Life

Top 50 cele mai bune bucătării din lume. Pe ce loc se află România? Surpriza e mare

Experiențele culinare tradiționale au fost adunate într-un ghid al celor mai savuroase 50 de bucătării din întreaga lume și surpriză, România ocupă un loc important.
17.12.2021 | 18:47
Top 50 cele mai bune bucatarii din lume Pe ce loc se afla Romania Surpriza e mare
Topul celor mai savuroase bucătării din întreaga lume. România, loc excelent. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Topul celor mai bune bucătării din lume apare pe site-ul tasteatlas.com, acolo unde descoperim că produsele românești sunt la mare căutare.

Potrivit criticilor culinari și articolelor de cercetare din domeniu, descoperim un clasament al mâncărurilor celor mai apreciate la momentul actual.

ADVERTISEMENT

Sursa menționată mai devreme arată că, cea mai bună bucătărie din lume aparține orașului Mexico City, în timp ce ultimul loc este ocupat de bucătăria egipteană.

Topul celor mai savuroase bucătării din întreaga lume. România, loc excelent

Locul fruntaș în topul celor mai bune 50 de bucătării din lume aparține mexicanilor, care sunt renumiți pentru produsele culinare tradiționale, printre care se numără Enchilada Suiza. Este un fel de mâncare popular format din enchiladas acoperite cu un sos pe bază de lapte sau smântână.

ADVERTISEMENT

De asemenea, supa de milpa este un alt produs din partea locului care atrage foarte mulți turiști. Acest preparat culinar se face dintr-o combinație de mai multe legume, elementul esențial fiind dat de porumb.

Pe al doilea loc se regăsește Bangkok, deja celebră pentru renumitele sale Noodles. Supa Tom Yum și curry thailandez se alătură produselor tradiționale la mare căutare. Cea din urmă rețetă este realizată din lapte de cocos, carne și pastă de curry.

ADVERTISEMENT

Budinca de orez încheie fiecare masă și nu avea cum să treacă neobservată. Se pregătește foarte simplu, la abur cu lapte de cocos îndulcit, și se servește împreună cu felii de mango proaspăt.

Podiumul este completat de Napoli, un oraș foarte cunoscut din Italia. Locul al treilea este recunoscut pentru pizza napoletană, lasagna, macaroane, cannelloni, în timp ce desertul tradițional este unul savuros.

ADVERTISEMENT

Pastiera este o tartă clasică napolitană umplută cu boabe de grâu fierte, ricotta și cremă de patiserie. În plus, conține coajă de portocală confiată și apă de floare de portocal ceea ce o face să se topească pe cerul gurii.

România, loc impresionat în topul celor 50 de bucătării ale lumii

Și pentru că am aflat care sunt cele mai bune trei bucătării din lume, e bine să știi că și România are preparate culinare tradiționale foarte apreciate, dovadă că ocupă locul 7 în clasament.

Micii, sarmalele, cozonacul, tortul joffre și brânza lui Vodă sunt doar câteva dintre felurile de mâncare cu care se mândrește țara noastră peste hotare.

Papanașii, covrigii, mămăliga, ciorba de burtă, borșul, fasolea bătută, urda, cașul și cașcavalul afumat sunt alte produse culinare tradiționale.

ADVERTISEMENT