Life

Top 7 cele mai mari povești de dragoste din istorie. S-au iubit până când moartea i-a despărțit

Care este topul celor șapte povești de iubire din istorie care au devenit faimoase. Acești oameni s-au iubit până când moartea i-a despărțit. Iată cine sunt ei!
04.09.2022 | 18:18
Top 7 cele mai mari povesti de dragoste din istorie Sau iubit pana cand moartea ia despartit
Top 7 cele mai mari povești de dragoste din istorie. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

De-a lungul istoriei au existat povești de dragoste cu adevărat emoționante sau chiar tragice. Iată cuplurile care s-au iubit până când moartea i-a despărțit!

Top 7 cele mai mari povești de dragoste din istorie

Iată care sunt cele șapte cupluri celebre care au intrat în istorie datorită iubirii lor emblematice.

ADVERTISEMENT

Antoniu şi Cleopatra

Totul a avut loc în 41 î.Hr-31 î.Hr, în Egipt şi Imperiul Roman, locurile de baștină ale cele doi. Antoniu dorea să stabilească o alianță cu Egiptul condus de Cleopatra, dar între ei s-a înfiripat o relație de iubire.

Relația lor nu avea, însă, pe toată lumea de partea lor, Octavian Augustus fiind cel care le-a declarat război celor doi după decizia lui Marc Antoniu de a divorța de sora lui pentru a se căsători cu Cleopatra.

ADVERTISEMENT

Povestea lor de dragoste s-a încheiat subit, după ce Marc Antoniu a primit o scrisoare falsă în care i se spunea că Cleopatra s-a sinucis.

Copleșit de durere, acesta a decis să facă la fel. Doar că iubita lui era încă în viață, iar când a aflat de moartea partenerului său, a lăsat un șarpe veninos să o muște.

ADVERTISEMENT

Napoleon şi Josefine

Napoleon şi Josefine s-au căsătorit în Franța. Despre începuturile relației lor au existat mai multe ipoteze, dar ceea ce este cert este că ei au avut o poveste de dragoste care a rămas în istorie.

El a întârziat la propria nuntă din cauza procupărilor militare, iar prima lor cearta a avut loc chiar în ziua nunții, când câinele Josefinei l-a mușcat pe general, iar Napoleon a plecat apoi în Italia.

ADVERTISEMENT

Napoleon i-a iertat adulterul soției sale în speranța că îi va da un moștenitor, lucru care nu s-a întâmplat. Ultimele cuvinte ale lui Napoleon au fost despre soția sa: „Franţa, armata, conducătorul armatei, Josefine.”

Cupluri celebre
Cuplurile care au rămas în istorie

Henry al VIII-lea şi Anne Boleyn

Este o poveste tragică în care Anne Boleyn a sfârșit moartă, ajungând să fie acuzată de vrăjitorie și ucisă. Henry al VIII-lea a fost un adevărat crai, dar la un moment dat a fost cucerit de o tânără jucăușă, aventurieră, pe nume Anne Boleyn.

Cei doi s-au căsătorit, dar Henry s-a plictisit repede de mariajul cu Anne, pe care a înșelat-o cu numeroase femei. Chiar și așa, se spune că ea a fost singura care l-a cucerit.

Bonnie şi Clyde

Bonnie şi Clyde au devenit inclusiv subiectul unor filme. Povestea lor de iubire a durat doar patru ani și s-a încheiat tragic.

Aceștia au comis împreună peste 100 de infracțiuni și se spune că Clyde ar fi făcut totul din dragoste pentru iubita sa. Ei au fost împușcați de oamenii legii.

Abelard şi Heloise

Între ei era o diferență de vârstă de 20 de ani, dar asta nu i-a oprit să se iubească nebunește. Heloise era studentă și Abelard era un filosof.

Unchiul fetei fusese cel care le făcuse cunoștință, dar pentru studiu, nu pentru dragoste. Aceștia au rămas împreună chiar și așa. S-au refugiat la mănăstiri pentru a scăpa de furia unchiului, care l-a atacat pe Abelard în încercarea de a-l castra.

Shah Jahan şi Mumtaz Mahal

Iubirea celor doi este datată în 1612-1631, în Imperiul Mogul. Dragostea celor doi este cea care a ajuns la construirea unuia dintre cele mai faimoase monumente ale lumii: Taj Mahal.

Shah Jahan avea două soții, dar una singură a fost cea care i-a furat cu adevărat inima. Arjuman Banu Begum, căreia i-a dat numele de Mumtaz Mahal, adică „Bijuteria Palatului”.

I-a dăruit 14 copii și îi era sfetnică și consilier. La nașterea ultimului dintre copii, ea a murit. Shah Jahan a ordonat să fie ținută o perioadă de doliu de doi ani pentru iubita sa.

El însuși a decis să se retragă de tot din viața publică pentru un an, iar când s-a întors, a început construirea unui templu la Taj Mahal, în onoarea soţiei sale. Lucrările au durat 23 de ani, iar ambii iubiți au fost îngropați aici.

Ines de Castro şi Regele Pedro

Ines de Castro şi Regele Pedro s-au iubit între 1340-1355, în Portugalia. Soția lui era alta, dar cea pe care o iubea era Ines, lucru care l-a făcut pe tatăl acestuia, prinț la acea vreme, să o exileze.

După moartea soției, a luat-o înapoi pe Ines, deși tatăl lui tot nu era de acord cu relația. Astfel, regele a decis ca ea să fie ucisă.

Ines de Castro a fost decapitată chiar în fața copiilor, iar după moartea sa, Pedro a ucis pe toată lumea implicată – le-a scos inimile din piept cu propriile mâini.

Apoi, a pus cadavrul soției sale pe tron, la doi ani de la moartea ei, și a numit-o regină.

ADVERTISEMENT
Tags: