Life

Top 5 metode eficiente ca să încălzești o cameră în mai puțin de 5 minute

Trucuri pentru a-ţi încălzi rapid locuinţa, în anotimpul rece. Care sunt cele mai eficiente şi ieftine metode pentru a scăpa de frig
26.11.2022 | 18:15
Top 5 metode eficiente ca sa incalzesti o camera in mai putin de 5 minute
Moduri eficiente de a încălzi o cameră
ADVERTISEMENT

Încălzirea locuinţei a devenit o preocupare îngrijorătoare pentru multe familii, pe de o parte preţul mare de pe factură, iar pe de alta parte deficienţele de alimentare cu agent termic din sistemul centralizat forţându-i pe mulţi români să găsească soluţii alternative.

Frigul din casă ne împiedică să trăim confortabil, ba mai mult, ne îmbolnăvim adesea din cauza temperaturilor scăzute pe care le îndurăm constant într-o încăpere. Pentru a nu mai trăi în disconfort, iată cinci moduri prin care se poate încălzi o cameră foarte rapid, în mai puţin de cinci minute.

ADVERTISEMENT

Izolarea ferestrelor şi uşilor

Înainte de a încălzi camera, trebuie să vă asigurați că aerul încălzit nu o părăsește. Pentru a face acest lucru, verificați izolarea termică a ferestrelor și ușilor. Acele locuri prin care se strecoară “inelele vântului” trebuie lipite cu bandă adezivă sau etanșate pentru a reduce circulația aerului.

Examinați ușile prin care se face accesul în cameră, ele trebuie să se închidă ermetic. Astfel, frigul nu va avea șanse să pătrundă în cameră din exterior.

ADVERTISEMENT

Perdele groase

Este de preferat să le trageţi total seara. Țesătura densă blochează fluxurile de aer, dar, în același timp, nu permite luminii diurne să “încălzească” podeaua și alte suprafețe. Aşadar, în timpul zilei, lăsați soarele să intre în casă printr-o fereastră neacoperită, iar noaptea perdelele groase vă vor asigura protecţie.

Foloseşte covoare

Dacă nu ai încălzire în pardoseală, cel mai eficient mod de a acoperi suprafeţele libere de parchet sau mai ales de gresie este de a le acoperi cu un covor. Un covor gros este soluţia perfectă ca să nu-ţi îngheţe picioarele în casă.

ADVERTISEMENT

În timpul iernii, ar trebui să utilizați la maximum proprietățile țesăturilor: așezați un covor pe podea, acoperiți patul cu o pătură, aruncați câteva perne pe canapea și scaun și acoperiți patul cu cuverturi. Textilele vor stoca ele însele căldura și vor elibera treptat. O cameră fără textile se răcește în 1-2 ore, iar o cameră “îmbrăcată” păstrează căldura 3-5 ore.

Aeriseşte caloriferul

Verificările de mentenanță trebuie făcute înainte ca prin calorifere să înceapă să curgă apă caldă, dar este foarte posibil ca, din cauza unui calorifer înfundat sau care nu a fost aerisit complet, căldura să nu ajungă în locuinţă, deşi ea a fost livrată de furnizor.

ADVERTISEMENT

Mută canapeaua

Una dintre cele mai importante recomandări pentru perioada rece este să-ți muți canapeaua sau patul din dreptul caloriferului din încăpere, scrie greatnews.ro. Există tendinţa de a crede că dacă te afli mai aproape de sursa de căldură te vei încălzi mai repede, dar lucrurile stau exact invers. De fapt, propagarea căldurii degajate de calorifer este blocată de pat sau canapea, iar camera rămâne rece.

ADVERTISEMENT