News

Top 5 muzee de vizitat în București, în Noaptea Muzeelor 2019, de sâmbătă, 18 mai

18.05.2019 | 11:41
Noaptea Muzeelor 2019: Muzeul Aviației Românești. Sursa foto: noapteamuzeelor.org

Noaptea Muzeelor 2019 are loc sâmbătă, 18 mai. 5 dintre cele mai frumoase și interesant muzee din București sunt de vizitat în noaptea de 18 spre 19 mai, căci intrarea este gratuită. Evenimentul a devenit o tradiție, iar românii s-au inspirat de la francezi, căci Ministerul Culturii din Hexagon a inițiat acest eveniment cultural prima oară.

Noaptea muzeelor: Programele principalelor muzee din Capitală

În România, Noaptea Muzeelor este organizată de RNMR, Rețeaua Națională de Muzee din România. La acest program cultural gratuit participă peste o sută de muzee din toată țara, din 32 de județe. Lista muzeelor participante poate fi accesată în timp util pe noapteamuzeelor.org și pe pagina de Facebook/Noaptea Muzeelor.

Printre muzeele deschise în București se numără Muzeul Grigore Antipa, Muzeul Țăranului Român, Muzeul Municipiului București – Observatorul Astronomic Vasile Urseanu, Muzeul Național al Aviației Române, Muzeul Național al Pompierilor (cel de la Foișorul de Foc), Muzeul Național Cotroceni și Muzeul Căilor Ferate Române, printre altele.

Muzeul Antipa, deschis în Noaptea Muzeelor 2019. Sursa foto: noapteamuzeelor.org

Noaptea Muzeelor 2019: 5 muzee de vizitat în București

Locul 5: Muzeul Național Cotroceni

Muzeul Național Cotroceni. Sursa foto: noapteamuzeelor.org

Acest muzeu este deschis de la ora 17 la ora 23 în ziua de sâmbătă, 18 mai 2019. Muzeul este situat pe strada Geniului nr. 1 din sectorul 6 al Bucureștiului. Vizitatorii vor fi întâmpinați cu Salonul Artelor Decorative și o expoziție în Pivnița Mare a caselor mănăstirești, parte a patrimoniului Bisericii Cotroceni.

Locul 4: Muzeul Național al Pompierilor

Muzeul Pompierilor. Sursa foto: noapteamuzeelor.org

Muzeul situat pe Bulevardul Ferdinand I, numărul 33 din sectorul 2 este deschis de la ora 17 la ora 01 noaptea. Vizitatorii vor putea vedea automobilele speciale de intervenție ale pompierilor, echipamentele speciale cu care se deplasează la urgențe, dar și un istoric ale celor mai mari incendii ori alte evenimente în care au intervenit eroii care se luptă cu focul.

Locul 3: Muzeul Municipiului București. Observatorul Astronomic Vasile Urseanu

Observatorul Astronomic Vasile Urseanu. sursa foto: București FM

Acesta e localizat pe strada Lascăr Catargiu, nr. 21. Muzeul este deschis de la ora 19 și se închide la 4 dimineața. Este deschisă expoziția ”Împreună descoperim Universul”. Cei care vizitează acest muzeu vor afla lucruri extraordinare despre explorarea spațiului și a Sistemului Solar și vor avea ocazia să călătorească în Calea Lactee.

Locul 3: Muzeul Grigore Antipa

Muzeul de istorie naturală de pe șoseaua Kiseleff nr. 1 din sectorul 1 este deschis de la ora 18 până la ora 24. Participanții vor putea vedea expozițiile permanente, dar și pe cele temporare. Demonstrațiile oamenilor de știință vor fi făcute doar dacă vremea va permite acest lucru.

Locul 2: Muzeul Țăranului Român

Muzeul Țăranului Român. Sursa foto: noapteamuzeelor.org

Muzeul e situat aproape de Antipa, tot pe șoseaua Kiseleff la nr. 3. Acesta e deschis, din păcate, doar 3 ore, de la 18 la 21. Vizitatorii vor fi întâmpinați de Cordul Madrigal.

Locul 1: Muzeul Aviației 

Acesta e deschis de la ora 19 la ora 00. Muzeul este situat pe strada Fabrica de Glucoză numerele 2-4, în sectorul 2 din București. Vizitatorii vor putea vedea de la avioane militare de mici dimensiuni, până la hidroavioane sau avioane mari, în formă de machetă sau fizice, ori elemente ale aparatelor de zbor, dar și informații despre operațiunile avioanelor românești precum și o biografiile pionilor aviației românești, Aurel Vlaicu, Traian Vuia și Henri Coandă.

 

 

Tags: