Life

Top 100 cele mai bune ciorbe și supe din lume. Pe ce loc se află România cu celebra ciorbă de fasole

Iată un top al celor mai bune supe și ciorbe din întreaga lume. România are mai multe preparate care ocupă locuri în acest clasament.
16.01.2022 | 18:06
Top 100 cele mai bune ciorbe și supe din lume. Pe ce loc se află România cu celebra ciorbă de fasole. Foto: tasteatlas.com
ADVERTISEMENT

Pe primele locuri se află țări exotice, cu feluri de mâncare de care poate nici nu am auzit. Totuși, România este întrecută pe locul al treilea de vecinii moldoveni.

Totuși, și faimoasa ciorbă de fasole de la noi din țară ocupă un loc onorabil, dar nu este în top.

ADVERTISEMENT

Cele mai bune supe și ciorbe. Cum se numesc acestea și din ce țări provin

Pe primul loc în clasamentul celor mai bune ciorbe și supe se află Gamjatang, un preparat din Coreea de Sud. Ingredientele principale sunt splina de porc și cartofii, dar aceasta mai conține și pastă de fasole, pudră de chili și usturoi.

Pe locul secund se află o supă de găină din El Salvador. Ingredientul principal este carnea de găină bio, de la țară, crescută în curte.

ADVERTISEMENT

Aceasta conține morcovi, ceapă, roșii, cartofi, chilis verde și guisquil, fiind o legumă verde, în formă de pară, iar condimentele folosite sunt pătrunjel,  piper, ardei roșu, busuioc, dar și alte ierburi aromatice tipice zonei.

Zeama din Republica Moldova, în top

Pe locul al treilea este zeama din Moldova. Conform tasteatlas.com, aceasta este cunoscută drept cel mai bun remediu pentru o noapte de băut.

ADVERTISEMENT

Aceasta conține carne de pui de casă, precum și tăiței. Aceasta mai are și morcovi, ceapă, ardei dulci, praz, roșii și cartofi, iar ea este acrită în mod tradițional cu borș.

Pe ce loc se află România cu ciorba de fasole

Ciorba noastră de fasole este abia pe locul 21 în acest top. Rețeta pentru ciorba de fasole o știm deja, ea fiind făcută cu boabe de fasole albă și carne afumată, de la bacon la costițe și oase de porc. Nu e surprinzător că avem preparate tradiționale în această listă. De altfel, România se află în topul celor mai bune bucătării din lume.

ADVERTISEMENT

Totuși, mai trebuie precizat că mai sunt și alte rețete foarte bune de mâncăruri românești în top, înaintea ciorbei de fasole.

Pe locul 12 este ciorba de pește “ca-n Deltă”, iar ceea ce face unic acest fel de mâncare este modul lui de consum: mai intâi se mănâncă supa de pește, iar apoi și carnea, alături de mujdei, ca un al doilea fel de mâncare.

O altă ciorbă faimoasă se află înaintea celei de fasole. Este vorba despre ciorba rădăuțeană, aflată pe poziția a 18-a. Deși nu a intrat în top, și ciorba oltenească de legume este un adevărat deliciu culinar.

Consultă aici topul complet, la secțiunea best rated.

ADVERTISEMENT