Sport

Top 10 cele mai tari momente din cariera lui Diego Armando Maradona. “El Pibe d’Oro” ar fi împlinit 62 de ani

Diego Armando Maradona ar fi împlinit 62 de ani pe data de 30 octombrie, iar legenda fotbalului mondial a lăsat în urmă un gol care nu va mai putea fi umplut niciodată.
30.10.2022 | 19:26
Top 10 cele mai tari momente din cariera lui Diego Armando Maradona El Pibe dOro ar fi implinit 62 de ani
62 de ani ar fi împlinit Diego Armando Maradona pe 30 octombrie 2022. Sursă foto: Getty Images
ADVERTISEMENT

Diego Maradona a decedat la 60 de ani pe data de 25 noiembrie 2020, însă cel mai mare fotbalist din toate timpurile nu a fost uitat nici la aproape doi ani de la moartea sa.

Diego Maradona ar fi împlinit 62 de ani pe 30 octombrie 2022. Cele mai tari momente din cariera sa

Numele lui Diego Armando Maradona a rămas pe buzele tuturor microbiștilor chiar dacă argentinianul a plecat dintre noi. Tricoul în care a înscris cu „mâna lui Dumnezeu” a fost vândut pentru o sumă fabuloasă. FANATIK îți prezintă cele mai frumoase momente din cariera unicului și inegalabilului Maradona.

ADVERTISEMENT
  1. Momentul debutului lui Diego Maradona – Puștiul care avea să dea peste cap lumea fotbalului avea doar 15 ani când a debutat în prima ligă pentru Argentinos Juniors. În doar câteva minute pe teren, l-a ridiculizat pe veteranul Talleres’ Juan Domingo Cabrera.
  2. Primul titlu din carieră cu Boca Juniors – Maradona a plecat în 1981 de la Argentinos la Boca Juniors, clubul la care a visat mereu să joace. În același sezon, a reușit să câștige campionatul Argentinei.
  3. Transfer record la FC Barcelona – Un an mai târziu, Diego avea să facă pasul cel mare al carierei și să semneze cu Barcelona. La acea vreme a fost cel mai scump jucător din lume: 5 milioane de lire sterline, o sumă astronomică!

„Mâna lui Dumnezeu” și momentul în care a rămas definitiv în istoria fotbalului și chiar a omenirii

4. „Mâna lui Dumnezeu” – Deși au trecut 36 de ani de la acel gol, încă se vorbește de parcă ar fi fost ieri. În contextul conflictului dintre Anglia și Argentina, „mâna lui Dumnezeu” i-a elimnat pe englezi în semifinale, după ce Maradona a mai reușit încă un gol.

ADVERTISEMENT

5. Maradona, campion mondial cu Argentina – Diego avea să ridice marele trofeu deasupra capului într-o finală împotriva Germaniei de Vest, câștigată cu scorul de 3-2.

6. Perioada Napoli, clubul care i-a marcat cariera – Napoli ar fost fără doar și poate o echipă mică și în ziua de azi dacă nu l-ar fi avut pe Diego Armando Maradona. După un sezon greu la Barcelona, Diego pleacă la Napoli, unde spera să se reinventeze. S-a dovedit a fi cea mai inspirată decizie din carieră, iar în al treilea sezon a reușit să câștige cupa și campionatul.

ADVERTISEMENT

Diego Armando Maradona, la un pas să câștige al doilea Campionat Mondial consecutiv

7. Maradona, din nou aproape de titlul mondial la Mondialul din Italia – Condusă de Maradona, Argentina avea să joace din nou finala Campionatului Mondial patru ani mai târziu. Diego avea să înscrie în seminale împotriva Italiei, chiar la Napoli.

8. Ultimul gol la un Campionat Mondial și ultimul meci pentru Argentina – Maradona a marcat ultimul gol pentru Argentina în meciul cu Grecia de la Mondialul din SUA (1994). După acel meci avea să fie depistat pozitiv, iar din acel moment cariera sa a luat-o la vale.

ADVERTISEMENT

9. Maradona, selecționerul lui Lionel Messi la Cupa Mondială din 2010 – În ciuda multor probleme de sănătate, Maradona a devenit selecționerul Argentinei în 2008. Chiar dacă nu a avut performanțe remarcabile, Maradona a condus Argentina de pe bancă la Campionatul Mondial din 2010.

10. Vestea care a îndurerat o întreagă planetă – Maradona a murit! Acestea sunt cele trei cuvinte care au îndurerat o lume întreagă și unul dintre cele mai triste momente din istoria fotbalului. Fără doar și poate, ceea ce a realizat Diego Armando Maradona a marcat pentru totdeauna fotbalul mondial.

ADVERTISEMENT