Fotbal international

Top 10 jucători liberi de contract în această vară. Doi sunt campioni mondiali

15.07.2020 | 10:04
Top 10 jucatori liberi de contract in aceasta vara Doi sunt campioni mondiali
ADVERTISEMENT

Mai mulţi jucători de top îşi încheie contractele cu formaţiile lor la finalul acestui sezon şi vor putea fi transferaţi gratuit de orice echipă care îşi permite să le plătească salariile demne de valoarea lor.

Într-un context economic delicat, cu multe domenii, printre care şi fotbalul, afectate grav de criza de coronavirus, perioada de transferuri se anunţă extrem de importantă.

ADVERTISEMENT

Transferurile-record de genul celui al lui Neymar la PSG, pe 220 de milioane de euro, par de neconceput acum, iar fotbaliştii liberi de contract se pot dovedi afaceri extrem de profitabile, pentru cei care ştiu să aleagă corect.

David Silva

David Silva, mijlocaşul de legendă de la Manchester City, spune adio clubului căruia i-a fost fidel timp de 10 ani şi alături de care a câştigat nu mai puţin de 14 trofee. Chiar dacă nu s-a impus niciodată în Liga Campionilor, playmakerul spaniol şi-a trecut în vitrina de trofee Cupa Mondială şi două Campionate Europene.

ADVERTISEMENT
David Silva. FOTO: hepta.ro
David Silva. FOTO: hepta.ro

David Silva, 34 de ani, a declarat, de-a lungul timpului, că şi-ar dori să-şi încheie cariera la Las Palmas, clubul locului său de baştină. Dar „canarii“ nu evoluează în prima ligă şi e greu de crezut că se va întâmpla asta. Ar avea oferte din Japonia şi Statele Unite, dar o revenire în Spania nu este exclusă.

Willian

După şapte ani în capitala Angliei, la Chelsea, Willian, 31 de ani, se va despărţi de „lei“. Sunt discuţii pentru o trădare de proporţii, Arsenal şi Tottenham aflându-se pe urmele mijlocaşului brazilian.

ADVERTISEMENT
Willian. FOTO: hepta.ro
Willian. FOTO: hepta.ro

Deşi a fost titular incontestabil şi unul dintre cei mai buni jucători ai lui Chelsea, Willian a ales să nu-şi prelungească înţelegerea pe Stamford Bridge. Locul lui în echipă ar fi fost în pericol, după ce londonezii au reuşit să îi convingă pe Hakim Ziyech de la Ajax şi Timo Werner de la RB Leipzig.

Mario Gotze

Mario Gotze este cel care i-a adus Germaniei ultima Cupă Mondială, în 2014, prin golul marcat în prelungiri. Cu toate acestea, mijlocaşul de 28 de ani este liber de contract de la 1 iulie 2020, când i-a expirat înţelegerea cu Borussia Dortmund.

ADVERTISEMENT
Mario Gotze. FOTO: hepta.ro
Mario Gotze. FOTO: hepta.ro

Accidentările l-au măcinat, din 2015, când era la Bayern Munchen, şi nici revenirea la Dortmund nu l-a ajutat pe cât spera. Cota lui de piaţă a scăzut, de la un maximum de 55 de milioane de euro în februarie 2014, la numai 10,5 milioane în prezent.

Malang Sarr

Unul dintre cei doi tineri din această listă este Malang Sarr, 21 de ani. Fundaşul central a strâns deja 119 apariţie în tricoul lui Nice în prima divizie franceză şi 6 convocări la naţionala U21 a Franţei.

Malang Sarr. FOTO: instagram
Malang Sarr. FOTO: instagram

A plecat de la Nice pe 1 iulie, când i s-a terminat contractul, iar acum ar putea primi un bonus important la semnătură. Talentul şi vârsta îl pot transforma într-un adevărat chilipir pentru cine îl va lua.

Jan Vertonghen

Internaţionalul belgian Jan Vertonghen are mai mult de 300 de prezenţe în tricoul lui Tottenham de la venirea lui pe White Hart Lane, în 2012, de la Ajax.

Jan Vertonghen. FOTO: hepta.ro
Jan Vertonghen. FOTO: hepta.ro

În vârstă de 33 de ani, nu foarte mult pentru un jucător de profilul lui, fundaşul nu a ajuns la un acord de prelungire cu Spurs. Fotbalistul şi-ar dori încă doi ani de contract, dar clubului nu îi surâde ideea.

Edinson Cavani

„El Matador“ Edinson Cavani pleacă de la PSG. Rămâne cel mai bun marcator din istoria parizienilor, cu 200 de reuşite, dar se desparte după 7 ani. Venise de la Napoli, în 2013, după 3 sezoane şi 104 goluri în Italia.

Edinson Cavani. FOTO: hepta.ro
Edinson Cavani. FOTO: hepta.ro

Ajuns la 33 de ani, Cavani nu mai este tânăr, dar şi-a păstrat simţul porţii, iar asta îl face o ţintă interesantă pentru multe cluburi. Singura problemă ar putea fi pretenţiile salariale ale uruguayanului.

Thiago Silva

Cavani nu este singurul jucător care se desparte de PSG. Thiago Silva, căpitanul de pe Parc de Princes, a ajuns şi el la final de contract, când mai are puţin şi împlineşte 36 de ani.

Thiago Silva. FOTO: hepta.ro
Thiago Silva. FOTO: hepta.ro

Clubul nu a mai dorit să colaboreze cu Thiago Silva, din cauza vârstei acestuia, considerând că vremurile lui de glorie au apus. Totuşi, brazilianul rămâne un fotbalist foarte bun şi, chiar dacă nu va mai evolua la o echipă de top, îşi poate găşi un loc în orice campionat din lume.

Adam Lallana

Chinuit de accidentări, Adam Lallana nu a prins decât 40 de partide pentru Liverpool, în ultimele 3 sezoane. Mai mult, „cormoranii“ s-au întărit foarte tare la mijlocul terenului, iar şansele ca Lallana să prindă un loc de titular sunt extrem de mici.

Adam Lallana. FOTO: hepta.ro
Adam Lallana. FOTO: hepta.ro

Ajuns la 32 de ani, împliniţi în mai, Lallana nu mai este neapărat o ţintă pentru granzii din Premier League, dar există multe cluburi care l-ar vrea pe mijlocaşul englez.

Angel Gomes

Cel mai tânăr fotbalist din această listă este Angel Gomes, 20 de ani. Deja fost jucător al lui Manchester United, mijlocaşul ofensiv crescut de „diavoli“ nu are oferte concrete, dar se pare că nu va mai continua în Anglia.

Angel Gomes. FOTO: instagram
Angel Gomes. FOTO: instagram

În acest sezon, care stă să se încheie, Gomes a adunat doar 11 meciuri în echipa condusă de Ole Gunnar Solskjaer, fapt care l-a determinat să nu-şi prelungească şederea pe Old Trafford.

Ryan Fraser

Scoţianul Ryan Fraser a impresionat la Bournemouth, mai ales în sezonul precedent, când a reuşit 144 pase de gol. De la 1 iulie, e liber de contract, iar printre posibilele destinaţii se numără Arsenal şi Tottenham.

Ryan Fraser. FOTO: hepta.ro
Ryan Fraser. FOTO: hepta.ro

Are numai 26 de ani, ceea ce înseamnă că mai are multe sezoane de jucat. Rapid şi versatil, Fraser ar putea fi o afacere bună pentru foarte multe dintre formaţiile de Premier League.

ADVERTISEMENT