Life

Top 5 locuri din România mai spectaculoase ca Valea Prahovei la momentul actual. Nu mulți știu de ele

Multe locuri din România sunt mai spectaculoase decât crezi. Totuși, sunt șanse mari să nu fi auzit niciodată de ele până acum.
02.04.2023 | 08:24
Top 5 locuri din Romania mai spectaculoase ca Valea Prahovei la momentul actual Nu multi stiu de ele
Top 5 locuri din România pe care merită să le vizitezi măcar odată. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dacă vrei să vezi locuri din România care mai de care mai spectaculoase, ai de unde alege. Nu doar Valea Prahovei este o destinație de vis. Există și alte zone, unele mai apropiate de București, altele mai îndepărtate. Oricum ar fi, experiența va fi una neașteptată.

Top 5 locuri din România pe care merită să le vizitezi măcar odată

Cei care vor să petreacă o vacanță și vor să se bucure de locuri din România interesante, trebuie să știe că sunt zone care pot fi comparate chiar și cu Elveția. Îți prezentăm top 5 locuri din România pe care trebuie să le vezi măcar odată dacă alegi să călătorești prin țară.

ADVERTISEMENT

Pe primul loc avem Satul Sirnea din județul Brașov. Nu ai mai auzit de el? Cel mai probabil pentru că nu e așa de ușor de găsit. Satul este situat la poalele Muniților Piatra Craiului, deci la o altitudine de 1.400 de metri. De asemenea, poate nu știai, dar acesta a fost declarat primul sat turistic din România în anul 1960.

Printre altele, dacă ajungi în această zonă poți vizita mai multe locuri din România deosebite. Pe listă avem Prăpastiile Zărneștilor, Parcul Național Piatra Craiului, Cheile Moceiului, Barajul Pecineagu, Lacul Vidraru, dar și Petrea cu lilieci din satul Peștera.

ADVERTISEMENT

Un al doilea loc de vis din România este Satul Plesa, care este situat în apropiere de Gura Humorului. Te vei bucura de peisaje încântătoare și de asemenea, trebuie să știi că prețul pentru o noapte de cazare este cât se poate de accesibil.

Satul unde se spune că soarele răsare de două ori

În top 5 locuri din România spectaculoase avem și Satul Ciocănești, situat în Valea Bistriței. Acesta este așezat practic pe drumul care de altfel unește Maramureșul cu Moldova. La capitolul obiective turistice, dincolo de drumeții, poți vedea Casa Muzeu Lonida Taran. Aceasta a fost prima locuință din sat care a fost zugrăvită cu motive tradiționale.

ADVERTISEMENT

Și satul Viscri merită văzut măcar odată. În cazul în care nu știai detalii despre el, aici găsești una dintre cele mai vechi biserici fortificate săsești. Aspectul ei spectaculos, dar și povestea, a făcut ca aceasta să fie înscrisă în patrimoniul UNESCO. Există și o legătură specială între acest sat și Regele Charles al III-lea. 

Nici satul Rimetea din Transilvania nu trebuie ratat dacă faci o excursie prin România. Mulți care au ajuns acolo au fost impresionați de ce au putut vedea. Acesta este mărginit de versanții estul de abrupți. Astfel, dacă te afli în zonă e posibil să crezi că răsăritul soarelui are loc de două ori pe zi.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, pentru cei aventurieri, în această zonă există nenumărate activități tentate. Cei care ajung în Rimetea trebuie neapărat să zboare cu parapanta. De asemenea, se pot efectua drumeții și nu numai în această locație de vis.

ADVERTISEMENT
Tags:
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Soţia lui Ionel Dănciulescu, apariţie răvăşitoare lângă soţul său. Mihaela întoarce toate privirile
Soţia lui Ionel Dănciulescu, apariţie răvăşitoare lângă soţul său. Mihaela întoarce toate privirile
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea...
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea în viața ta
Bianca Drăgușanu, săltată de poliție. Cum se apără vedeta. Update
Bianca Drăgușanu, săltată de poliție. Cum se apără vedeta. Update
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink