Life

Top 10 destinații de poveste din Europa. O zonă minunată din România se află pe locul 3

Care sunt cele zece destinații din Europa care trebuie văzute. O zonă foarte populară din țara noastră se află pe locul trei. Iată ce alte zone se mai află pe listă.
14.07.2022 | 22:24
Top 10 destinații de poveste din Europa. Foto: Colaj Fanatik / Pixabay
ADVERTISEMENT

Iată care sunt cele zece destinații europene care merită vizitate măcar o dată în viață. Un loc din țară noastră a ajuns pe poziția a treia.

Care sunt cele mai frumoase destinații din Europa

Pe primul loc într-un top realizat de CNN se află muntele Picos de Europa, din Spania, despre care spun că este trecut cu vederea adesea. Cu peșteri și defilee adânci, poate fi o destinație de vis, mai ales pentru curajoși.

ADVERTISEMENT

Insula Lofoten din Norvegia este trecută pe locul al doilea în editorialul realizat de americani. Acestea se află în Cercul Polar Arctic. Iarna, cei care aleg să viziteze această zonă se pot bucura de aurora boreală.

Munții Apuseni sunt trecuți pe a treia poziție în această listă, iar despre ei se spune că „reprezintă o vacanță de vară ideală, cu temperaturi mai scăzute și poteci neaglomerate prin păduri seculare și stânci de calcar”. Se mai vorbește despre lupii și urșii bruni care conviețuiesc aici.

ADVERTISEMENT

Orașul Efes din Turcia este numit „cel mai complet oraș clasic din Europa, datorită săpăturilor și restaurărilor minuțioase”. Cine ajunge aici trebuie neapărat să viziteze Biblioteca lui Celsus, Calea Curetes și de Teatrul Mare.

Top zece destinații de vis în Europa

Orașul Avignon din Franța este o adevărată bijuterie. Cu doar 100.000 de locuitori, acesta are multe atracții pentru turiști. Palatul Papal, catedrala din secolul al XII-lea și ruinele Pontului Saint-Bénezet nu trebuie ratate.

ADVERTISEMENT

Capitala Portugaliei poate fi o adevărată experiență pentru cei care își doresc să exploreze noi culturi gastronimice și nu se feresc să bea și să se bucure de preparatele locale.

Peninsula Dingle, Irlanda se află pe coasta de sud-vest și poate fi o destinație de vis. Muntele Brandon poate fi alegerea perfectă pentru cei care vor o priveliște de vis.

ADVERTISEMENT

Plovdiv, Bulgaria – aici poți găsi Teatrul roman din secolul al II-lea, care este foarte bine conservat, în timp ce în Pompeii este unul dintre cele mai vizitate locuri din lume, anual.

„Orașul antic perfect conservat, îngropat sub cenușă când Muntele Vezuviu a erupt în anul 79 d.Hr., nu seamănă cu nimic altceva în Europa”, spun americanii de la CNN.

Atena este și ea pe listă, Acropole fiind un obiectiv turistic de neratat, iar în Salzburg, Austria poți vizita cetatea Hohensalzburg din secolul al XI-lea.

Henne Strand, Danemarca este locul în care poți mânca preparate de două stele Michelin, la Henne Kirkeby Kro.

Bruges este locația perfectă pentru iubitorii de medieval, iar Düsseldorf, Germania, este perfect pentru cei care sunt adepții ultramodernismului și ai culturii.

Wrocław din Polonia este orașul cu o arhitectură superbă și nu trebuie să ratezi primăria gotică aflată în centru sau Catedrala Sfântul Ioan Botezătorul.

Groningen, Olanda este o alternativă mai puțin aglomerată a Amsterdamului și merită să vizitezi Turnul Martini.

Cairngorms este cel de-al doilea parc național din Scoția. Poți sta în aer liber și să mergi pe un traseu pe vârfurile Ben Macdui și Cairn Gorm, dar poți vizita și castelele Blair sau Corgarff.

ADVERTISEMENT