Topul celor trei mai frumoase plaje din România este organizat în funcție de nisipul care este extrem de fin, dar și de apa limpede, fără alge sau scoici. Sunt mai puțin știute, dar absolut superbe, cu o atmosferă plăcută și liniștită.
Plaja de la Tuzla este cea mai bună variantă de pe litoralul românesc. Departe de agitație și de zgomotul muzicii, aceasta este una dintre cele mai puțin știute, dar cu o apă albastră, cu nisip fin și cu foarte multă verdeață.
Peisajul este unul fermecător, cu foarte multă liniște și cu numai câteva locuri dedicate distracției turiștilor care ajung aici. Accesul este complet gratuit având în vedere că este vorba de o plajă sălbatică, descoperită acum câțiva ani.
Are un farmec aparte, fiind adăpostită sub coasta sălbatică a mării. Plaja este situată la mai puțin de 5 km de șoseaua principală care face legătura între Constanța și Mangalia, într-o comună mică cu circa 7.000 de locuitori.
Plaja Gostinu este ideală pentru persoanele care s-au săturat de Marea Neagră și vor să încerce altceva, de această dată la malul Dunării. Este situată la numai câteva ore de București, în Giurgiu, și este un loc inedit, unde nu există salvamar.
A devenit faimoasă datorită turiștilor care au ajuns în zonă în ultima perioadă și care s-au declarat mulțumiți de nisipul fin, de pădurea deasă din apropiere, foarte răcoroasă și de faptul că apa nu are niciun val.
Această plajă sălbatică reprezintă un adăpost foarte bun pentru zilele toride de vară, în cazul în care nu vrei să petreci aproape 3 ore pe drum până în Constanța.
Plaja Sfântul Gheorghe este pustie, sălbatică, dar vizitată de oameni. Este destinația perfectă din Delta Dunării și locul unde turiștii se pot bucura de apă, de răcoare și de un peisaj spectaculos. Experiența este unică.
Dunărea întâlnește Marea Neagră aici prin brațul Sfântului Gheorghe, plaja fiind una care îți va tăia răsuflarea încâ de când pui piciorul pe ea. Are o apă strălucitoare, un nisip fin și pescăruși care se simt ca la ei acasă.
Locul unic mai păstrează farmecul unui loc virgin, puțin bătut de piciorul omului, asta pentru că accesul este foarte dificil până în localitate. Turiștii trebuie să străbată pe jos aproximativ 1 kiloemtru pentru a se bucura de plajă.