Fotbal international

Top 10 Forbes – cele mai valoroase cluburi de fotbal din lume. Câţi bani “face” Liverpool, deţinătoarea Champions League + care e cel mai bogat club de pe mapamond. Nu e din fotbal

23.07.2019 | 17:05
Top 10 Forbes - cele mai valoroase cluburi de fotbal din lume. Câţi bani

Liverpool a intrat pentru prima dată în istorie în top 50 cele mai valoroase cluburi sportive din lume. FANATIK a răsfoit topul realizat de celebra publicaţia şi a extras Top 10 Forbes – cele mai valoroase cluburi de fotbal din lume. Câștigătoarea ultimului sezon din Champions League ocupă locul 45 în topul realizat de publicația Forbes, cu o valoare de peste 2 miliarde de dolari. Suprinzătoare este creșterea uriașă a lui Liverpool după ce a fost preluată de compania americană Fenway Sports Group, cea care a cumpărat clubul în 2011, pe când valora doar 500 de milioane. În doar 7 ani, valoarea clubului britanic a crescut cu aproape 1.5 miliarde de dolari.

Top 10 Forbes – cele mai valoroase cluburi de fotbal din lume. Liverpool, pentru prima oară inclusă

Chiar dacă valoarea lui Liverpool a crescut de o manieră impresionantă în ultimii ani, britanicii sunt, totuși, departe de echipe precum Real Madrid sau Barcelona, care valorează peste 4 miliarde de dolari. Creșterea valorii echipei lui Jurgen Kloop se datorează, cu siguranță, perfomanțelor sportive obținute în ultimii ani. Liverpool a devenit o prezență constantă a primelor patru locuri din Premier League, iar în sezonul recent încheiat chiar a reușit să triumfe în Liga Campionilor, după ce a învins în finală Tottenham, scor 2-0, pe Wanda Metropolitano, din Madrid.

În ciuda rezultatelor modeste, în comparație cu cele de pe vremea lui Sir Alex Ferguson, Manchester United încă este cea mai bine cotată echipă din Premier League. În topul realizat de Forbes, “diavolii roșii” ocupă poziția a șasea, cu o valoare de peste 3.8 miliarde de dolari. Formația de pe Old Trafford a fost o bună perioadă de timp pe primul loc în top,

Liverpool, pentru prima oară în topul Forbes! Cât valorează noua câștigătoare a Champions League
Proprietarii clubui Liverpool, care au crescut valoarea clubului cu peste 1.4 miliarde de euro

Clubul de fotbal american Dallas Cowboys este cel mai valoros din lume! 

Anul acesta poziția este ocupată de formația de fotbal american, Dallas Cowboys, a cărei valoare este estimată la aproximativ 5 miliarde de dolari, urmată îndeaproape de clubul de baseball, New York Yankees. Mai mult, valoarea ocupantei primei poziții din topul Forbes este în creștere față de anul trecut, cu 4 procente. Clubul de fotbal american are în palmares 5 Super Bowl-uri și este o prezență constantă în play-off-urile din NFL. Dallas Cowboys este cel mai valoros club din fotbalul american în ultimii 12 ani.

Clubul de fotbal american, Dallas Cowboys are cea mai ridicată valoarea de piață, conform Forbes
Liverpool, pentru prima oară în topul Forbes! Cât valorează noua câștigătoare a Champions League
Clubul de fotbal american, Dallas Cowboys are cea mai ridicată valoarea de piață, conform Forbes

Ce locuri ocupă cele mai importante cluburi din Europa în topul Forbes

Topul realizat de Forbes, care prezintă cele mai valoroase cluburi sportive din lume are în majoritate cluburi de baseball, baschet sau fotbal american. Cu toate acestea, în top 50 intră și 8 cluburi de fotbal:

  • Locul 3: Real Madrid, 4.2 miliarde dolari
  • Locul 4: Barcelona, 4 miliarde
  • Locul 6: Manchester United, 3.8 miliarde
  • Locul 17: Bayern Munchen, 3 miliarde
  • Locul 25: Manchester City, 2.7 miliarde
  • Locul 32: Chelsea, 2.5 miliarde
  • Locul 42: Arsenal, 2.2 miliarde
  • Locul 45: Liverpool, 2 miliarde
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri