News

Top 3 cazuri care nu au nicio explicație logică. Specialiștii s-au declarat învinși de aceste întâmplări bizare

Când vine vorba despre unele dintre cele mai mari bizare evenimente care au uimit medicii și oamenii de știință din toată lumea, câteva cazuri au traversat deceniile și generează și azi întrebări fără răspuns.
14.08.2022 | 10:46
Top 3 cazuri care nu au nicio explicatie logica Specialistii sau declarat invinsi de aceste intamplari bizare
Sicriul celebrei Julia Pastrana. Foto: commons.wikimedia.org, flickr.com – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

În Top 3 cazuri ciudate a fost inclus și episodul în care în prim-plan a fost o ”femeie toxică”. Totul s-a întâmplat în SUA, la Riverside General Hospital, unitate medicală la care Gloria Ramirez a fost internată de urgență în februarie 1994.

Top 3 cazuri bizare din toate timpurile

Femeia născută în 1963 suferea de cancer cervical și când a ajuns la spital acuza dificultăţi de respiraţie, avea greaţă şi pulsul mărit. Imediat, i-au fost administrată medicamentația necesară în astfel de situații.

ADVERTISEMENT

Ulterior, pacienta și-a pierdut conștiența și medicii au fost nevoiți să înceapă defibrilarea. Acela a fost momentul în care a fost observată o substanță uleioasă care ieșea din pielea Gloriei.

Mirosul a atras atenția asistentelor: aromă florală cu usturoi. Astfel, una dintre ele a recoltat o mostră de sânge, pentru analize. La final, asistenta a fost uimită de mirosul puternic al sângelui. Parcă ar fi fost amoniac.

ADVERTISEMENT

Susan Kane i-a arătat colegei sale Julie Gorchynski după care a leșinat lângă Gloria Ramirez. Nu au trecut decât câteva minute și a leșinat și Julie Gorchynski. Maureen Welch a preluat-o pe Gloria, dar a leșinat în câteva secunde după ce ajunsese lângă ea.

Medicii s-au speriat și au decis să-i îndepărteze pe ceilalți pacienți. Jumătate de oră mai târziu era constatat decesul Gloriei Ramirez. Insuficienţă renală cauzată de cancer cervical.

ADVERTISEMENT

Asistentele și medicii au fost afectați

La o zi de la moartea ei, 23 de persoane care au fost lângă ea în spital au suferit o formă gravă de intoxicaţie. Ameţeala, spasmele musculare, leşinul şi problemele de respiraţie au fost prezente în cazul tuturor. Analizele de sânge ale personalului nu au reliefat nimic anormal, iar cazul a atras atenţia autorităţilor și a cercetătorilor.

Asistenta Julie Gorchynski s-a îmbolnăvit grav după moartea Gloriei Ramirez și a fost diagnosticată cu hepatită şi necroză avasculară. Este momentul în care a intrat în acțiune Laboratorul Naţional Lawrence Livermore.

ADVERTISEMENT

Trupul femeii decedate a fost studiat cu atenție. La final, unii specialiști au spus că Gloria Ramirez s-a intoxicat şi astfel i-a intoxicat cu sulfoxid de dimetil pe medici și asistente.

Este vorba despre un degresant foarte puternic, cu miros de usturoi. S-a bănuit că substanţa a fost folosită de Gloria Ramirez pentru alinarea durerilor. De cealaltă parte, au fost specialiști care au declarat că substanţa nu putea intra în sângele femeii.

Fără explicație a rămas și cauza pentru care sângele ei miroasea a amoniac. De asemenea, nu s-a ajuns la o explicație pentru motivul leșinului asistentelor. Mai departe, puteți afla o posibilă explicație chimică a evenimentelor asociate cu moartea Gloriei Ramirez la Riverside General Hospital.

Julia Pastrana, ”femeia maimuţă” care i-a atras atenția lui  Charles Darwin

Înfăţişarea unei femei din Mexic este pe locul doi în topul ciudățeniilor. Cazul ei a făcut ocolul lumii și printre cei care l-au studiat a fost și Charles Darwin, celebrul naturalist britanic și fondatorul teoriei referitoare la evoluția speciilor.

Este vorba despre Julia Pastrana, născută în Mexix, în anul 1834 și care avea figura unei gorile, dar și corpul acoperit de păr negru. Notorietatea ei are legătură cu lumea circului și a divertismentului.

Copilăria a fost foarte grea pentru Julia. Din cauza aspectului, părinții au fost convinși că este posedată. La fel au considerat și sătenii care le erau vecini. În cele din urmă, ea a fost abanonată la un orfelinat. Totuși, nu toți se fereau de ea.

Impresarii din lumea circului au simțit imediat că Julia Pastrana are potențial și au transformat-o rapid în vedetă. La 20 de ani ea era asociata lui M. Rates, care a scos bani mulți din spectacolele de circ în care ”femeia maimuță” apărea.

Americanii n-au ratat ocazia de a scoate bani de pe urma ei

A mai fost supranumită și ”femeia urs din sălbăticia Mexicului”, iar celebritatea ei i-a atras și pe americani. Așa a urmat debutul Gothic Hall, pe Broadway (New York), în 1854. La acea vreme, femeia neobișnuită purta o rochie roşie şi cânta melodii în limba spaniolă.

Ochii acestei creaturi ciudate strălucesc cu inteligenţă, în timp ce fălcile, ghearele şi urechile sunt teribil de hidoase. Aproape tot corpul este acoperit cu păr lung. Vocea sa este armonioasă, pentru că acest semiom este perfect docil şi vorbeşte limba spaniolă”, era descrierea făcută de unul dintre jurnaliștii vremii.

Deși nu era chiar ceea ce se poate numi o femeie frumoasă, mexicana a fost curtată intens de 20 de bărbați care au dorit să devină soția lor. Au fost refuzați toți. Nu erau suficient de bogaţi, așa că s-a căsătorit cu Theodor Lent, un alt manager de circ care a dus-o și în Europa.

Julia avea un IQ peste medie și vorbea trei limbi străine. Totodată, era pasionată de lectură și era o gospodină bună. Îi plăcea foarte mult să danseze și să călătorească. La un moment dat, savantul Alexander B. Mott a examinat-o.

Concluzia celebrului Charles Darwin

El a precizat că avea în față un hibrid între om şi urangutan. La fel a gândit și Charles Darwin, care a indicat că Julia reprezenta un hibrid între om şi maimuţă. În 1860 a fost un moment importat în viața ei: a născut un băiat.

Și bebelușul avea corpul acoperit cu păr, dar a murit după două zile. Nici mama lui nu a rezistat după naștere și a murit la scurt timp după aceea. Soţul ei nu a îngropat-o, ci a luat legătura cu un profesor de anatomie din Moscova, care a îmbălsămat-o.

Omul a primit sume frumoase când îi expunea trupul îmbălsămat și de abia în 1913, trupul ei a ajuns Mexic. În prezent, se crede că Julia Pastrana suferea de o boală genetică foarte rară numită hypertrichosisterminalis.

Lina Medina a devenit mamă la 5 ani

Lina Medina, o fetiță din Peru, a devenit mamă la 5 ani, în 1939. A născut un băieţel sănătos. Ea avea opt fraţi şi trăia într-un sat sărac. În anul în care a născut, părinţii au încercat să o trateze cu ritualuri şamanice și după aceea au dus-o la medic.

Nu înțelegeau de ce îi crescuse abdomenul. S-a crezut inițial că un șarpe malefic și-a făcut loc în pântece. De cealaltă parte, medicii au crezut că are o tumoră gigant.

În cele din urmă s-a constatat că fetița era însărcinată. A fost un șoc pentru toți cei prezenți atunci lângă copila care a născut un băieţel sănătos prin cezariană. Fiul ei a fost numit Gerard și a purtat numele medicului care i-a supravegheat sarcina.

Întoarsă în sat, Lina și-a crescut copilul care până la 18 ani a crezut că ea este sora lui. Inclusp în Cartea Recordurilor, cea mai tânără mama din lume a dorit să ducă o viață discretă deși i-au fost oferite sume mari de bani.

Conform anumitor informații, ea s-ar fi căsătorit undeva la începutul anilor 1970 și a mai născut un copil. Nici în prezent nu se ştie cine a fost tatăl primului copil. S-a crezut că ar fi fost chiar tatăl ei. Bărbatul a și fost arestat, dar pe fondul lipsei probelor a fost eliberat.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: