Fotbal international

TOP 5 transferuri vara asta! Pe ce s-au aruncat 220.000.000 de euro

Ca de fiecare dată în această perioadă, au apărut multe controverse, multe discuţii referitoare la loialitatea jucătorilor faţă de cluburi, dar şi speculaţii privind sumele exorbitante...
27.07.2015 | 00:01
TOP 5 transferuri vara asta Pe ce sau aruncat 220000000 de euro

Ca de fiecare dată în această perioadă, au apărut multe controverse, multe discuţii referitoare la loialitatea jucătorilor faţă de cluburi, dar şi speculaţii privind sumele exorbitante aflate în joc.

FANATIK.RO vă prezintă cele mai costisitoare 5 transferuri realizate pînă acum în această vară, dar şi cele mai spectaculoase mutări care se pregătesc de concretizare în această perioadă. De remarcat că în toate cele 5 transferuri realizate din top sînt implicate formaţiile din Premier League.

STEAUA-PARTIZAN. Update: Sîrbii ştiu unde se decide calificarea

1. Raheem Sterling – 62,5 de milioane de euro –> Man. City

Atacantul englez a fost subiectul uneia dintre cele mai mari controverse ale verii. Sterling a vrut cu disperare să plece de la Liverpool şi chiar a refuzat să se prezinte la primele antrenamente ale echipei lui Rodgers, pe motiv că e accidentat. Atacantul de 20 de ani e cotat la 40 de milioane de euro, însă Manchester City a plusat şi a plătit 62,5 de milioane de euro.

2. Christian Benteke – 46,5 milioane de euro –> Liverpool

Liverpool nu a stat pe gînduri şi a reinvestit banii primiţi pe Sterling. “Cormoranii” îl caută încă pe înlocuitorul lui Suarez şi pariul din această vară e belgianul Benteke. Rodgers a plătit 46,5 milioane de euro lui Aston Villa pentru belgian, care a fost adus pentru a întări linia ofensivă a echipei, unul din punctele nevralgice în stagiunea trecută.

CM 2018 / IATĂ ţintarul. Începem acasă, terminăm în INFERN!

3. Roberto Firmino – 41 de milioane de euro –> Liverpool 

Mijlocaşul ofensiv brazilian reprezintă un alt pariu costisitor al “cormoranilor”. Liverpool s-a luptat cu Manchester United pentru “diamantul” neşlefuit al lui Hoffenheim. Mijlocaşul e titular în naţionala “Selecao”, însă pînă acum nu a confirmat şi pe teren statutul de supervedetă. Totuşi, vine de la echipa de pe locul 8 din Bundesliga.

4. Jackson Martinez – 35 de milioane de euro –> Atletico Madrid

Atletico Madrid l-a pierdut pe Mandzukic, însă şi-a adus un înlocuitor pe măsură. Multe forţe ale Europei s-au bătut pe Jackson Martinez, însă în echipa lui Simeone a licitat cel mai mult pentru el. Columbianul a mai fost dorit de Inter şi AC Milan, însă a ales Primera Division.

5. Morgan Schneiderlin – 35 de milioane de euro –> Manchester United

Numele surpriză din acest top este mijlocaşul defensiv francez Morgan Schneiderlin. Southampton a mai făcut o super-afacere, reuşind să îl vîndă pe Schneiderlin cu 35 de milioane de euro la Manchester United. Louis van Gaal a transferat mult vara asta, cel mai important nume fiind Bastian Schweinsteiger pe o sumă ceva mai mică, 18 milioane de euro.

Alertă TERORISTĂ în Turul Franţei! Poliţia a deschis FOCUL!

Bombele care ar urma să explodeze

A mai rămas o lună din perioada de mercato şi luna august se anunţă una la fel de fierbinte pe piaţa transferurilor. Există toate şansele ca recordul lui Sterling să fie bătut, în condiţiile în care există deja discuţii pentru transferuri GIGANT.

1. Cristiano Ronaldo – 120 de milioane de euro –> Manchester United, PSG

Ronaldo e nemulţumit cu numirea lui Rafa Benitez la Real Madrid şi ar putea pleca în această vară. Două echipe şi-au manifestat intenţia de a-l cumpăra, chiar dacă preţul e unul prohibitiv, licitaţia pornind de la 120 de milioane de euro. PSG a avut deja o ofertă pentru starul portughez, în valoare de 120 de milioane de euro, refuzată de preşedintele Florentino Perez. Manchester United încearcă să îl repatrieze, iar banii nu sînt o problemă pentru englezi.

2. Angel Di Maria – 65 de milioane de euro –> PSG

Angel Di Maria nu a avut un sezon prea bun la Manchester United şi e dorit insistent de PSG. E aproape sigur că argentinianul va fi primul transfer de marcă al parizienilor din această vară, presa din Anglia susţinînd că Di Maria va semna la începutul săptămînii viitoare. Suma vehiculată pentru acest transfer e de 65 de milioane de euro.

3. Marco Reus – 60 de milioane de euro –> Arsenal

Unul dintre principalele ţinte ale perioadei de transferuri pentru cluburile mari e Marco Reus. Germanul Borussiei Dortmund a fost vînat de Real Madrid, Barcelona şi Manchester City. Arsenal e ultimul club pe această listă, “tunarii” fiind cei mai hotărîţi să închidă acest transfer, chiar dacă asta ar însemna că trebuie să cheltuie 60 de milioane de euro.

Rădoi, TĂVĂLIT de un stelist. “Nu e încă rege! Capul jos!” 

4. Gonzalo Higuain – 55 de milioane de euro –> Arsenal

Unul dintre directorii executivi de la Arsenal a ieşit în presă cu o declaraţie care dă speranţe pentru toţi fanii spunînd că “tunarii” au 200 de milioane de euro în conturi pentru transferuri. Rămîne de văzut dacă Wenger îi va cheltui, avînd în vedere că are renumele de a fi un antrenor căruia nu îi place să arunce cu banii. Totuşi, Wenger a declarat că are nevoie de un atacant pentru care e dispus să dea mulţi bani. Higuain e una dintre variante, Arsenal dă 55 de milioane de euro, însă patronul De Laurentis a anunţat deja că vrea 90 de milioane de euro pentru starul lui Napoli.

5. Nicolas Otamendi – 50 de milioane de euro –> Manchester United

Unul dintre cei mai rîvniţi fundaşi ai momentului e Nicolas Otamendi. Manchester United are nevoie ca de aer de un fundaş central şi soluţia e Otamedi de la Valencia. Argentinianul vrea la Manchester United, însă problema e că Valencia nu ar renunţa la el chiar dacă sînt mulţi bani în joc. Sînt şanse bune ca în cele din urmă cele două cluburi să ajungă la un acord.

 

 

Tags: