Sport

Top 10 cei mai influenți sportivi din 2021 vine cu surprize uriașe! Leo Messi, marele absent

Topul celor mai influenți sportivi din 2021, realizat de Forbes, conține câteva nume surpriză. Dar și o absență de marcă, pe Leo Messi. În vreme ce rivalul său, Cristiano Ronaldo, este din nou lider.
04.01.2022 | 22:29
Top 10 cei mai influenti sportivi din 2021 vine cu surprize uriase Leo Messi marele absent
Top 10 cei mai influenți sportivi din 2021 vine cu surprize uriașe! Leo Messi, marele absent. Nu lipsesc Ronaldo, Federer, Messi și Lewis Hamilton
ADVERTISEMENT

Topul Forbes ține cont de mai multe aspecte legate, de la numărul de urmăritori pe rețelele de socializare până la exemplul pe care acești sportivi legendari îl oferă pentru noile generații.

Top 10 cei mai influenți sportivi din 2021. Cristiano Ronaldo este din nou pe primul loc, apariție surpriză pe poziția secundă

1. Cristiano Ronaldo (fotbal)
Ajuns la 36 de ani, Cristiano Ronaldo rămâne o mașinărie de goluri. Este cel mai urmărit sportiv pe rețelele de socializare și cu siguranță o mare influență în rândul multor generații. Tot ce înseamnă imagine este un capitol la care CR7 îl depășește clar pe Leo Messi.

ADVERTISEMENT

2. Virat Kohli (cricket)
Poate pentru mulți europeni prezența acestui sportiv în top, și chiar pe locul 2, ar putea părea o surpriză. Dar în India, unde cricketul este sportul numărul 1, Kohli este o legendă. Iar când miliarde de oameni te consideră o legendă, e clar că ești un sportiv influent.

3. Roger Federer (tenis)
Roger Federer nu a putut concura în 2021 din cauza problemelor medicale, dar rămâne numele de referință în tenis. Chiar dacă Novak Djokovic câștigă trofee pe bandă rulantă, Federer păstrează o imagine de Mr. Perfect.

ADVERTISEMENT

Deși a ratat șansa de a câștiga un nou titlu în Formula 1, Lewis Hamilton rămâne cel mai important nume din sporturile cu motor

4. LeBron James (baschet)
LeBron James a condus-o pe Los Angeles Lakers spre un nou titlu NBA, după o lungă pauză. Fanii din întreaga lume îl respectă ca pe un mare lider. Deja mulți îl pun chiar la nivelul legendarului Michael Jordan pentru baschetul nord-american.

5. Lewis Hamilton (Formula 1)
Lewis Hamilton este unul dintre cei mai buni piloți din istorie și este extrem de influent prin atitudinea sa în diferite contexte sociale. Este recunoscut ca un susținător al mișcării Black Lives Matter.

ADVERTISEMENT

6. Serena Williams (tenis)
Serena Williams caută titlul de Grand Slam cu numărul 24, prin care să o egaleze pe Margaret Court. Nu a avut succes nici în 2021, dar cursa continuă. Serena este extrem de vocală atunci când vine vorba de lupta pentru drepturile femeilor și pentru egalitate.

Legendarul Tom Brady rămâne și la 44 de ani în topul celor mai influenți sportivi. Și Froome rămâne sus, în ciuda controverselor legate de dopaj

7. Tom Brady (fotbal american)
La 44 de ani, Tom Brady rămâne activ în NFL și un exemplu de ambiție pentru multe generații. Este o legendă, cu o carieră exemplară. A și avut mare grijă de imaginea sa.

ADVERTISEMENT

8. Chris Froome (ciclism)
Născut în Nairobi, Kenya, Chris Froome a devenit un exemplu de ambiție cu victoriile sale de răsunet în Turul Franței. Implicat și în unele controverse legate de dopaj, Froome poate nu este sportivul perfect. Dar este foarte influent în îndrăgita lume a ciclismului.

Mike Trout și Sidney Crosby sunt printre marile legende ale sportului din SUA.  Prind și ei top 10

9. Mike Trout (baseball)
Probabil sportul numărul unu în SUA, baseball-ul are mai multe nume care se remarcă sezon de sezon. Mike Trout, starul lui Los Angeles Angels este însă pe primul loc pentru cei mai mulți americani.

10. Sidney Crosby (hochei)
Căpitan de legendă al celor de la Pittsburgh Penguins, Sidney Crosby este considerat printre cei mai buni jucători din istoria NHL. „Sid the Kid” a scris istorie și pentru reprezentativa Canadei. Este supranumit „The Next One”, iar asta spune totul.

ADVERTISEMENT