Top 3 alimente pe care poți să le mănânci după ce le congelezi. Printre acestea se numără fructele în general, dar și alte produse foarte utilizate în bucătărie, în special pe timpul verii când temperaturile sunt ridicate.
1. Fructele de pădure sunt produsele care se congelează cel mai bine și se păstrează o perioadă îndelungată la rece fără a-și pierde gustul și textura. Căpșunile, afinele, zmeura sau murele sunt printre cele care stau la congelator fără nicio problemă.
De asemenea, acestea se pot ține la rece și peste iarnă având în vedere sezonul în care se coc. Sunt bune de consumat chiar și după câteva luni, trebuie numai să le lași câteva minute la temperatura camerei.
2. Strugurii sunt gustoși și se congelează foarte bine, fiind perfecți pentru o salată. Boabele lor sunt o gustare excelentă atunci când sunt încă înghețați.
3. Bananele pot fi curățate și porționate în felii, numai bune pentru a fi folosite la diverse smoothie-uri sau la o înghețată delicioasă.
De asemenea, acestea fructe sunt numai bune într-un terci de ovăz pentru că-și păstrează gustul perfect o perioadă destul de lungă.
La polul opus, specialiștii spun că sunt și numeroase fructe sau alimente care nu sunt recomandate pentru congelare. Printre acestea ar fi castraveții, salata și pepenele, indiferent că este galben sau roșu pentru că-și pierd gustul și textura.
Țelina verde, ridichiile și roșiile sunt alte legume care nu au ce căuta în congelatorul frigiderului. Aroma crocantă va dispărea instant, după numai câteva minute de stat la rece, așa cum se întâmplă și în cazul legăturilor de verdeață.
De asemenea, pastele fierte, orezul, cartofii cruzi, dressing-urile pentru salată, maioneza și mierea trebuie să iasă din discuție legat de o eventuală congelare!