Life

Top 4 destinaţii din România pentru un concediu în septembrie. Acestea sunt locurile din care nu pleci dezamăgit

Patru destinații din România unde poți avea un concediu de vis în luna septembrie. Mulți turiști spun că nu au plecat dezamăgiți din astfel de locuri.
01.09.2022 | 19:04
Top 4 destinatii din Romania pentru un concediu in septembrie Acestea sunt locurile din care nu pleci dezamagit
Ce locuri din România poți vizita în concediu, în luna septembrie. Sursa foto: youtube, Hello Holidays, Digi 24, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Deși vara s-a terminat, mulți români obișnuiesc să-și ia concediu în perioada de toamnă, mai exact, în luna septembrie. FANATIK vă prezintă un top 4 destinații din țară, unde puteți avea o vacanță de vis în acest sezon.

Patru destinații din România unde te poți bucura de concediu în septembrie

Este bine știut faptul că România are mulțimi de locuri frumoase, vizitate inclusiv de turiști străini. Este greu să faci o selecție, dar vă sugerăm un concediu memorabil în Maramureș, de exemplu.

ADVERTISEMENT

În această parte a țării veți descoperi tradiții diferite față de alte regiuni, iar pentru a o descoperi aproape în întregime, ai nevoie de o vacanță de minim 5-6 zile.

În Maramureș poți faci o plimbare sau chiar te poți caza în satul Săpânța. Aici vei descoperi celebrul Cimitir Vesel , cu epitafuri de-a dreptul amuzante.

ADVERTISEMENT

Tot în această zonă este situată și Casa Memorială Stan Ion Pătraș, la doar câteva minut de cimitir. Tot în Maramureș te poți conecta și cu divinitatea. Poți trece pe la mănăstirile Bârsana, Moisei sau Peri.

Printre toate acestea, să nu uiți să te plimbi cu Mocănița. Experiența va fi una extrem de plăcută.

ADVERTISEMENT

Lacul Roșu, peisaj de poveste pe timp de toamnă

Lacul Roșu este o altă destinație ideală pentru un concendiu în septembrie. Se află la poalele muntelui Hăsmașu Mare și oferă o priveliște de basm.

Despre acest lac se spune că s-a format în anul 1837, în urma unor ploi torențiale, prin surparea unei porțiuni din muntele Ghilcoș. Pentru a vă convinge de frumusețea lui, iată mai jos un filmuleț.

ADVERTISEMENT

Podul lui Dumnezeu. Aici se păstrează o legendă de sute de ani

Podul lui Dumnezeu sau Podul Natural de la Ponoarele se află în județul Mehedinți. Legenda locului spune că aici locuia Dracul, iar oamenii rugându-se la Duhul Sfânt, Acesta a lovit cu palma tavanul peșterii unde exista Diavolul.

Diavolul a supraviețuit și s-ar fi agățat cu ghearele de vârful Dealul Peșterii, iar mai apoi de o stâncă ce-i poartă numele: Stânca Dracului.

Parcul Național Cheile Nerei, Beușnița. Unul dintre cele mai frumoase locuri protejate din România

Destinația se află în partea de sud-vest a României, în sudul munților Aninei, din județul Caraș-Severin. Aici sunt o floră și o faună bogată.

Poți vizita obiective turistice precum: Cascada Bigăr, prima cale ferată din România sau morile de apă de la Eftimie Murgu.

Acestea sunt doar o parte, însă, dintre locurile minunate din țara noastră. AICI puteți găsi o altă listă de destinații turistice.

ADVERTISEMENT