVERTISEMENT

Locul 8. AIK Stockholm – Suporterii lui AIK Stockholm sunt arhicunoscuți pentru atmosfera incendiară de la meciurile disputate de suedezi pe teren propriu, dar și pentru incidente și coreografiile spectaculoase. La ultimul derby cu marea rivală Hammarby au avut loc incidente grave.

Polonezii nu aveau cum să lipsească din acest top. Lech Poznan și Legia Varșovia

Locul 7. Legia Varșovia – Ultrașii polonezi ai Legiei au arătat și la meciurile cu Rapid și FCSB din cupele europene de ce sunt în stare, iar meciurile disputate de adversari pe stadionului Legiei sunt un adevărat „iad”.

ADVERTISEMENT

Locul 6. Lech Poznan – Ultrașii celor de la Legia Varșovia și Lech Poznan domină fenomenul ultras din Polonia, iar meciurile directe se lasă cu incidente grave.

Locul 5. Steaua Roșie Belgrad – Ultrașii celor de la Steaua Roșie Belgrad și-au făcut de asemenea reclamă la nivel internațional, fiind cunoscuți pentru agresivitatea lor, dar și pentru modul unic în care își susțin echipa. Se pare că în Serbia au câștigat bătălia cu marii rivali de la Partizan Belgrad, însă meciurile directe rămân unele dintre cele mai tari derby-uri din Europa.

ADVERTISEMENT

Locul 4. FC Basel – Suporterii elvețienilor au avut parte de o creștere impresionantă în ultimii ani, iar galeria lui Basel domină categoric mișcarea ultras din „Țara Cantoanelor”. Pe ultrașii și pe fanii lui Basel am avut ocazia să îi vedem dese ori în acțiune în duelurile cu CFR Cluj din cupele europene. Derby-urile cu FC Zurich de asemenea au fost încheiate cu incidente grave.

 

Marocul domină top 3. Suporterii africani au făcut senzație și la Campionatul Mondial

Locul 3. Olympic Safi – Prima, dar nu ultima echipă din Maroc care își face loc în acest top, ceea ce nu mai e de mult o surpriză. Marocului creează o atmosferă aparte și specială, nemaivăzută pe un stadion de fotbal.


Locul 2. Olympique Marseille – Una dintre cele mai temute galerii din Europa și care au creat probleme mari forțelor de ordine și rivalilor și în 2022. Imaginile de la meciurile cu Eintracht Frankurt din Germania și Franța au făcut înconjurul lumii.

Locul 1. Wydad Casablanca – Suporterii marocani au devenit atât de celebri încât sunt turiști care vin special în Casablanca pentru a asista la un meci al lui Wydad. Marea lor rivalitate este cu cei de la Raja Casablanca, o altă galerie puternică și cu renume internațional.

Marocanii au impresionat și la Campionatul Mondial, fiind mult mai numeroși decât cei ai Franței, în semifinala turneului final din Qatar.

ADVERTISEMENT