Sporturi

Top 20 de filme sportive pe care le poți vedea în această perioadă. „Goal”, „Raging Bull” sau „Offside” compensează lipsa sportului real

16.03.2020 | 13:25
Top 20 de filme sportive pe care le poti vedea in aceasta perioada Goal Raging Bull sau Offside compenseaza lipsa sportului real
Scenă din filmul „Goal”. FOTO: Twitter
ADVERTISEMENT

Sportul Mondial a fost, aproape în întregime, suspendat din cauza pandemiei de coronavirus, iar grilele televiziunilor de profil s-au golit. În această perioadă în care competițiile lipsesc din săli sau stadioane, FANATIK îți prezintă 20 de filme cu sau despre sport care compensează cu brio absența meciurilor.

20 de filme care pot compensa absența sportului de la TV

1. „Goal!”

Filmul lansat în 2005 prezintă povestea lui Santiago Munez, un talentat jucător de fotbal mexican, care are șansa să ajungă la un club important al Europei, Newcastle.

ADVERTISEMENT

2. „Raging Bull”

Lansat în 1980, filmul regizat de Martin Scorsese arată viața lui Jake LaMotta, un boxer pe care furia l-a adus pe cele mai înalte culmi în sport, dar i-a ruinat viața personală.

3. „Offiside”

Pelicula apărută în 2006 arată o altă față a sportului, cea din Iran, unde un grup de femei este arestat după ce încearcă să intre pe un stadion de fotbal.

ADVERTISEMENT

4. „Rocky”

Un clasic printre cinefili, pelicula apărută în 1976 prezintă un boxer neînsemnat aflat în fața celei mai importante lupte din viața sa.

5. „Ali”

Filmul apărut în 2001 prezintă victoriile uriașe și controversele în care a fost implicat marele boxer Muhammad Ali.

ADVERTISEMENT

6. „Jurnalul unui baschetbalist”

Cu Leonardo DiCaprio în rol principal, filmul, apărut în 1995, prezintă drumul spre eșec în cariera de baschetbalist al unui tânăr care ajunge dependent de droguri.

7. „Trauma”

Filmul lansat în 2015 prezintă efectele devastatoare pe care le au, în timp, accidentările aparent minore suferite de fotbaliști la cap în timpul meciurilor.

ADVERTISEMENT

8. „Povestea unui campion”

Filmul apărut în 2009 prezintă povestea unui băiat orfan care reușește să ajungă unul dintre cei mai buni jucători de fotbal american.

9. „Căutându-l pe Eric”

Eric, un suporter infocat al fotbalului, trece printr-o perioadă din ce în ce mai dificilă în viața personală, până ajunge să îl cunoască pe fostul mare fotbalist Eric Cantona.

10. „United”

Filmul din 2011 prezintă povestea titlului câștigat de Manchester United după dezastrul de la Munchen, în care opt fotbaliști și-au pierdut viața.

11. „Numele jocului: fotbal”

Pelicula din 2009 prezintă povestea controversatului Brian Clough, care a fost antrenor la Leeds doar 44 de zile.

12. „The Karate Kid”

Filmul lansat în 1984 prezintă povestea unui copil, care se mută cu mama sa în California, ajunge să fie victima bullyingului.

13. „Huliganii de pe Green Street”

Filmul din 2005 arată lumea violentă a ultrașilor din Marea Britanie.

14. „Viața ca un pariu”

Un talentat fotbalist este forțat să se retragă din cauza unei accidentări la genunchi și intră în industria pariurilor sportive.

15. „Pele: nașterea unei legende”

Filmul prezintă prima parte a carierei marelui Pele, de la jocurile de pe străzile din Sao Paolo, până la câștigarea Cupei Mondiale la 17 ani.

16. „O fată de milioane”

Pelicula din 2004 prezintă drumul plin de încercări pe care o sportivă trebuie să îl parcurgă pentru a ajunge în boxul profesionist.

17. „Renăscut din cenușă”

Apărut în 2005, filmul arată revenirea în ring a unui boxer, a cărui carieră era considerată încheiată, și câștigarea titlului mondial.

18. „Rush: rivalitate și adrenalină”

Perfect pentru pasionații de Formula 1, filmul din 2013 prezintă crâncena și spectaculoasa rivalitate dintre James Hunt și Niki Lauda.

19. „Tyson”

Un film perfect pentru pasionații sportului de contact, prezintă viața plină de încercări și cariera marelui Mike Tyson.

20. „Hoop Dreams

Pelicula din 1994 prezintă strădania a doi tineri afro-americani, care încearcă să ajungă în NBA.

ADVERTISEMENT