Alegeri 2024

Top 3 greşeli majore făcute de coaliţia PSD-PNL. Clasamentul făcut de Ludovic Orban

Liderul Forța Dreptei, Ludovic Orban, a vorbit la emisiunea “Sport şi Politică” despre greșelile coaliției de guvernare.
06.06.2024 | 19:36
Top 3 greseli majore facute de coalitia PSDPNL Clasamentul facut de Ludovic Orban
Ludovic Orban a expus la "Sport şi Politică" cele mai mari greşeli făcute de coaliţia de guvernare Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban, liderul Forța Dreptei, a vorbit la emisiunea “Sport şi Politică”, moderată de Horia Ivanovici, despre greșelile pe care consideră că le-a făcut coaliția de guvernare PSD-PNL.

Ludovic Orban, despre greșelile făcute de coaliția de guvernare

Copreședintele Alianței Dreapta Unită a făcut un clasament al greșelilor majore. Ludovic Orban spune că cea mai importantă dintre acestea este cea a măririi taxelor, impozitelor și contribuțiilor.

ADVERTISEMENT

O altă greșeală pe care coaliția de guvernare a făcut-o, în opinia fostului premier Orban, este cea a creșterii cheltuielilor publice. „Au mărit taxele, impozitele și contribuțiile. Și i-au lovit exact pe cei merituoși și pe cei care trag la căruțe, exact pe cei care creează valoare adăugată. Al doilea lucru este că au umflat nepermis de mult cheltuielile publice și, în special, au umflat birocrația din România.

Au o clientelă flămândă, plină de sinecuriști politici, băgați pe ușa din dos în instituțiile statului, care din păcate afectează grav funcționalitatea instituțiilor publice. Vorbesc cu foarte mulți funcționari de carieră, oameni care n-au intrat pe pile. Sunt oameni care duc greul instituțiilor publice.

ADVERTISEMENT

Sunt oameni care spun că nu mai suportă ce se întâmplă. Și mulți vor să plece, deși le place munca pe care o fac, dar nu mai suportă atmosfera din instituții. Spun că este un subiectivism al șefilor politici, care nu fac altceva decât să-i dezavantajeze”, a declarat Ludovic Orban la “Sport şi Politică”, emisiune marca FANATIK.

Al treilea aspect expus de liderul Forța Dreptei, referindu-se la greșelile făcute de coaliția de guvernare, se referă „minciuni și crearea unor iluzii”. Ludovic Orban precizează că au fost luate anumite decizii nocive din punct de vedere economic.

ADVERTISEMENT

„Pot să pierd câteva voturi, dar eu prefer să spun adevărul”

Fostul premier a subliniat că multe dintre hotărârile coaliției PSD-PNL au fost implementate din punct de vedere electoral, pentru a câștiga mai multe voturi. Ludovic Orban a dat exemplul măsurii privind majorarea salariului minim în două tranșe.

„Pot să pierd câteva voturi, dar eu prefer să spun adevărul. Salariul minim este un instrument economic pe care trebuie să-l folosești cu foarte multă precauție, cu foarte multă prudență. De regulă, salariul minim este ajustat anual.

ADVERTISEMENT

De ce în anul electoral 2024 actualul Guvern a mărit salariul minim, și nu cu puțin, l-a mărit cu 400 de lei, de la 1 iulie, în condițiile în care a mărit salariul minim la 1 ianuarie? Nu e neconstituțional, e antieconomic”, a adăugat liderul Forța Dreptei.

Ludovic Orban atrage atenția asupra faptului că foarte multe companii vor fi afectate. Unii angajatori nu își vor permite să plătească salariații cu mai mulți bani, deoarece afacerile le vor deveni neprofitabile.

„Se vor închide foarte multe afaceri. Deja au plecat firme pentru că, pur și simplu, salariul minim a ajuns la un nivel în care nu mai pot să mențină profitabilitatea. Și nu mai pot să facă față competiției pe plan internațional.

Știți cum e vorba aia? Drumul spre iad e pavat cu bune intenții. Aparent, tu zici că trebuie să mărim salariul minim ca oamenii să trăiască mai bine. Dar tu, de fapt, pe mulți dintre ei îi lași fără loc de muncă. O firmă când pleacă nu îi lasă fără loc de muncă nu numai pe cei cu salariul minim, îi lasă fără loc de muncă pe toți angajații”, a conchis fostul premier.

Top 3 greşeli majore făcute de coaliţia PSD-PNL. Clasamentul făcut de Ludovic Orban

ADVERTISEMENT
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu...
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu un politician foarte controversat la Hilton Budapesta
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay.
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay. "Preţuri la fel de mari ca în Italia"
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi...
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi a ajuns să lucreze ca şofer
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui...
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui Donald Trump. Nimeni nu se aștepta la așa ceva
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit...
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit din minți
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al...
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al soțului și al fiului ei. ''Îți spunem adio, iubirea noastră!''
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör:...
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör: „Nu mai este cale de întoarcere”
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție...
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție socială. „Să adaugi ani vieții și viață anilor”