News

Top 5 al potențialilor candidați la alegerile prezidențiale în spațiul online, în ultima lună. Premierul Ciolacu, lider detașat

Cum arată top 5 al potențialilor candidați la alegerile prezidențiale în spațiul online, raportat la ultima lună. Premierul Ciolacu conduce acest clasament.
04.07.2024 | 12:33
Top 5 al potentialilor candidati la alegerile prezidentiale in spatiul online in ultima luna Premierul Ciolacu lider detasat
Premierul Ciolacu a dominat spațiul online în ultima lună: Top 5 al potențialilor candidați la alegerile prezidențiale. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Top 5 al potențialilor candidați la alegerile prezidențiale în spațiul online, în ultima lună. Premierul Marcel Ciolacu este lider detașat în această ierarhie. Posibilii rivali din toamnă sunt la mare distanță în urmă.

Premierul Ciolacu a dominat spațiul online în ultima lună: Top 5 al potențialilor candidați la alegerile prezidențiale

Premierul Marcel Ciolacu, cel mai probabil candidat al PSD la alegerile prezidențiale, a dominat spațiul online, atât ca volum de mențiuni în articole și postări pe Facebook, cât și din perspectiva impactului acestora, conform unei analize NewsVibe prezentate de Informat.ro.

ADVERTISEMENT

Sunt evidențiate în această analiză fluctuațiile vizibilității și impactul principalilor candidați prezidențiali în surse online relevante. La mare distanță e partenerul de coaliție, președintele PNL, Nicolae Ciucă.

Mircea Geoană, care conduce clasamentul încrederii conform ultimului sondaj INSCOP, ocupă locul 5 în ierarhia cu referiri online. Acuzațiile de plagiat la adresa acestuia au generat un vârf de mențiuni cu numele său la începutul lunii iulie.

ADVERTISEMENT

Cel mai nou nume intrat pe lista potențialilor candidați la prezidențiale, Elena Lasconi, se află pe podiumul mențiunilor. Vizibilitatea primarului USR din Câmpulung Muscel a crescut cu prilejul alegerilor din 9 iunie și s-a amplificat major odată cu candidatura, respectiv alegerea sa în fruntea USR.

În ceea ce o privește pe Diana Șoșoacă (SOS România) ea a fost menționată mai frecvent în special în contextul dosarului Silvestru Șoșoacă – George Simion.

ADVERTISEMENT

Top 5 prezidențiabili după vizibilitatea online în intervalul 3 iunie – 3 iulie 2024:

  1. Marcel Ciolacu (6.500 mențiuni)
  2. Nicolae Ciucă (3.000 mențiuni)
  3. Elena Lasconi (1.800 mențiuni)
  4. Diana Șoșoacă (1.600 mențiuni)
  5. Mircea Geoană (1.200 mențiuni)

Un grafic prezentat de cei de la Informat.ro indică faptul că premierul Marcel Ciolacu a generat în ultima lună cel mai mare volum de mențiuni online urmat de președintele PNL Nicolae Ciucă. În ciuda faptului că este lider în clasamentul încrederii, Mircea Geoană a generat cele mai puține referiri online dintre cei 5.

ADVERTISEMENT

Premierul Ciolacu domină și la capitolul impact

Și dacă ne referim la capitolul “impact”, ceea ce înseamnă vizualizări potențial obținute de articolele sau postările Facebook în care sunt incluse referirile la numele său, tot Marcel Ciolacu e lider. El este urmat, tot la distanță uriașă, de Nicolae Ciucă (PNL) și Elena Lasconi (USR).

Aceasta din urmă a avut o ascensiune la momentul alegerilor din 9 iunie, când a înregistrat o accentuare a volumului de mențiuni generate în jurul numelui său. Și influența scandalului acuzațiilor de plagiat la adresa lui Mircea Geoană a generat un impact, în jurul datei de 1 iulie.

ADVERTISEMENT
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe...
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe mâna autorităților de un fost colaborator
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe...
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe litoral sau în zonele de munte
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi...
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi cer eu scuze de la nota asta mare, atât s-a putut
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
O mare companie din România concediază. Sunt probleme uriașe
O mare companie din România concediază. Sunt probleme uriașe
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol...
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol că este deja soţul Monicăi Bîrlădeanu
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom...
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom mai vedea vreodată!” Europa trece la recrutare pe fondul creşterii amenințării unui război mai amplu cu Rusia
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!