Fotbal international

Top 20 transferuri ale verii 2018. Ronaldo, Kepa, Alisson și Jorginho pe primele locuri

01.09.2018 | 16:49
Top 20 transferuri ale verii 2018 Ronaldo Kepa Alisson si Jorginho pe primele locuri

Putem vorbi acum în mod concret de un Top 20 al transferurilor efectuate în vara anului 2018. Au existat destule mutări spectaculoase în Europa în această perioadă și doar două grupări de renume au stat mult mai  slab la capitolul achiziţii, în timp ce Tottenham este singurul club mare care nu a cheltuit nici un euro pe transferuri. Cele două grupări de mare impact sunt Real Madrid, care l-a luat ca nume important decât pe portarul Belgiei, Thibaut Courtois şi Bayern Munchen, care l-a adus pe Goretzka şi un puşti de 17 ani de la Vancouver, Alphonse Davies.

De departe topul mişcărilor din această vară este dominat de plecarea lui Cristiano Ronaldo de la Real Madrid la Juventus Torino. Nimic nu se mai putea compara cu acest transfer, făcut pentru suma de 105 milioane euro. Juventus este ajutată de concernul Fiat pentru a suporta o asemenea operaţiune financiară de mari proporţii, pentru că salariul portughezului la Torino este de 30 milioane euro net.

Top 20 transferuri ale verii în 2018. Doi portari pe lista celor mai importante achiziţii

Următoarele trei poziţii sunt deţinute de transferuri făcute în Premier League, ceea ce demonstrează forţa financiară a echipelor din Anglia. Doi portari, unul spaniol şi celălalt brazilian, ocupă treapta a doua şi a treia a ierarhiei, fapt care nu s-a mai petrecut până acum în istoria sportului rege. Este vorba de spaniolul Kepa, noul goalkeeper al lui Chelsea, care a putut fi adus numai prin achitarea clauzei de eliberare în valoare de 80 de milioane de euro lui Athletic Bilbao şi de brazilianul Alisson, luat de FC Liverpool de la AS Roma pentru 75 milioane euro.

Top 20 tranasferuri vara 2018. Portarul lui Bilbao, Kepa, a devenit cel mai scump din lume pe postul său. Chelsea a plătit clauza de eliberare de 80 de milioane euro
Top 20 tranasferuri vara 2018. Portarul lui Bilbao, Kepa, a devenit cel mai scump din lume pe postul său

Urmează brazilianul naturalizat italian Jorginho, singurul jucător pe care noul antrenor al lui Chelsea, Maurizio Sarri, l-a putut lua de la fosta sa echipă, Napoli, patronul Aurelio Di Laurentiis obligându-l pe Sarri să semneze un pact, conform căruia nu va mai încerca să mai transfere şi alţi jucători de la Napoli. Apoi Nabi Keita, fotbalistul lui Leipzig, adus de Jurgen Klopp pe Anfield Road.

A surprins şi plecarea lui Buffon la Paris

Şi plecarea lui Gigi Buffon, la 40 de ani, la PSG, legenda italiană semnând un contract pe doi ani cu campioana Franţei, a intrat pe poziţie fruntaşă în acest top al verii. Toată lumea se aştepta ca fostul cerber dintre buturile lui Juventus să pună mănuşile în cui şi să pună punct aici carierei sale fabuloase, însă dorinţa nebună de a câştiga Champions League, marele trofeu care îi lipseşte din CV, l-a determinat să mai facă o încercare de două sezoane alături de Neymar.

Şi noile promovate din Premier League au investit în achiziţii sonore. Fulham a pus mâna pe unul dintre mijlocaşii defensivi cei mai căutaţi din Europa, francezul JeanMichel Seri de la Nice, iar Wolverhampton a adus şi ea un centrocampista cu multă experienţă: portughezul Joao Moutinho de la AS Monaco.

Iată cum arată TOP 20 al transferurilor din vara lui 2018

1. Cristiano Ronaldo, de la Real Madrid la Juventus
2. Alisson Becker, de la AS Roma la Liverpool
3. Jorginho, de la Napoli la Chelsea
4. Naby Keita, de la RB Leipzig la Liverpool
5. Gianluigi Buffon, de la Juventus la Paris St. Germain
6. Axel Witsel, de la Tianjin Quanjian la Borussia Dortmund
7. Malcom, de la Bordeaux la FC Barcelona
8. Thibaut Courtois, de la Chelsea la Real Madrid 
9. Leon Goretzka, de la Schalke 04 la Bayern Munchen
10.Jean Michael Seri, de la Nice la Fulham
11.Thomas Lemar, de la AS Monaco la Atletico Madrid
12.Joao Moutinho, de la AS Monaco la Wolverhampton Wanderers 
13.Justin Kluivert, de la Ajax la AS Roma 
14.Lautaro Martinez, de la Racing la Inter Milano 
15.Steven N’Zonzi, de la Sevilla la AS Roma
16.Moussa Dembele, de la Celtic la Olympique Lyon
17.Fabinho, de la AS Monaco la Liverpool
18.Stefan de Vrij, de la Lazio la Inter Milano 
19.Radja Nainggolan, de la AS Roma la Inter Milano
20.Daley Blind, de la Manchester United la Ajax