Top 10 invenţii inutile din istorie care şi-au transformat creatorii în miliardari

Unii oamenii au ajuns miliardari datorită faimei, alţii datorită talentului, însă există şi persoane care s-au îmbogăţit peste noapte datorită unor invenţii de-a dreptul inutile. Acestea sunt 10 invenţii inutile care şi-au transformat creatorii în miliardari.

  1. Arcul Slinky

În 1945, la doi ani de când a fost inventată, jucăria se vindea cu 1 dolar. Primele 400 de jucării s-au cumpărat în doar o oră de la apariţia pe rafturi, de Crăciun. Până în 2012, James Industries a produs şi vândut peste 250 de milioane de astfel de jucării în întreaga lume. Inginerul naval Richard Jones lucra cu arcuri de presiune, când unul a căzut, continuând să sară dintr-un loc în altul după ce a lovit pământul. Arcul respectiv a devenit jucăria Slinky.

  1. Carneţelele Post-it

Inventate în 1974, post-it-urile au adus peste 2 milioane de dolari după primul an. Câştigurile înregistrate până în 2012 au generat 1 miliard de dolari, fiind vândute acum în peste 100 de ţări. Părintele post-it-urilor este designerul Art Fry. Nemulţumit de semnele de carte care nu stăteau bine în cartea de imnuri folosită la pregătirea pentru cor, acesta şi-a dat seama de nevoia pentru un semn din hârtie care să stea lipit. Aplicând lipici pe hârtie galbenă, s-a născut post-it-ul.

Sursa: Realitatea.net