ADVERTISEMENT
Cele mai citite

Video. Cine sunt jucătorii care i-au administrat lui Roger Federer cele mai dure înfrângeri

Roger Federer este unul dintre cei mai mari tenismeni din istorie, însă elveţianul a suferit înfrângeri dure de-a lungul carierei. Care sunt cele mai aspre.
Autor: Irina Aldea | 27.03.2018 | 21:47
Video. Cine sunt jucătorii care i-au administrat lui Roger Federer cele mai dure înfrângeri

Care sunt cele mai dure înfrângeri din cariera lui Roger Federer? Este greu de spus pentru că depinde de situaţie şi de dinamică, dar dacă luăm în considerare adversarii cu mult mai slab cotaţi decât starul elveţian, putem alcătui un top 5 veritabil. A cincea cea mai dură înfrângere a lui Federer este cea mai recentă, suferită la Miami Open, cu Thanasi Kokkinakis. Elveţianul a fost învins cu 3-6, 6-3, 7-6 (4) de tânărul australian clasat pe locul 175 ATP. Pe locul 4 se clasează James Sekulov, acum în vârstă de 41 de ani. Australianul îl învingea pe Roger Federer în anul 2000 la Indianopolis în turul inaugural, scor 6-4, 7-5. Elveţianul împlinea pe atunci 19 ani şi era pe locul 40 ATP. Jucătorul din Australia nu a ajuns niciodată mai sus de poziţia 123 ATP.

ADVERTISEMENT

Pe locul 3 se află Sergi Bruguera, actualul căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis a Spaniei. Ibericul îl învingea pe Federer în anul 2000 în primul tur al turneului din Barcelona, scor 6-1, 6-1. A fost o înfrângere foarte greu de digerat pentru elveţian, care a fost foarte nervos la acea vreme. Bruguera se afla în ultima etapă a carierei sale, câţiva ani mai târziu agăţând racheta de tenis în cui, în 2002. Pe locul secund se află Tommy Haas. Acesta îl învingea pe bunul său prieten în anul 2017 la Stuttgart în turul secund, scor 2-6, 7-6 (8), 6-4. “Ultimul meci pe care îl câştig în carieră va fi împotriva lui Federer”, a declarant neamţul în vârstă de 39. Germanul a salvat o minge de meci în al doilea set, iar Federer juca primul său meci în două luni şi jumătate, după ce a sărit peste sezonul de zgură.

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Roger Federer şi cea mai dură înfrângere din carieră

Elveţianul a încasat multe înfrângeri în cariera sa incredibilă, însă cea mai dură a fost împotriva lui Bjorn Phau. Acesta îl elimina în turul inaugural de la turneul din Washington pe Roger Federer în 1999, scor 6-2, 6-3. Germanul era la acea vreme locul 407 ATP, aceasta reprezentând cea mai şocantă înfrângere încasată de elveţian. Phau a avut nevoie doar de o oră şi opt minute pentru a-l învinge pe Roger. După această umilinţă, Federer l-a bătut pe Phau în trei meciuri din trei, fără a ceda niciun set. Phau a ajuns cel mai sus în clasamentul ATP pe locul 59 în 2006.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!